® Årets första spår !

Publicerad 2011-03-30 18:07:30 « Vardagen,

Jag, Olivia och Zheeba begav oss på en rejäl promenad idag. Vi var i närheten av en skog och jag tänkte direkt "här ska jag tamigfan binda dem och köra ett enkelt spår". Jag hade varken godis eller leksak med mig, som vanligt när man är på promenad och får såna här ryck. Men!! Stort men! Zheeba lyckades hitta nycklarna, men visste inte riktigt hur hon skulle få dem till mig - dem var lite konstiga att hålla i ;P Som belöning fick hon leka med pinne...
Olivia däremot var hur kul som helst att spåra med, näsan ner i backen på en gång. Sen fick jag hoppa och skutta snabbt som sjutton bakom för att hinna med. Hon hittade nycklarna och som belöning fick hon springa lös :)

Man tager vad man haver..

Imorrn kommer Fanny och sover över :D
Då ska vi också köra ett spår - nu är det på gång sörrö ;)

Och så kommer Olivia och stannar några dagar under början av nästa vecka. Från måndag till onsdag. Hur underbart som helst! :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Hundfoder utan tillsatser?!

Publicerad 2011-03-28 13:30:16 « Frågor & Svar,

Behöver lite hjälp..

Har ni några förslag på foder som är helt utan tillsatser?-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Zheeba har fått vara ute och sprungit med Daizy (grannens hund). Korthårig Collie, hur söt som helst :)
Och sen vart jag väldigt chockad när Lindas Bosse kom springandes fram mot mig innan idag. Han som varit lite osäker då han alltid mött mig med elaka Zheeba ;P Så blir man så nojig när dem små springer omkring och man är så rädd att trampa på dem. Men dem är ju uppfostrade så man inte trampar på dem lätt, koll har dem :)

Glömde ju bort att berätta att häromdagen fick Zheeba ligga i koppel utanför dörren medans Lindas hundar sprang omkring. Hon pep, gnydde och ja. Lät helt enkelt. Men det är bara att träna på. För så låter hon inte när man ser katter eller andra hundar som är större i storlek. Bara när dem är lösa eller så.

Hon är nog bara lite knepig den här damen.. Hon har umgåtts med hundar i Chihuahua storlek innan och inte alls pipigt lika mycket :/ Sen vart hon uppfostrad av en Jack Russel som valp.. Så något fel är det i skallen..

Linda, promenad med dem små någon gång?
Låta dem springa omkring och Zheeba får vara i koppel, får se ifall det hjälper - *håller tummarna* iaf :D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ensam hemma

Publicerad 2011-03-25 10:18:19 « Vardagen,

Zheeba har fått vara hemma med pappa Marcus över en natt. Och det hade gått bra.
Jag tvivlar inte på Marcus hundsätt utan tänker mer på hundskrället som piper konstant.

Själv har man fått vara hundvakt åt Knocken!
Hur roligt har inte vi haft då?! 50-60kg hund i kopplet och så lilla jag - måste sett lite roligt ut :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Lördag!

Publicerad 2011-03-20 22:51:43 « Vardagen,

Eftersom solen sken och livet kändes allmänt tråkigt, tänkte jag att jag skulle prova dem olika metoderna som Monica tipsade mig om häromdagen.. Vad gäller apportbocken, men eftersom det var lerigt och snöigt överallt så använde vi dragtrasan istället ;)

Zheeba fick öva på följande grejer:
* Sitt (ovanligt va? ;)
* Kanin
* Sitt fint