® Onsdags kvällen!

Publicerad 2012-02-29 22:37:26 « Vardagen,

Japp, då har Ninisarna fått en egen sida under "Vilka är Vi?" Så nu kan ni, som vill, gå in och läsa lite mer där :) Det kommer mer information längre fram, Zheebas och min sida kommer också uppdateras. :)

Nu är det iaf dags för sängen.
Natti nuffsan!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Onsdag = Skola

Publicerad 2012-02-29 18:15:22 « Vardagen,

Idag ringde klockan och det var dags för en ny dag i skolan, ny kurs osv. Och det är prov på heeeela boken, 12 kapitel och så har dem lagt upp det till 5 prov! Urscha mig! Så vi började gå igenom för första provet idag, det ska jag skriva imorrn. Inför prov nr 2 går vi igenom imorrn. Ursch och fy!

Jag var ju livrädd efter provet jag gjorde i måndags, sista provet på Vård o Omsorgs kursen. GODKÄNT! Fyfan så skönt! Jag hade räknat till 19poäng, för godkänt krävdes det 25, läraren hade räknat till 31. Så jag är huuur nöjd som helst. En godkänd kurs!

Sen blir det Mullhyttan på lördag och hundkurs :)
Men under tiden jag är hemma så är data kurs och plugg
som gäller. Jag vill bli klar någon gång, datan har legat på is
en stund nu. Men nu jävar ska jag bli klar! Imorrn funderar jag
på att leta reda på dataläraren och fråga lite frågor jag har ang
datakursen. För att se så jag inte missar något..

Så har jag varit ute och tränat lite med Zheeba - hon är på god väg att bli den hunden som hon var när jag bodde i Oppboga! En hund som kan grå bredvid mig i alla väder - lös! Hon har fått in det lite mer i hjärnan nu iaf. Och så har vi fått hundmöte två gånger här ute och hon skötte sig - underbart! Älskar utmaningar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Det vart en cykeltur i fina vädret

Publicerad 2012-02-28 13:56:19 « Fitness!,

Bestämde mig för att variera konditionsträningen lite, så det blev en cykeltur. Inte speciellt långt då det är första cykelturen sen nästan ett år tillbaka. Och så har jag kommit fram till att Zheeba, som alltid passgår, travar som en riktig hund när hon ska ha lite tempo på det. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Slöseri Med Energi

Publicerad 2012-02-28 10:44:16 « Vardagen,

Alla människor har varit med om det, en eller flera gånger, eller så har du varit personen ifråga. Energi slukare, såna där människor du kan umgås med men inte länge. Du skulle aldrig klara av en hel dag tillsammans med dem.
Jag har tagit mitt strå till stacken och vill absolut inte umgås med folk som bara ser negativit i allt, som bara trycker ner mig. Som säger att dem vill väl, men visar det inte. Som säger att dem finns där för att lyssna men när du väl pratar så får du bara höra att det du gör är fel, eller trycker ner dig ännu mer och använder dina ord emot dig. Dem har svårt att förstå att du bara vill få ur dig frustration eller sorgen.

Det är för mycket negativit som händer runtomkring iaf, så jag orkar inte lyssna på andras problem. Jag har nog med mina egna, det låter själviskt i vissa ögon men i mina låter det helt okej - fullständigt normalt. Man måste ta hand om sig själv i första hand, för att kunna hjälpa andra.

Mår inte jag bra, mår inte mina nära bra - tvärtom.


Nu blir det en promenad för att rensa tankarna..


I thought I meant more to you then this!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Måndag

Publicerad 2012-02-27 19:02:50 « Vardagen,

Idag var det dags för tenta och det gick ju som det gick. Riktigt pissed på mig själv faktiskt. Så hela dagen vart förstörd pga det här nu.

Och så har jag börjat pilla lite med informationsbladet som ska ut till alla kvarntorps bor här ute om hund aktiviteter, som börjar i April. Lite enkla övningar och vill man så får man mer än gärna följa med ut på promenader osv. Ska bli riktigt kul. :)

Sen har jag fått reda på vart jag ska praktisera också, det kommer bli mycket intressant att försöka ta sig dit också. Kumla är helt okej, men va fan Sannahed? :/ Jaja, bara att tacka och ta emot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tentamen!

Publicerad 2012-02-27 09:27:08 « Vardagen,

Idag är det tenta på sista kapitlet i VoO, på onsdag börjar vi med Social Omsorg. I den boken ska vi göra prov på 8 av 12 kapitel. Nu börjar man svettas lite ;)

Och igår när jag vaknade kände jag av en kula, som gjorde ont, i halsen och tänkte att det måste vara en förkylning. Men nu när jag vaknade och den har blivit stelare och brett ut sig så tror jag att det har och göra med såret jag har på hakan, som jag pillar upp hela tiden. Det verkar inte bättre än att det blivit infektion som lett till en inflammation. Svullet, sårvätska och ond knöl - ja jo, mycket möjligt.. Så from idag ska jag inte pilla något mer. Plåster och repair salva ;)

Nu blir det iaf att sätta mig vid Systrarna bus och äta frukost.
Dem har lekt hela natten ser jag, det är hål
lite här och där ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Söndag :)

Publicerad 2012-02-26 18:48:53 « Vardagen,

Det vart en lång dag idag. Först ut och gå ca 4km och sen åka till Marieberg och köpa pellets till kaninerna och fika. Sen åka iväg och fika borta vid kalkbrottet där isen sjöng så fint :) Perfekt dag!Bild från idag..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Söndag!

Publicerad 2012-02-26 08:34:08 « Vardagen,

Kom och tänka på det nu, det är bara en vecka i skolan sen är det praktik i 4 veckor. Det blir ingen ordentlig start efter sportlovet iaf men vi kör på iaf. Jag tvekar lite om jag ska göra provet imorrn eller om jag ska ta det på torsdag.
Igår kom Annika med Lovis så det blev en promenad på ca 4km.

Vi gick lite vilse men vi kom hem iaf :)

På kvällen vart det tacos, med hjärtat, och vi kollade även på "Brüno", det fanns vissa scener som var roliga - vissa mindre bra. Så jag kan inte direkt rekomendera den.

Idag verkar det bli fint väder så det får bli en långpromenad idag igen :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Värmland!

Publicerad 2012-02-25 10:09:14 « Vardagen,

Kom och tänka på det igår.. Jag har en hund från Forshaga området och två kaniner ifrån Deje. Värmland är för bra ibland :)

Zheeba är ju lite mupp, som vi säger, lite speciell. Det är det där värmländska blodet.
Jag är också lite speciell, iaf om man lyssnar på vad andra säger ;P
Och så kaninerna, så då måste dem också bli lite speciella.
Värmland FTW :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Första natten med gänget

Publicerad 2012-02-25 09:54:19 « Vardagen,

Första natten har tydligen varit full med lek mellan systrarna bus. Dem har iaf skvättit ut spån på bord + golv, men det är enkelt att ta bort. Och som tur är så är det ju bara spån nu första månaden, sen blir det halm :)

Så jag har varit ute med Zheeba, gett fiskarna mat, gett systrarna bus mat och ska väl äta frukost nu innan Annika och Lovis kommer hit. Det blir en promenad i det underbara vädret :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® NINISAR!

Publicerad 2012-02-24 19:06:24 « Vardagen,

Då har det varit en hel dag tillsammans med mamma. Sköllersta, Kumla, Marieberg, Deje och hem. Så nu är jag kaninägare till två stycken. Och dem är så mysiga i pälsen, så ulliga och gulliga! Men har dock två stycken fyrbenta som sitter och glor på dem som att det vore ett zoo. Zheeba är nog mer hungrig än nyfiken ;P

 Snödroppar i rabatten = VÅRTECKEN!

  Systrarna håller ihop
Zheeba hälsar på ninisen..Vem behöver TV när man har ett helt zoo hemma? ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Aktiveringspromenad

Publicerad 2012-02-23 11:10:23 « Vardagen,

Då har jag precis kommit in, det vart inte en så lång runda nu, kanske blir längre sen - men hundarna är trötta iaf :) Lite godissök i träden och bland buskage osv, så nog är dem trötta alltid.

Hade två hundar som snarkade ikapp förut, Zheeba var nog värst - för en gångs skull ;P Och så har vi varit bort till Pia och hämtat hö, som ligger i förrådet nu och bara väntar :) Det jobbigaste är att det blir så mycket smulor efter det på vägen och så, men det går ju att borsta bort :)

Längtar som attans tills imorrn, framförallt resan.
Och så ska vi till faster BrittMarie innan vi hämtar kaninerna/kaninen.
Det får bli en 120 bur, det räcker gott och väl åt dem där små, om det nu blir så :)

Hjärtat har feber och ligger och sover, stackarn :(
Får hoppas han kryar på sig så vi kan mysa i helgen.
Själv känner jag bara en böld i halsen men mitt immunförsvar brukar
vara på topp - så att få feber verkar nästan omöjligt. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® 2012 Verkar bli mitt år !

Publicerad 2012-02-22 18:16:27 « Vardagen,

Det verkar som att det är ljusa tider för mig, psykiskt iaf, i år. Jag har anmält mig att bli blodgivare, fixat med mina organ efter min död och nu har jag anmält mig till Prickiga bandet. Så är du hundägare så klicka in och beställ !

Var hemma hos mamma imorse, käkade frukost och skrattade lite. Fick skjuts av henne upp på stan, mötte upp Maria och vi strosade runt på stan och skrattade lite där med. Sen vidare mot Aspholmen och kikade lite. Handlade även ett par "hantlar" gjort i trä på Arkens Zoo, till kaninerna / kaninen.

Så! Är hemma nu och har gjort i ordning för resten utav veckan.
Imorrn kommer Fanny och det blir en rejäl långpromenad med lite aktiviteter. På fredag är full snurr. Mamma och jag ska snurra runt här i Kumla / Marieberg området först, sen styr vi kosan mot Deje och hämtar kaninerna / kaninen och sen är det hem hit och låta dem göra sig hemmastadda. På kvällen sen blir det nog storhandling med hjärtat, sen är det mys hela helgen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tisdag !

Publicerad 2012-02-21 10:08:46 « Vardagen,

Dagen började ju bra. Snurrade i hela skallen i 5-7min ungefär. Såg att telefonen ringde och svarade. Min socialpedagog, så nu är det dags att åka till Lindesberg för att ta blodprov och ekg för att börja med mediciner. Det är ingen som säger att jag MÅSTE äta dem, men jag går hellre igenom det här nu så jag har tabletter hemma OM det skulle behövas någon dag. Även om jag klarar mig bra utan medicin, men lite hjälp på traven skadar inte.

Och sen en ännu roligare nyhet: på måndag nästa vecka får jag träffa Annika. Då ska jag till Linde och göra dem där testerna och sen umgås med Annika. Sen direkt till Hallsberg för att göra provet. :)

Och nu har jag också bestämt mig, är Lilo kvar hos uppfödaren när vi kommer så följer hon med hem :)

Nu ska jag ut med Zheeba och njuta av
den lilla solen som är framme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Måndag kväll

Publicerad 2012-02-20 22:45:59 « Vardagen,

Vad har jag hunnit med idag? Ingenting, riktigt skönt måste jag säga. Det blev en liten promenad runt lunch med Fanny och Zheeba, blandat med olika aktiviteter men tog inte med mig kameran då det blev så dåligt väder. Och så hade inte tid heller då båda var riktigt taggade. :)

Sen har jag stått och snackat lite med Göran, Mario och Anders. Och då kommer sommaren tillbaka. Hur skönt det var att kunna sitta ute och snacka och bara ta det lilla lugna, den tiden saknar jag lite grann. Men det är snart dags för sommaren igen, och den här gången har jag en uteplats och så ska vi fixa grind så Zheeba kan vara lös och en utebur åt kaninen. Hur underbart som helst. :) Längtar som fan! Och så kommer jag börja köra moppe igen, ursch vad ung man kommer känna sig men så skönt det ska bli. Slipper man oroa sig för ekonomin så jävla mycket, det blir billigare än att åka buss, men jag måste fixa ett ordentligt headset med längre sladd, det här funkar ju inte :(


Nee, nu är det dags att lägga sig i sängen och mysa ner sig med Tussan och glo på One Tree Hill. Imorrn är det en ny dag och på onsdag är det dags att åka in till stan och gå runt lite med svägerskan Maria. Anders ville ha med mig, imorrn, och vara fotograf för hans jobb. Dem ska ha övning med jobbet, något med att ligga i svinkallt vatten. Men vi får se hur det blir..


Forever and ever, baby! <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Hundras - Rottweiler

Publicerad 2012-02-20 22:36:00 « Hundraser,

Rottweilern är en respekterad brukshund med framgångar inom flera bruksgrenar. Rasen skall ha alla de egenskaper som förknippas med en effektiv brukshund, mod, nervfasthet, naturlig skärpa samt vara arbetsvillig och följsam.

Väljer man att skaffa sig en Rottweiler bör man först sätta sig in i rasens egenskaper.

Man skall också vara beredd på att dagligen ge hunden flera timmar motion och den mentala stimulans som en brukshund kräver för att bli en bra familjemedlem.

I rasstandarden till höger finns mer information om rasens egenskaper.

(bild tagen ifrån google.se)


Historik

Rottweilern räknas till de äldsta raserna och härstammar från molosserhundarna. Dess ursprung går tillbaka till romartiden då de användes som vakt- och boskapshundar. Hundarna följde de romerska legionärerna över 
Alperna som människans beskyddare.

I trakten av staden Rottweil sammanträffade de med inhemska hundar och en blandning skedde. Deras huvuduppgift blev nu att driva och vakta kreaturshjordar och som vakt åt sin ägare och hans egendom. Under medeltiden var Rottweilern känd som jakthund av vildsvin.

Rottweilern fick sitt namn "Rottweiler Metzgerhund" (Metzger=slaktare) efter den gamla riksstaden Rottweil i Tyskland. 
Slaktarna födde upp hundarna efter prestations och bruksändamål. När man i början av 1900-talet sökte lämpliga polishundar, prövades även Rottweilern. Det visade sig mycket snabbt att Rottweilern var väl lämpad för polisarbete. År 1910 godkändes den officiellt som brukshund.

Den första stamboksförda Rottweilern i Sverige var Syda vom Karlstor som importerades av brandkaptenen 
Karl Gyllenhammar, kennel Gyllis. 1915 kom Prinz v.d. Steinleich och den första kullen Rottweilervalpar i Sverige föddes detta år.


Historia:

Det finns gott om historiker och teoretiker världen över som forskat i Rottweilerns ursprung. De flesta av dem hittar ledtrådar som leder dem ända tillbaka till Romarnas invasion av Tyskland. Romarna ockuperade Tyskland i ett par hundra år och hade sitt högkvarter i staden Rote Wil (”den röda byn”), som i dag heter Rottweil, där rasens namn uppkommit av.

De hundar som Romarna hade liknade Mastiffen. Romarna aktade sina hundar högt, de kallades molossus (efter molosserfolket). Cave carnem (Varning för hunden) var vanligt att se vid ett hus som vaktades av en molossus.

 

De stora mastiffliknande hundarna Romarna hade med sig var antagligen förfäder till Italiensk Mastiff och Napolitansk Mastiff. Boskapshundarna som drev boskapen i längre sträckor var mycket mindre i storlek, store Julius Caesar ville att hans soldater skulle ha full tillgång till färskt kött inte bara insaltad skaffning, därför ingick boskap i Romerska legionerna.

De stora hundarna användes främst till att vakta de läger som Romarna hade utanför byarna, men de skulle även följa med ut i Romarnas strider. Det var riktiga krigshundar som hade enormt mycket mod och var orädda för de stora björnar och vargar som de kunde möta i en strid. De Romerska soldaterna upptäckte att en av hundarnas svaghet var att deras öron och svansar var för lätta för björnen att greppa tag om och likaså vargar. Ett sätt att eliminera skador på dessa krigshundar var att avlägsna svans och öron. Denna tradition, att kupera, höll i sig i många år.

Rottweilern har ärvt storlek och mod av den store beskyddaren, den mastiffliknande hunden. Den stora variationen av storleken på rottweilern kan förklaras av den blandade bakgrunden av rasen. Övertypiska, eller för stora rottweilers är inte ovanliga ens i dag.

Boskapshundarna var mer följsamma hundar, de var också tvungna att vara uthålliga, orubbliga och starka. Detta var hundarna som tvingade den mest rasande tjuren i rätt riktning, skrämde den mest härdade banditen med sin styrka och med våldsam ilska försvarade de sin ägare och boskap, utan att ge vika en millimeter. Det tog inte lång tid innan man kunde se släktskap med de lokala hundarna i byn.

De utvecklades snabbt till en mycket mångsidig hund. Den blev en ovärderlig hjälp till slaktare och handelsmän som sålde boskap. Hundarna fick driva och skydda boskapen, försvara och skydda sin ägare och dennes mark. De kallades för "The Butchers Dog" (Slaktarhunden), ”Metzgerhund”. Denna hund hade som uppgift att driva boskapen till och från marknaden åt slaktare i staden Rottweil.

Det var nödvändigt med En orubblig, stark och pålitlig hund. Slaktarhunden hade dessa kvalitéer de var riktiga vakthundar som kunde skydda sin ägare och hans ägodelar när de tillsammans åkte iväg på långa handelsresor. Det finns historier om att de som ägde en sådan hund kunde hänga pengapungen runt halsen på "slaktarhunden" och det var det säkraste stället att skydda den mot banditer som kom i deras väg.

Hundens existens avgjordes huruvida den lämpade sig och kunde utföra sitt arbete som de var till för. Människan behövde arbetande hundar, och förbättrade deras arbetsegenskaper. Detta var det enda som togs hänsyn till i aveln. Väder förhållanden och ortens terräng avlägsnade svagare individer, en viktig faktor som påverkat utvecklingen av renrasiga hundar. De var tvungna att vara seglivade och hårda för att utföra ett bra arbete, i att driva och beskydda boskapen.

Rottweilern användes inte bara för att driva boskap utan också som draghundar. Det var vanligt att se Rottweiler dra vagnar åt slaktare, bagare, handlare och åt de som levererade mjölk. Draghundar förbjöds i Centraleuropa senare, om det var för att det var för slitsamt för hundarna eller om det var för att de blev illa behandlade vet man inte. Förbudet finns fortfarande i vissa länder.

I norden har alltid draghundsarbete varit accepterat. Den rådande sanningen är att hundar faktiskt gillar att arbeta som draghundar och ingen tänker idag tanken på att förbjuda det. Förflyttningen av boskapen togs gradvis över av de moderna järnvägarna, och boskapsdrivning av hundar blev förbjuden. Åsnor tog hundarnas plats som dragdjur.

Den första Rottweilern ställdes ut på en hundutställning 1882 i Heilbronn. Tysken Hell menade att det inte var bra för bevarandet av rasen, med motiveringen att när Rottweilern möter moderna krav leder det till sämre kvalité.

1897 gjordes den första standarden för Rottweilern. Albert Kull som var konstnär och en ”djurmålare” gjorde den första officiella presentationen av Rottweilern.

Staden Rottweil (Rote Wil = röda byn) år 1904

År 1904 fanns det endast en enda Rottweiler tik kvar i Rottweil, Tyskland, enligt V. Sizarovsky. Den tiken hette Fena. Enligt uppgifter är Leo v. Plattenhardt den första hunden som någonsin registrerades, året var 1908.

Andra uppgifter säger att Russ v. Bruekenbuckel (e. Stumper v. Heilbronn – u. Flora v. Heilbronn) var den först registrerade Rottweilern i världen. Han föddes i Juli månad 1904. Han Registrerades i DRK (Deutcher Rottweiler Klub)

Russ v. Bruekenbuckel

Rottweilern höll på att gå under, men tack vare dess underbara temperament och härliga karaktär fanns det entusiaster från blandade klasser och yrken som tog över när Slaktaren och boskapshandlaren inte längre behövde Rottweilern i sitt arbete. Nya sysslor upptäcktes tack vare deras kvalitéer som grundade sig på dess mentala egenskaper och deras användbarhet och naturliga intelligens.

Rottweilern blev snabbt en av de hundraserna som intresserade polisen när hunden debuterade 1901. Polischefen Hans Kruher i Hamburg 1910, använde Rottweilern till att jaga bort fulla sjömän. Senare kom de att testas i nyare arbetsuppgifter tillsammans med Dobermann och Schäfer. Rottweilern var fortfarande en hjälpreda (brukshund).

Temperamentet var präglat och förfinat genom att de skulle vara brukbara. Det fina med dess karaktär var speciellt deras lojalitet och pålitlighet, uthållighet och intelligens kombinerad med mod även i farliga situationer.

Albert Kull, O. Hell och H. Boppel. Var de första officiella Utställningsdomarna av rasen, de utsågs till detta år 1905. Samma år blev Rottweilern utvald och presenterades som “en fin hund av ovanlig ras och av oklanderlig karaktär” av Presidenten på en hundutställning, organiserad av ”the Association of the Friends of Dogs” (föreningen för vänner till hundar) i Heidelberg, Tyskland.

Die Siegergruppe v Kohlerward, Dortmund 1932

1907 grundades DRK och 1910 sattes den andra standarden för Rottweilern upp av DRK. Bara något år senare bildades en till Rottweiler klub, (Internationale Rottweiler Klub) IRK. De satte också ihop en egen standard. Året var 1913.

Det tog 8 år innan de båda klubbarna kunde enas och slogs samman och bildade ADRK (Allmänna Tyska Rottweiler klubben) detta hände 1921. ADRK är vad den tyska rottweiler klubben heter ännu idag.

Något som ADRK:s medlemmar hade störst oskiljaktigheter om var Rottweilerns storlek. Då den första standarden som sattes 1897, av Albert Kull, var önskvärd mankhjöjd 50 cm. De som inte ville förändra rasens höjd tyckte att Rottweilern skulle bli en för klumpig hund i arbete. Men 1981 ändrades standarden till 61 cm – 68 cm.

Även färgerna på Rottweilerns standard sattes av ADRK efter att de 1921 hade slagits samman, det fanns Röd-, brun- & beigefärgade Rottweilers. Men den mest dominerande var Svart med Rödbruna tecken. Det fanns också gott om hundar med stora vita fläckar på bröstet. De rätta färgerna ska vara svart med rödbruna tecken och helt utan vita fläckar. Men man kan än i dag se rottweiler valpar som föds med små vita hårstrån.


Målning av en Rottweiler från 1936 som visar en rödaktig brindle

1930 infördes det så kallade Skyddshundsprovet. Då Rottweilern inte längre fungerade som boskapshund, var det viktigt för uppfödarna att hundarna fick fortsätta med någon annan viktig arbetsuppgift för att kunna bevara egenskaperna. Skyddshundsprovet sammansattes även för att hunden skall kunna fungera som en effektiv polishund.

Rottweilern har varit med om mycket, Romarnas invasion av Tyskland och senare två världskrig. Det var självklart att Rottweilern följde med de Tyska soldaterna och tragiskt nog kom mestadels av de hundarna aldrig tillbaka.

I och med att polisen fick intresse för Rottweilern ökade intresset från omgivningen. Rottweilerns popularitet har bara ökat sedan 1904.

Sedan år 1942 har rasens antal ökat från 350 valpar i Tyskland till år 1996 då 3372 valpar registrerades i ADRK. År 1999 föddes det 2215 valpar och år 2000 registrerades 1501 valpar. Det minskade radikalt i antal valpar efter 1996, troligen för att de endast fick registrera valpar efter föräldrar som hade HD A eller HD B från och med 1995. Flera av avelsdjuren föll då bort. 1999 fick man återigen avla på hundar med HD C.

Rottweilern är en egen ras och med unika egenskaper. Den tyska författaren "Countess Agar von Hagen" beskrev rasen helt riktigt hon när hon skrev:

"Denna orubbliga kamrat är lojal, humoristisk, snäll mot barn, har en tydlig åtskillnad mellan arbete och vila. I hemmet blir den farliga försvararen from som ett lamm. Deras visa ögon kan genomlysa en allvarlig och skrämmande blick, samtidigt som de till en vän visar ett innerligt tryggt och pålitligt utryck. Rottweilern är inte elegant. Den är tillistfull och glad med ett djupt sinne. Styrka är dess elegans".

Till slut blev Rottweilern en accepterad ras tillsammans med andra erkända moderna raser. Jag önskar att denna återblick av rasens historia, där tillfälligheter, naturens hårda klimat och människans behov av en brukbar hund, skapat denna underbara ras, vara en riktlinje och det ultimata målet för uppfödare över hela världen i att bevara rasen.


Rasklubbens Hemsida: http://www.rottweilerklubben.se/


(bild snodd av Annika)

 

Fler Artiklar Om Hundraser: 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Lasse Stefanz - Rap Das Armas

Publicerad 2012-02-20 22:17:16 « Mänskligt,

Myggen är en plåga om sommaren
Åndå är det inget som går upp mot den
Röda bett som kliar irriterar smått
Men nätterna är ljusa och havet är blått

Jag är lycklig som en bonde
På en nyslagen äng
När jag viftar bort en mygga
Från min varma goa säng
Vad är det du vill veta, vad är det du vill ha
Frågar jag en mygga som svarar lika gla´

Parapapa...

Myggen gillar party, fest och dans
Sommarn tillhör alla lite var till mans
Det fönster du slog upp
Bjöd in till öppet hus
Fladdrande gardiner ger myggen glädjerus

Jag är lycklig som en bonde...

Parapapa...

Vi svärmar för varandra och
Hoppas på nåt mer
Slår på stora trumman
När nåt extra ni ser
Vilar mitt på dagen
När solen står som högst
Tar en stunds siesta och söker lite tröst

Jag är lycklig som en bonde...

Parapapa...

Myggen är en plåga om sommaren
Ändå är det inget som går upp mot den
Röda bett som kliar irriterar smått
Men nätterna är ljusa och havet är blått
Vad är det du vill veta, vad är det du vill ha
Frågar jag en mygga som svarar lika gla´

Parapapa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Hemsida

Publicerad 2012-02-20 19:30:28 « Frågor & Svar,

Jag vette fan om jag skulle vilja göra om den här bloggen
eller ha en hemsida där all annan information finns.
Vad tycker du?

(Bloggen kommer finnas kvar, hur det än blir)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ny Vecka = Sportlovs vecka!

Publicerad 2012-02-20 11:52:40 « Vardagen,

Snart är det dags att bege sig ut igen och hålla alla tummarna att vädret håller i sig, för jag vill kunna ta lite fler bilder på dem här fyrbenta, som för tillfället ligger utslagna på golvet :)

Så nu blir det nog en liten joggingrunda tillsammans med Zheeba och Fanny, blandat med lite olika övningar i skogen :) På onsdag är det storstaden med svägerskan Maria och på fredag är det Marieberg med Annika :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Helgen :)

Publicerad 2012-02-19 21:43:35 « Vardagen,

Den mesta tiden har väl flygit förbi medans man legat i soffan och kollat på OTH. Nu är det spännande ju! Jag hade skrivit ett inlägg men det verkar inte ha blivit publicerat, inte ens sparats :/  Skitsamma :)
Blev en 8km lång promenad idag, Fanny och Zheeba är nöjda iaf - det är ju positivt. Imorrn blir det lite mer hjärngympa för deras del. Det blir olika övningar ute på grusplanen och i skogen. Själv ska jag försöka ge mig på en liten jogginrunda :)

Nu ska jag lägga mig, återigen, i soffan och kolla på OTH.
Och bara njuta utav ledigheten :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® BildBomb - Lördag

Publicerad 2012-02-19 00:23:29 « BildBomb,Snacka om tjock is ..


Här inne bodde häxan..


Här satt hon och ljög också ;P


Tänk att det inte fungerar så idag :/
Volvo :D


Stubbe med hatt ;P


Någon älskar is...Åh vad jag vill ha en systemkamera!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Lördag !

Publicerad 2012-02-19 00:09:27 « Vardagen,

Nu är det väl egentligen söndag, och jag ska upp om ett par timmar och möta upp Bengt som kommer med Fanny. Ska bli riktigt kul. Jag har lite saker planerat, bla en promenad bakom SAKAB :)

Idag fick jag sällskap av Anders och Vilma på en 11km lång promenad. Rätt så skönt att komma ut och gå rejäla långpromenader när man inte varit ute på kvällspromenader på ett tag, men det får det väl bli ändring på. Det har jag sagt många gånger nu, men så fort man tänker tanken så är det snorhalt ute på vägarna och för att slippa risken att ramla och bli sängliggande så ger jag hellre fan i det och gör andra övningar istället.

Bara en vecka kvar så kommer lilla Fläcken hem :) Ska bli såå roligt så, blir full snurr hela helgen dock men det får det fan vara värt. Ska bli riktigt kul och så kanske vi svänger förbi och hälsar på kusin Markus och så får vi se vilken dag det blir, kommer vi iväg tidigt så kanske vi kan svänga förbi Karlstad och hälsa på farmor, beror helt på vilken tid vi åker och vad vi känner för :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Fredag!

Publicerad 2012-02-17 12:10:18 « Vardagen,

Snacka om att vakna utvilad när man vaknar och klockan är 10. Hur skönt som helst. Nu är jag fit for fight idag :) Det lutar åt att åka in till Kumla och gå i Viaskogen, mest för att se något nytt - något som man inte sett förut. Då har jag tänkt ta med Zheeba (självklart), Daizy och lilla Bella. Det tycker jag låter bra iaf, får väl se om farsgubben hinner slänga in pengar åt mig så åker jag in, ifall busskortets pengar inte räcker till. Eller om jag kanske åker med Göran och Kjell in, dem skulle ändå hämta Felicia. Då kan jag ju gå från Kumlaby till Viaskogen. :D

Annars är det helg nu och det känns bra. Har suttit en stund med datakunskapen och det har väl gått bra. :)

 Daizy
 Bella
 Zheeba

Jag känner att jag behöver komma ut och gå lite, men motivationen tryter pga det där förbannade skavsåret - jag vill inte ha det igen. Men nu har jag försökt tänka framåt så får vi se :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Sport LOOOOOV!

Publicerad 2012-02-16 18:16:19 « Vardagen,

Det är många år sen jag hade sportlov sist och jag kan inte annat än njuta utav den. Tanken är väl att jag och Marcus ska åka till Deje och hämta hem kanin, om ca en vecka men innan det så ska det förberedas här hemma och plugga ska jag göra. Både datakunskap och Vård O Omsorg (sista provet är måndag den 27e)

Imorrn är det sovmorgon och det ska bli såååå skönt! :D Längtar som en gris.
tänk att i 5½ år har jag tagit sånt för givet - jag har gått och lagt mig och gått upp precis som jag själv velat. Inte behövt gå upp tidigt om jag absolut inte ville och så. Nu helt plötsligt ska jag upp tidigt två dagar i veckan och iväg och anstränga hjärnan. Tänk vad tiderna förändras :) Riktigt jävla skönt att ha något att göra, ärligt talat.
Även om jag ibland kan ta på mig lite för mycket olika projekt och inte kunna avsluta en för ens jag börjar på en ny.

Det har varit mycket återblickar dem senaste dagarna, det är väl kanske positivt, men det blir ju såhär när man utmanar psyket som varit först i kön på allt. När man sen sätter sig för utmaningar så är det inte säkert att hjärnan vill det utan bråkar med en, gör allt för att slippa. Men det gäller att stå emot den och göra det som är mer värt på lång sikt. Jag är på väg mot en frihet som jag en gång hade!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Du är för alltid saknad!

Publicerad 2012-02-15 23:31:56 « Mänskligt,

Du ska veta att jag tänker på dig varje dag och natt
Det går inte en dag utan att mitt hjärta får ett spratt
För du finns inte längre och jag tänker mycket på dig
För jag saknar den där tiden, shit vad jag saknar dig
Jag älskar dig högt och det går ej att förklara
Chocken den kom och den la sig sakta ner
Orden dem ekar och nu finns du inte mer.
Vad fan ska jag göra? Jag vill ha dig

Du vet att vi saknar dig och vi vill ha dig
Vi skulle ge vad som helst, för att se dig le
Du finns i våra hjärtan och vi glömmer aldrig dig


Du lämnade ett tomrum och det sårade oss alla
Flera år har gått men minnen har ej svalnat
RIP Morfar. 7 Maj 2oo2.
RIP Farbror 23 Maj 2oo5.
RIP Smokey 1 Oktober 2oo7.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Jag Älskar Dig !

Publicerad 2012-02-15 23:18:56 « Zheeba,

Du är något alldeles extra, du är min nummer ett, du är solstrålen i mitt liv och jag kommer älska dig i all oändlighet. Jag tänker tillbaka på allt vi gått igenom och jag kan inte förstå att vi står här idag, du och jag.
Det fanns så många gånger som jag tänkte att jag inte kommer få ha dig så här länge, max 2 år. Men nu är du här med mig, och i år fyller du 5. Tänk vad tiden går fort.

Jag kommer aldrig att sluta älska dig! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Donera blod/organ?

Publicerad 2012-02-15 23:13:29 « Mänskligt,

Har du ställt dig den frågan tidigare?
Vad ska hända med dina organ när du dör? Du har all rätt att bestämma, gå in här och registrera din vilja idag!
Vill du även hjälpa människor i nöd, blodgivare behövs det över hela landet. Ge blod nu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Onsdag = Skola!

Publicerad 2012-02-15 17:05:25 « Vardagen,

Ursch för att gå upp imorse, det var absolut inte vad jag ville. Jag hann iaf med att skotta och Zheeba fick hjälpa till ;) Sen skutt iväg till bussen och in på skolan. Sen hade vi livliga diskussioner i klassrummet om diverse saker. Och idag yttrade jag mig för hela klassen ordentligt om social fobin + panikångesten. Och läraren kom fram, efteråt, och tyckte det var starkt gjort :)

Nu tänkte jag ta mig ut och träna lite med Zheeba innan det är dags att börja med maten :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Lindesberg idag!

Publicerad 2012-02-14 16:36:01 « Vardagen,

Japp, imorse åkte jag in till storstaden Örebro för att sedan fortsätta min resa norrut - Lindesberg. Var på möte med min socialpedagog och bråkat med siffror tillsammans med försäkringskassan *suck*.  Men jag ger mig inte!

Åkte hem till mormor efter det och vi fikade och mormor bjöd på mat, vi pratade och skrattade och jag hjälpte henne med lite små grejer :) Nu är jag hemma och ska lägga mig på sofflocket..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Åhh herregud !

Publicerad 2012-02-13 21:44:13 « Vardagen,

Försvann ut med Zheeba och sprang en liten runda med lite olika stationer. Zheeba skulle springa bredvid mig, stanna när jag stanna och gör något trix och sen springa vidare till nästa "station". I början fattade hon inte vad hon skulle göra, men efter några repeteringar så fastnade det. <3

Mötte upp Philip vid bussen, hem och lämna honom och Zheeba och stack iväg med Pia till stallet för att sedan åka vidare till Wittvångs ridhus och titta när Felicia red för Wanert, och jag säger då det. Felicia är hur duktig som helst!! :D Alltid lika kul att se henne, hon utvecklas hur fort som helst :)
Resterande av dagen har väl varit mindre bra pga PMS, skulle jag chansa på. Dåligt samvete nu på kvällen. Fan, nu blir det lugnt ett par dagar framåt - hålla mig på hemmaplan och inte snurra runt, försöka umgås med Marcus och inte alls snurra vidare.
Imorrn är det iaf Lindesberg på schemat, ska bli mycket intressant.
Prata med socialpedagogen om försäkringskassan osv.

På onsdag och torsdag får jag åter sitta vid skolbänken och jag längtar!
Jag längtar till skolan, tänk er det! Det trodde jag aldrig. Trots motgångarna jag har haft så känns det bra. Och jag har förstående lärare och bra klasskamrater. Så den här utbildningen kunde inte ha kommit i någon bättre tid :)

Nej, efter en lång dag och en jävla massa tankar nu på kvällskvisten, tillsammans med dåligt samvete, så är det dags att lägga sig och glo på ett avsnitt av "One Tree Hill" innan det är dags att sova.. Känns som man behöver lätta på trycket lite grann..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® På med kläder

Publicerad 2012-02-13 10:15:25 « Vardagen,

Dags att ta på sig kläder och skutta ut i vintervärmen. Funderar på vad vi ska göra exakt jag och Zheeba. Om man kanske skulle ta med sig hörlurar och göra lite olika övningar kanske? Springa runt bland träd och buskar? Jaa, det kanske vore något :) Får la se vad vi hittar, kameran kanske tillochmed följer med :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Jag orkar inte lägga energi på det

Publicerad 2012-02-13 09:54:47 « Mänskligt,

Vissa människor har man kvar i sitt liv bara för att man KANSKE kan få ett ryck och vilja umgås med dem. Det är såna där människor man inte har speciellt mycket gemensamt med men som ändå finns med.
Men nu har jag tröttnat på att vänta på folk, dem säger att dem ska höra av sig - men icke. Dem säger att kontakten måste bli bättre från denne sida - men ingenting händer. För jag, jag försöker åtminstonde hålla kontakten - men nu är det bra!

Sen finns det ju såna människor som man absolut inte kan släppa pga att det är bra vänner, när man väl umgås. Och dem kommer jag inte heller släppa, det går att ringa dem mitt i natten om det skulle vara så. Dem lyssnar alltid.

Ibland funderar jag på om det ens är värt att försöka kämpa med att hålla kontakt med vissa människor, eller om jag bara ska ge upp helt? Det är inte bara mitt ansvar ju. Man kämpar till en viss gräns - sen tar det slut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Aktiviteterna som inte är publicerade..

Publicerad 2012-02-12 15:09:55 « Fitness!,

Tänkte jag skulle slänga upp bilderna på aktiviteterna som inte är publicerade här på bloggen :)
Den här stämmer ju kanske inte riktigt..
Jag tror inte riktigt på att jag brände så många kalorier.. :/


Och den här buggade ju tydligen ur, jag startade den där den röda är.
Precis på samma ställe, men hoppade tydligen igång ute i skogen.. :/
Sen tog det så lång tid för jag gick där det inte finns någon stig och så
stannade jag och pratade med grannen - glömde bort runkeeper ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Så ja!

Publicerad 2012-02-12 09:13:08 « Vardagen,

Lagom pigg idag, hade velat sova ett par timmar till - men enligt kroppen min så fick jag inte det. Lyckades inte somna om, trots ett otroligt tappert försök. Men men, det blir tidigt ikväll igen chansar jag på.

Igår kväll beställde jag hem lite grejer till lilla kaninen, det är ju bara nästintill två veckor innan hon kommer hem :) Och jag velar fortfarande om jag ska köpa den andre också. Med tanke på att buren är 150cm lång, det ger extremt mycket utrymme. Så kan man dela på dem längre fram. Sen är det ju det här med tid, man ska ha tid att göra båda tama - träna med dem osv.  Det är ju inte så bara!

Så det jag beställde igår var:
* Vattenflaska
* Matskål (den var så gullig)
* Höhängare (en liten boll man kan trycka i höet i,
men även en i mindre storlek för grönsaker
)
* Leksaker
* Toalett

Så det som är kvar nu, att köpa är:
* Buren
* Spån
* Hus
* Utkikningsplats
* Mat (inkl hö)
* Sele
* Koppel

Och det som är kvar att köpa, det ska jag köpa den 24e.
Pyssla i buren och sen åka och hämta lilla Fläcken.
Namnet är jag fortfarande osäker på.. Några förslag?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Badhuset

Publicerad 2012-02-11 15:36:57 « Vardagen,

Då har jag precis kommit hem efter att ha varit till Alléhallen i Hallsberg (det blev Hallsberg istället för Kumla för barnens skull), Marieberg (Djurens Center o Grizzly) för att jämföra priser på kaninbur. Och jag har hittat min bur! Det får fan kosta, för den SKA jag ha! Vi var även inne på Uffes Lada och Bra & Begagnat i Hallsberg. Hittade lite kläder och sånt :) Zheeba fick en liten bebis gris.

 Buren, 150cm :)

 Zheebas grisar!
(Den stora grymtar, den lilla piper)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Sådan Matte - Sådan Hund

Publicerad 2012-02-11 08:00:59 « Zheeba,

Om vi människor inte bäddar, då gör inte hunden det heller. Det är något jag har märkt från Zheeba, om jag sköter om min säng - så gör hon det också. Ni ser ju att det undre lagret (av hennes liggunderlag) är platta nästan, medans dem övre ligger någon annanstans. Det är typiskt henne..
Ni ser ju, sådan matte - sådan hund ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® En gooodmorgon?!

Publicerad 2012-02-11 07:58:31 « Vardagen,

Inatt drömde jag om att Marcus fick nog av mig, eller rättare sagt han sa att han inte ville att jag skulle vara i närheten.
- "Bra, då går jag och glor på TV".
- "Du har inget med min TV att göra, stick - försvinn!"
Då fattade jag vad han menade, Annika kom och hjälpte mig bära med det viktigaste (kläder och hundmat) Det konstiga var att jag inte ens grät?! Marcus satt framför sin dator och brydde sig inte om oss överhuvudtaget, men ungarna (ja, tydligen hade vi det :/) ville inte göra nånting, dem förstod ju inte vad som händer. Dock, efter en lång tid, så började han kasta ut sånt som jag inte hade packat. Jag och Annika tog bilen och åkte därifrån - fort som fan.
Och vi hamnade hemma hos hennes kompis i någon stad, som även hade någon marknad på torget. Vi gick ner där och vi hade många killar runt oss. Och alla har ju vetat om att jag varit tillsammans med Marcus, men så fort någon hörde att jag var singel igen så vr dem som fastklistrade. Jag fick ryta till ett par gånger minns jag.
Sen hamnade vi inne, och blev ganska fulla. Den här tjejen hade en hål väning full med kaniner, och kanin/katt blandningar osv. Hon insisterade på att jag skulle ha med mig en hem.
Såg ut som en kanin, fast hade katt huvudet. När vi var på väg upp till en annan fest, som visade sig vara slut, så var det bara att lunka hem igen.

Vaknar sen upp och kollar i sängen, Marcus ligger där bredvid och andas. *pheew* "Det var bara en dröm", lutade mig över och pussade han på pannan - då rörde han sig lite och sov vidare. Så nu är jag uppe och har ätit frukost, nu ska jag ut med Zheeba. Leka och träna lite, det tycker jag hon behöver :) Sen blir det att möta upp Philip och gå över till grannarna på 20 - och åka iväg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® YAAAY !

Publicerad 2012-02-10 18:08:30 « Fitness!,

Även om jag legat på latsidan så kom jag med bland dem topp 3 på Biggest Loser tävlingen, i vet den här som jag lagt upp bild på - som jag velat ligga 1a på hela tiden :)

Och alla som har deltagit är ju duktiga - kolla deras totala summa.
FY vad vi är duktiga :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Zheeba är en skummis!

Publicerad 2012-02-10 13:46:38 « Zheeba,

Ni som känner mig och Zheeba vet att om hon inte får mat inom en viss tid så spyr hon pga tom mage. På senare tid har hon fått in det där psykiskt. Som nu idag, hon fick mat (vissa tror att har och göra med mängden mat, men det är det inte. Hon får exakt lika mycket varje dag!) kl 6 imorse, likadant som igår, och idag spydde hon runt 13 tiden. Igår spydde hon inte alls, eller en vecka tillbaka.

När jag var själv med henne kunde jag lätt glömma att ge henne mat på exakt tidpunkt, så då spydde hon - det var bara att ge henne mat sen. Och nu verkar hon förstå att om hon spyr så får hon mat. Men nu är det flera timmar kvar!

Ge henne mat 3ggr/dag så slipper hon spy?
Det händer att hon spyr, och då är det kanske 1-3ggr i kvartalet pga att jag glömt att ge henne mat, men minst 78% (hur mycket exakt kan jag ju inte veta) är psykiskt.

Jag har även rådfrågat flera olika veterinärer som säger samma som mig, att det är psykiskt - uppmärksamhet eller att hon är hungrig. Och att hon är hungrig, det vet jag ju om - hon är äter allt hon kan få i sig! Men med tanke på vad det är för mat och hur mycket hon får så borde hennes kropp jobba med det här lång tid.

Det har jag skrivit om tidigare, men det är så frustrerande när folk inte förstår - eller hackar på mig, att det är jag som inte förstår. Men eftersom jag pratat med veterinärer och hon klarar sig till 99% med att få mat 2gg/dag så har jag mitt på det torra, så att säga :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Fredag!

Publicerad 2012-02-10 13:38:41 « Vardagen,

Äntligen helg - tänkte jag imorse när jag vaknat till liv. Men så är det ju inte. Imorrn är det upp tidigt för att hinna ta ut Zheeba innan jag åker iväg och simmar några timmar med grannarna och Elin..

Idag hade vi metodövning. Ta blodtryck, pulsen, linda ben, olika mediciner, katetrar etc. Väldigt intressant. :)
Nu är hjärnan helt slut, efter en halv dag med detta. Håller på med akvariumet nu, det behövdes fylla på med vatten och lite sånt små pyssel. Hjärtat åker iväg till soptippen med skiten som ligger i bilen. Och snart ska jag iväg till stallet + ridhuset med familjen Ong/Persson. :)


Men först äta något :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Åååååhh !!

Publicerad 2012-02-09 13:44:45 « Vardagen,

MVG nr 3! Hur bra känns inte det då?!! *Jag är lycklig som en bonde på en nyslagen äng*


Och så satt jag och kollade på kanin uppfödarens hemsida, jag velade ju mellan dem två med blåa ögon - och bestämde mig för den med fläcken på ryggen, nu när jag ser en annan bild på den andra - så vill jag ju ha den också! Jävla grisarsel!! Kanske, kanske? ;)

Min lilla Fläcken (Pinochio hos uppfödaren)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Onsdag = Skola!

Publicerad 2012-02-08 17:25:31 « Vardagen,

Fyfan så skönt det är att komma till skolan, veta vad man ska göra och vilka man ska umgås med. Satan i gatan vad skönt det känns! :) <3

Idag hade jag ett bakslag som gav mig 35 min av ren panik!
Gick ut ur klassrummet men det hjälpte inte speciellt mycket, fixade fram tuggummi och tuggade på och det hjälpte. Ursch för det! Det var dock ett tag sen sist, och visst var det miljön det handlade om. Jag kände hur hela kroppen skrek - BOOORT! SPRING! STICK DÄRIFRÅN! Men jag trotsade ångesten och behöll mig på samma plats (nästan iaf) så jag har lärt mig en hel del genom dem här åren som jag levt med det. Att jag kommer bli 100% frisk vet jag faktiskt om, det kommer följa med mig hela livet. Även om det så kommer dröja några år emellan varje attack. Fullt frisk kan jag nog inte bli, men jag kan lära mig att hantera panikattackerna när dem kommer :)

Ikväll blir det kvällspromenad, det är något som är bra för psyket - om jag bara kan hålla fast vid dem här promenaderna nu, inte slinka efter så förbannat. Så kanske, kanske, det kan hålla i sig - att attackerna håller sig borta! *håller alla tummar och tår*

Pratade en stund med mormor idag, på förmiddagen, så jag ska dit på tisdag efter att jag varit hos socialpedagogen i Lindesberg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tisdag idag :)

Publicerad 2012-02-07 22:21:15 « Vardagen,

Då har den här dagen också gått mot sitt slut. Och vad har man hunnit med idag? Jo, hjälpt grannen med lite pyssel, varit iväg till ridhuset med Felicia m familj. Lagat mat, gjort i ordning matlådor tills imorrn och torsdag.

Imorrn är det skola, torsdag skola. På fredag morgon möter jag upp Bengt med Fanny, så får Marcus ta hand om dem fyrbenta medans jag är i skolan för att ha metodövningar (ge insulinsprutor, lägga om sår, ta blodtryck etc) sen hem och pilla med voffisarna :)

På lördag är det simning! :D


Mammas bebis, tillsammans med den numera hesa
grisen - tur att mamma snart köper en ny ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® När dåtiden kommer och slår omkull dig

Publicerad 2012-02-06 23:49:28 « Mänskligt,

Jag fick nys om min dåtid, om mitt förflutna, den tiden som jag bara vill glömma. Tiden som egentligen kan suddas ut ordentligt. Den dåliga tiden, tiden då helvetet fick en innebörd i mitt liv. Dit jag aldrig mer vill tillbaka! Och det ska jag inte heller - jag ska vara glad, frisk och social. Aldrig mer isolerad, ensam och sorgsen!

Tänk att det snart bara är 5 år sen det hände, och jag har varit frisk (ordentligt) i snart 1½ år. Tänk vad tiden går fort.. Egentligen!

Frisk? Ja, fri från min panikångest som ledde mig till social fobi, torg skräck. Vilket ledde till att jag ofta kände mig ensam, övergiven, deprimerad och konstig. Inte alls lika levnadsglad som jag är egentligen. När jag blickar tillbaka så känns det inte som att den människan är jag - den människan är inte jag, det är någon annan.

Jag får ofta såna här "flashbacks", men sällan så här starka. Men så här är det väl. Man kan aldrig springa från sitt förflutna, det kommer ikapp en ändå.

(Tur/Otur att det finns musik som påminner en om den dåliga tiden)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Jag räknar dagarna..

Publicerad 2012-02-06 23:15:08 « Vardagen,

Jag sitter och räknar ner på dagarna innan pengarna kommer in på kontot och jag kan åka och hämta min lilla kanin, än så länge är hon döpt till Fläcken. Marcus har fått i uppdrag att skaffa fram ett namn till henne. :) Har du något förslag så tar jag gärna emot det.Ni som har lite koll, kanske har märkt att jag lagt till "Fitness" i länkraden här uppe. Men även lagt till ett par hundbloggar. Mer länkar kommer att komma längre fram :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Nu får det tamigfan vara nog!

Publicerad 2012-02-06 23:08:56 « Fitness!,

Nu kan jag inte klaga på kylan längre, jag måste röra på mig mer!
Jag ligger ju på 5e plats på Biggest Loser listan. INTE okej! Nu får det tamigfan vara skärpning!
Så imorrn ska vi köra en powerwalk, jag och Zheeba. Som avslutas med en liten joggingrunda.
Eller om jag ska prova intervall coachen på Runkeeper - nånting behövs ju göras iaf. Ja, så här kan vi inte ha det!


Det är ju inte mer än rätt att lägga upp den här, även om jag inte ligger överst. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Kaloriförbränning

Publicerad 2012-02-06 22:27:23 « Fitness!,

 • Har du funderat på hur mycket kalorier du förbränner när du vilar dig? Svaret kan du finna här!
  (Sen hur mycket man ska tro på det, är en annan sak)

 • Vill du kolla hur mycket kalorier du förbränner inom ett visst moment?
  Så kan du kolla det här!
 • På en annan sida fungerar på samma sätt, men en sak i taget.
  Det kan du kolla här!
  Enligt den sidan så bränner jag 456kcal med 30min simning.
 • Här har du även en sida som ger dig lite extra tränings tips.


Det var väl allt för mig :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Simning!

Publicerad 2012-02-06 21:47:23 « Fitness!,

Det är dags att börja träna ordentligt, men eftersom det varit/är kallt utomhus så kör vi lite inomhus. Simning står på schemat, redan nu på lördag åker Kvarntorps folket in till Kumlahallen för att simma lite :) 90kr/mån är något man verkligen kan stå ut med. *nickar*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Jag vill ha sommar!

Publicerad 2012-02-06 20:03:48 « Vardagen,
Jag längtar som fan till sommaren, det ska bli så skönt så!
Jag vill kunna sitta ute, pilla i rabatterna och bara vara! Ååh vad jag
längtar. Kunna ta en promenad och bada med Zheeba och sånt :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Pannkakor + Tenta

Publicerad 2012-02-06 18:20:57 « Vardagen,

Jaa, imorse fikade jag en stund med grannarna. Sen blev det iväg till skolan för att göra tenta, hallelulia att det är över nu. Nästa tenta blir väl nästa måndag igen, om jag fattat det rätt. Kom hem och drog förbi Mario, städade lite och hjälpte han flytta undan saker. Nu är jag hemma och ska göra pannkakor, hjärtat hade gjort smeten så jag steker ;)

Sen blir det nog att ta en liten grogg, för det har jag förtjänat idag :)
Hörs!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Zheeba Berättar

Publicerad 2012-02-05 21:52:42 « Hundliv,
Vaknade imorse och var absolut vrålhungrig. Tror du inte mamma drar ut på frukosten så långt hon kan? Eller ja, hon försökte iaf ;) Jag försökte med både kropp och själ att få henne att förstå att jag var jäääätttee hungrig. Och till slut, till slut förstod hon vad jag ville. Dock tror jag att hon drog ut på det för att jävlas med mig, eller vad tror ni?

Sen har jag fått vara utan henne nästan heeela dagen pga att hon varit med grannarna. Förstår ni hur frustrerande det är?! Nu är jag iaf nöjd - mamma är på hemmaplan ;)


/ Tass & Spark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ibland är jag effektiv!

Publicerad 2012-02-05 11:40:10 « Vardagen,

Så, då har jag gjort två klart två kurser i datakunskaps kurser. Plötsligt händer det!
Och eftersom att det inte verkar bli -18 grader idag så ska jag få äran att ta ut min underbara snöhund och låta henne rasta av sig och vi ska väl motionera, vad jag förstått det som. Sen ska jag följa med Felicia och dem till ridhuset - och titta när hon rider :)

Men först: plocka i & ur diskmaskinen + slå igång tvättmaskinen!

Vad händer ikväll då?
Joru, det blir till att öppna V&O boken och plugga inför provet imorrn
eftermiddag. Underbart!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ny FamiljeMedlem!

Publicerad 2012-02-04 23:10:11 « Vardagen,Jag har velat ett par dagar nu, men nu har jag verkligen verkligen
bestämt mig. I slutet av Februari flyttar denna lilla skönhet in till oss :)

Ras: Lejonhuvad
Kön: Hona
Ögonfärg: Blå

Marcus förblir den enda karln i hemmet ett tag till framöver :) hihi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Än har jag inte vaknat

Publicerad 2012-02-04 13:21:58 « Vardagen,

Och det är fortfarande lika kallt som imorse, och jag har varit ute en stund med Zheebis innan jag kröp ner under filten igen. Känner i kroppen att det är något som inte riktigt stämmer. Men ska försöka få mig någorlunda pigg så jag kan göra mina datauppgifter, så jag har något gjort iaf :)

Sen blir det en kanna iskallt vatten och lägga sig under filten igen :)Sen håller min underbara sambo på att fixa ner "One Three Hill", så det blir till att verkligen ligga på sofflocket och glo ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® BBBBRRRRRRR

Publicerad 2012-02-04 08:44:53 « Vardagen,

Nu är det tamigfan vinter - nu är ni väl nöjda, ni som väntat på den "härliga" Sverige vintern?

-18grader visar det här ute i Kvarntorp, utanför Örebro/Kumla.
Och det är INTE okej!

Så det blir lugna puckar här inne istället. Ska ut en snabbis med Zheeba lite senare, tur att hon kan hålla sig någorlunda länge :)Nu ska jag nog trycka ner mig under filten i soffan, eftersom man gick upp såhär tidigt pga att man vaknat av och till inatt - gått upp och druckit både mjölk och vatten?! Det brukar jag ALDRIG göra, så jag förstår ingenting :/


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Godmorgon Godmorgon!

Publicerad 2012-02-03 10:13:15 « Vardagen,Gick upp ur sängen och märkte att det var jääävligt kallt, kollade på termometern. 22+ inomhus och -11 ute. DÅ är det kallt! Jag som är van vid att det är iaf runt 23-25 grader inomhus. Lika bra att vänja sig kanske?!

Har iaf tänt lite värmeljus så det är hyffsat varmt här inne. Och när jag sitter här vid datorn så känner jag hur det drar från ytterväggen - kommer såna där iskalla vindar emellanåt. Bra isolerat? Njae!
Nej, ut en snabbis med Zheeba så det är gjort :)


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Kvällsträning

Publicerad 2012-02-02 21:20:19 « Träning,

Fick ett sånt där ryck, som jag kan få ibland (dem flesta hade sagt adhd/add impulsivitet), så tog med mig två leksaker till hunden och gick ut och lekte med henne. Vi tränade lite på fotgående, ställande / läggande under gång. Men även ligg - gå vidare - hunden kommer in mot min vänstra sida i fotgående position.

Hon har fattat vinkeln totalt. Min älskade lilla snuppis gumma!
Jag måste få med henne på film lite oftare - bäst är hon! :) <3

Meningen var ju att jag skulle träna på det här som Fredrik Steen pratat mycket om - med hundar som jagar vilt - men det fungerade inte riktigt på min hund. Då kommer vi återigen till samma fråga som jag har ställt förut: Smart / Dum Hund? (se nedan)Enligt Fredrik Steen ska du då leka upp intresset för dessa leksaker - kasta en åt varsitt håll (den ena åt höger, den andra åt vänster tex) och hålla fasta hunden. Hunden kommer då att stirra sig blint på en leksak, då leder du den mot den andra. På det viset kommer hunden förstå att det är du som är jakt ledare - inte hunden!

MEN! ett stort MEN!

Min hund, Zheeba, är ju antingen för dum eller för smart för den här uppgiften. Så vad gör hunden? Jo, hon sitter kvar och stirrar blint på mig!?! Det hjälper väl inte? Nee, hon frågar mig om lov att få spring fram till en utav leksakerna (oftast då den sistkastade) så vad gör jag i det här läget? Jo, jag bestämmer åt henne. För jag kunde ju inte avbryta! Så jag stog en bra stund och analyserade vart henne blick drog emellanåt, och den drog åt den sista jag kastade - då vände jag henne mot den andra och sa varsågod.

På vägen hem var hon klockren och ville självklart fortsätta - vilket vi kommer göra ;)
Det är såna här glödande stunder jag behöver ibland! :) <3


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Nu är det heeeeeelg !

Publicerad 2012-02-02 16:18:21 « Vardagen,

Fyfan så underbart, sovmorgon resten av helgen. Eller vänta nu! Det är tamigfan sovmorgon fram till nästa gång vi ska ha lektion, dvs onsdag! Gud så skönt, men vad slappt det blir av att bara vara i skolan två dagar i veckan. Sen är det ju så intensivt alltihop också.

Det vart en liten promenad idag iaf.
Så joggingrundan får vänta, jag har ju några dagar hemma nu :)Nu ska jag väl få upp värmen lite, sen sticka över till Göran, Pia och Felicia.
Prata lite shiiit och sånt ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Kvällspromenaden

Publicerad 2012-02-01 20:45:59 « Fitness!,Fan vad skönt det ska bli med helg, så man kan motionera lite extra.
På fredag blir det att springa runt grusplanen iaf, då är det åtminstonde
inte mörkt, eller om jag kanske skulle prova imorrn direkt när jag
kommer hem? :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Herregud vilken dag!

Publicerad 2012-02-01 16:32:10 « Vardagen,

Happ ännu en dag har gått till mötes.. Och lite klokare har man väl kanske blivit. Idag kom vi in på ämnet hemlösa och det är ju, som dem flesta andra ämnen inom psykiatrin (omvårdnad överhuvudtaget) är ett känsligt ämne för mig. Men lyckades ändå ta mig igenom det, trots paniken kröp i kroppen på mig.

Men tänk ändå hur olika uppfattningar folk har om personer och allt annat runtomkring. Alla kan inte se det på samma sätt. Och att försöka undervisa i ett sånt stort ämne, som väcker många diskussioner, kan inte vara lätt alla dagar.

Nu har jag iaf fått svar från CSN och har skummat igenom min ekonomiska situation rätt så rejält, det kommer inte bli lätt det här - det blev ju inte alls som jag hade tänkt mig...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Godmorgon Godmorgon!

Publicerad 2012-02-01 06:30:46 « Vardagen,

Jaha, en tidig morgon här i Kvarntorp. Har jag sovit gott? Nej! Oroligt. Jag drömde om att jag och Marcus skulle tälta uppe på kvarntorpshögen. En dag, när jag var på väg hem (vart Marcus var vet jag inte) så slog det till en riktig ordentlig storm. Ungefär 299m/sek, overkligt jag vet.. Och när jag kom upp på högen, var det ingen Marcus där, jag låg en stund och funderade - men kom sen på att använda mobilen. Då ringde precis Maria, Marcus syster, och grät. Hon ville att jag skulle komma in till sjukhuset med en gång.

Kom in till rummet, där låg Marcus med sladdar och hela tjosan. Satte mig ner och höll hans hand. Han vaknade och bara klagade på hur sjuksköterskorna gick med fel kläder och alla sladdar satt fel osv. Då vaknade jag, och tittade i sängen - där låg min älskade Marcus och sov som en stock :)Jag somnade om har precis klivit upp, idag är jag jätte jätte seg. Det känns jätte konstigt att bara åka till skolan två dagar i veckan, men riktigt skönt ;) Nu ska jag ut med Zheeba, så hon får en halv lång promenad innan jag åker till skolan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Välkommen!


Undersköterska, med inriktning på psykiatri. Levt med social + agora fobi i ca 10 år. Sambo. ADHD. Paniksyndrom. Har hundar, katter & Kanin. Boogeyman under sängen. Vill men gör inget. Mamma. Ångest+Depression syndrom.

Follow on Bloglovin

bloggar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela