® Hund träning

Publicerad 2014-03-31 19:55:35 « Vardagen,

Det var väldigt länge sen jag la energin på träning med hund. Zheeba har ju varit lite "gammal" så har inte velat göra så mycket med henne. Idag tändes glöden igen, Cheva skulle få ett ordentligt träningspass..

Efter ett pass så blev det promenad. Vilket uppskattades utav båda hundarna, nu ligger Zheeba i sovrummet o Cheva ligger här i vardagsrummet.


Jag ska väl försöka hitta något att äta till kvällsmat, sen blir det natten lite senare men först en dusch ;-)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Cheva

Publicerad 2014-03-30 19:00:49 « Vardagen,

Välkommen till Kvarntorp, Cheva.Imorgon är det dags för jobb, sen ledigt fram till lördag kl 7, men på fredag får jag träffa mina yngsta systerdöttrar <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Planteringar?

Publicerad 2014-03-29 10:16:59 « Vardagen,

Jag kom ju på att jag hade en massa frön som kanske ska ner i jorden, så jag tog fram min lilla frö låda och gick igenom den samt vad jag hade för grejer hemma. Så nu har jag sått lite frön:
 • Palettblad Black Dragon
 • Palettblad mix
 • Papegojblomma
 • Exotisk jätte pipranka
 • Isbergsallad
 • Gurka
Så får vi väl se om det blir något, jag har inga gröna fingrar så jag gör lite som jag själv vill så får man se vad resultatet blir utav det ^^. Och nu ska jag väl plocka ihop alla kläder och gå över om det är något mer, sen går fötterna mot tvättstugan så jag får lite rena kläder också... 
 
Dagen ska tillbringas tillsammans med Zheeba idag, så gott det går iaf. <3
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Fotomodell nr 1

Publicerad 2014-03-28 20:48:58 « Vardagen, Zheeba,

En löång och jobbig dag i Lindesberg idag. Men jag ger mig inte! Dem kan inte tvinga mig till något.. Jag är livrädd att förlora den här kontakten, samma kontakt i 8 år. En människa som har följt med mig genom allt tungt och allt positivt. En människa som har sett min utveckling! En människa som vet vad jag pratar om och som jag kan vara mig själv med! Det ska dem ta ifrån mig... ALDRIG!
 
Efter det här tunga beskedet så var jag och Mia in till Hööks, och jag sa till Mia att Zheeba kunde följa med in. Och in gick vi, Mia fick syn på kaffe så hon roffa åt sig en kopp ;) En annan gick till hyllorna direkt, men vart stoppad av en som sa att det var en fotograf på plats.. Ja, klart världens vackraste ska vara med på bild säger Mia. Ja, jag har ju så få bilder på henne ;) Men ja, ne inga studio bilder. Men hon skötte sig galant min älskade, hon tyckte dock det var konstiga ljud fotografen höll på med, när grisen slutat grymtat ^^
 
 
 
 
Och jag har världens bästa mamma som erbjöd sig att betala för korten, så det ska vi väl beställa och rama in. Min älskade snygging! En tung dag lider mot sitt slut och nu blir det väl som vanligt, återgå till mitt inre och reda ut lite frågetecken. 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Nu är det iaf gjort

Publicerad 2014-03-26 13:53:25 « Vardagen,

Nu har foten och tån fått vila upp sig, det har varit en helvetisk helg. Jag provade att jobba i måndags, 5 timmar, men det gick som det gick så beslöt mig för att sjukanmäla mig tisdag + onsdag. Men imorgon ska jag jobba. Nu får jag på mig skon, och jag kan gå som en människa. Så tofflorna läggs på hyllan till varmare väder.
 
Jag har nu suttit med alla räkningar inför imorgon, tack o lov har jag redan betalat in April hyran. Så nu har jag sorterat och prioriterat lite räkningar och andra får vänta - det skiter jag i. 
Sen ska jag ren skriva inköpslistan, samt budgetera lite - kanske kan jag spara ett par hundra varje månad? 
 
Jag ska även se till att träffa den här Schäfer hanen till helgen också, jag måste - annars kommer jag ångra mig. Och då känner jag ganska fort om det kommer fungera eller inte. Men Zheeba har sista ordet!
 
 
Jag älskar dig! <3
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Aldrig mer!

Publicerad 2014-03-21 19:30:27 « Personligt,

Inatt sov jag inte bra, somnade sent och sen vaknade jag ofta.. Varför? Jadu, mardrömmar om ingreppet som skulle göras på eftermiddagen idag samt att jag sov i sängen.. Den stora sängen själv. Jag är inte trygg med ensamheten, inte ens bekant med den. Det är min värsta fiende - även om det är ensamheten som gör att jag är där jag är idag. Jag måste! Jag måste få egen tid och vara ensam för att finna mig själv, gå igenom alltihop i mitt sinne i lugn och ro. 
 
Sen hjälpte det ju inte att jag vaknade en gång av att Zheeba stod och viftade på svansen och ville krypa ner. Det var svårt att stå emot, men jag lyckades.. Älskade snuttan! <3
 
 
Men jobbet gick bra.. Sen var det dags för madrömmen - vårdcentralen. Ingreppet som skulle göras på stortån! Och jag förvarnade inte läkaren att mina fötter är heliga. Men när han satte in sprutorna för bedövning höll jag på att krevera, svimma och jag ryckte väl lite på foten och då fräste han ifrån och sa att jag måste ha foten still. Då förklarade jag, med taskig attityd, att det inte är lätt när det gör ont och att jag låter ingen pilla på mina fötter.. Egentligen!
Förutom läkaren så var det två till i rummet, för mig är det helt okej att personer under utbildning är med när jag besöker vården, för hur ska dem annars lära sig? Meningen var att en skulle stanna, men så kom en ung kille och ville vara med, och det var väl tur att den killen hade humor för det gjorde att jag inte riktigt kände mig svimfärdig till 100% utan att det gav med sig efter en stund.
 
Sen har läkaren mage att säga att jag ska äta alvedon + ipren, att ha foten i högläge, ta det lugnt och att bedövningen sitter i ett par timmar.. Eller hur?! Från vårdcentralen så åkte jag o Marcus direkt till maxi, kommer inte alls långt innan jag känner av den där jävla tån!
Fyfan.. Nog för att det gjorde ont innan, men det var inget mot värken som är nu efteråt.. (Det släpper efter ingreppet... Ja jo tjena!) *suck*
 
Den enda gången det inte gör ont är när jag använder foten, dvs går runt eller sitter rätt upp och ner.. Men det gör man ju inte?! Och inte fan sätter jag foten i högläge, det är ju ännu värre!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Vårdcentralen

Publicerad 2014-03-19 13:00:00 « Vardagen,

Igår tänkte jag att jag skulle kontakta vårdcentralen, efter att ha försökt läka mitt nageltrång på egen hand i två veckor ungefär. Så ringde en sköterska upp igår och jag fick en tid idag. Så var jag där och sköterskan, som jag fick träffa, sa att jag gjort vad jag kunnat och så fick jag skäll för att jag inte varit där tidigare. Oooops! ;)
Men på fredag ska läkaren skära och så, och det blir väl en lugn helg då kanske. Vi får la se vad läkaren säger.
 
Jag har hittat lite nostalgisk musik på datorn, sån där musik jag lyssnade på för ca 5 år sen. Så det spelas just nu. Har diskat, bäddat rent i sängen (vilket jag kanske skulle gjort igår när jag ändå tvättade men orka? ;))
Och så har snön kommit tillbaka till Kvarntorp. Jippi säger Zheeba..
Jag har även plockat undan lite i köket, samt försök rensa lite bland Hyresgästförenings papper osv. Jag kan ju försöka ha lite ordning ?!
 
 
Så nu ska jag väl fortsätta med mitt här.. Jobb imorgon kväll, dag på fredag sen till läkaren *ryser*
 
Och så ska jag skicka iväg ansökan till den nya utbildningen, som startar i höst. Kanske ska slänga iväg ett par andra också när jag ändå är på gång?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tisdag - Ledig

Publicerad 2014-03-18 14:09:56 « Vardagen,

Ledig var ordet, vaknade 06.50 och somnade om, 8.15 gick jag upp. For iväg med mamma till mormor, sen Netonnet, sen installera mormors nya skrivare. Sen vidare mot Glanshammar, Hjorts och hämta spån. Så nu har jag två fulla sopsäckar med spån, en ny öppnad. Så lär klara mig ett tag. Sen styrde vi kosan mot Sköllersta, hämta hö så nu klarar man sig ett tag där med. Sen mot Lithells och mamma köpte korv, och jag fick en falukorv så ska väl frysa in den nu också..
Haft en skön förmiddag med mammsen <3
 
Sen ska jag tvätta kl 17, och så kommer Josef och hämtar sin post här snart.
Sen blir det att äta lite, för att senare hoppa in i duschen och kvällen blir lugn. Imorgon är det ledigt igen, och ingenting är planerat. Förutom att jag skulle behöva åka o köpa hundmat, någon dag här.
 
Begravningen var fin, det gick som det gick. Känns tungt så ska väl ta och ta känslorna som dem kommer. Ska väl försöka finna den känslomässiga biten också. Så jag kan gå vidare.
 
Den där schäfer hanen är i mina tankar, så ska väl försöka fixa en dejt och se hur det känns och hur det går. Zheeba kommer ju få bestämma hur det blir :)
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Att göra..

Publicerad 2014-03-11 17:22:00 « Vardagen,

Då har jag lite att göra inför resan imorgon eftermiddag/kväll. Jag styr kosan mot Karlstad, mitt älskade värmland, men den här gången för mindre roliga saker. Men ändå något som jag inte vill missa. 
 
Onsdagen börjar med jobb 7-16, sen går tåget till Karlstad och sen vidare mot kusin vitamin. Sover hos dem, sen begravning på torsdag, sen sover jag över hos farmor för att vi ska kunna stötta varandra. Det blir tunga dagar... 
På fredag åker jag hemåt igen, för att sen jobba lördag - måndag. *suck* Men det har jag valt själv, för att inte tänka på allt som hänt, men vi får väl se om jag går in i väggen eller inte..
 
Listan:
 • Rensa hos Spåne
 • Duscha
 • Boka biljetter
 • Diska
 • Packa
Sen borde jag vara redo för onsdagen!
 
Zheeba stannar hos Marcus under dessa dagar, det blir för hårt att ta med henne, samt att han även kollar till Spåne. <3
 
Jag har även fått erbjudandet att överta en schäfer hane, 2.5 år kastrerad. Och jag är förälskad i honom, iaf hans utseende! Så vi ska väl ta en dejt någon dag för att sen se hur det fungerar mellan Zheeba och honom. Men! Jag ska tänka efter riktigt noga.. Riktigt riktigt riktigt noga!
Hur mycket än tarmen suger så måste hjärnan ha den största delen den här gången!
 
Jag saknar dig, Bonzo bus! <3
 
Och idag är första dagen med E-Ciggen, jag känner inget sug efter en "riktig" cigg heller. Det stillar begäret ordentligt. Jag provade med vanlig, mest för att se så det inte är psykiskt. Men icke, dt gav mig ingenting så släckte skiten :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® När man minst anar det så slår det tillbaka

Publicerad 2014-03-06 20:40:20 « Vardagen,

Då kom det jag väntat på.. Sorgen, tomheten, saknaden.. 
Jag försöker trycka bort det, men kroppen motarbetar psyket riktigt duktigt. Så inatt blir det ensamtid med räkor och gråta en skvätt. Efter telefonsamtalet jag hade med pappa tidigare idag så känner jag av saknaden efter farbror ännu mer. 
 
Det är hemskt.. Men han gav mig det bästa någon någonsin kunnat ge mig - Zheeba <3 <3
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ledigt!

Publicerad 2014-03-05 19:21:32 « Vardagen,

Arbetsdagen idag var tung, jag var ständigt trött. Och det är inte konstigt... Jag var iväg till Lindesberg igår, concerta uppföljning och då ingår koll på blodtryck, puls o vikt. Jag låg på 105/65 i blodtryck och 86 i puls, Madde undrade vad jag gjorde egentligen. Jobbar och mår piss, svarade jag tillbaka. Jag brukar ligga rätt lågt, men det här var oroväckande sa hon, hon rådde mig till att hålla koll på det med jämna mellanrum under tre månader och blir det inte bättre så ska jag höra av mig. 
Pratade med älskade Maggan om det här idag, och hon sa direkt stress. Och ja, stress kan påverka blodtrycket så det blir lägre.. Ja, jag säger då det.. Ta det lugnt och tänka på mig själv.. När ska jag hinna med det? Just nu är det ju körigt, men det lugnar sig väl när jag kommit ner i fas och kommit till rätta här i lägenheten och fått rutin på allting..
 
 
Idag har jag även beställt hem e-cigg. Får vi se vad det blir..
 
Igår mötte jag även Paolo Roberto, på lasarettet i Linde. Ganska chockad.
 
Nu sitter jag med hårfärg som ska sköljas ur nu, sen blir det lugnare gatan '.
 
// Ciao från Gasolvägen
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Det är katastrofalt

Publicerad 2014-03-04 08:08:53 « Vardagen,

I fredags gick flyttlasset, hela 100meter. Nu bor jag i samma hus som min älskade hundvakt, och en av dem bästa människorna. Jag fick hjälp av mamma, Anders, Andreas, Marcus o Josef. Mia hade Zheeba hela kvällen.. När alla stora grejer var på plats invigdes det med ett par cider nere hos Mia innan det var dags att sätta ihop soffan och en bokhylla, som jag fick av Josef.

Lördagen kom och Jill märkte att hon vridit på kylen på max, dvs att det var riktigt kallt i den. Värmen hade även försvunnit i lägenheten, pannan hade lagt av. Välkommen till Gasolvägen!

Söndagen bjöd på jobb, delad tur. Måndagen bjöd på jobb, 7-16.30.
idag bjuder dagen på en resa till Lindesberg, vilket är på tiden. Inte varit hos Maja på en månad och mycket har hänt sen dess.

Planen var att stanna ett par timmar och umgås med den bästa vännen någonsin, Annika, efter mötena. Men som vanligt är man för snäll, då det är kris på jobbet, så ikväll ska jag jobba. Och visst jag behöver verkligen pengarna, men jag känner att det är elakt, jag gör saker utan att tänka steget längre..

Jag skulle behöva börja med concertan igen, inte ätit den på länge. Men jag får se om jag kommer ihåg att ta ut den..

På lördag är det Lindesberg igen, brorsan fyller 30. Så gammal man börjar bli :-/

Nästa vecka är det Karlstad tripp, begravning. Och innan dess ska jag hinna jobba, hinna med att sörja så att inte allting kommer på en gång för då vet jag att jag kommer gå in i väggen. Jag visste att det här skulle ske, frågan var bara när. Jag kommer åka, för både min och min släkts skull. Men mest för farbrors skull.
Och då stannar jag ett par dagar, så länge jag vet vart jag gör av Zheeba.

Ryggen har börjat bråka också. Inte nog med flytten utan det kalla vädret, och den kalla lägenheten. Jag är van vid 25grader inomhus, och nu får jag stå ut med kanske 22. Det är större skillnad än man tror..

Summa summarum, jag kommer behöva en hel del tid för mig själv. Jag är glad bara jag inte känner efter, och därför sysselsätter jag mig med allt möjligt.

Nu ger jag upp.. Godmorgon!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Välkommen!


Undersköterska, med inriktning på psykiatri. Levt med social + agora fobi i ca 10 år. Sambo. ADHD. Paniksyndrom. Har hundar, katter & Kanin. Boogeyman under sängen. Vill men gör inget. Mamma. Ångest+Depression syndrom.

Follow on Bloglovin

bloggar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela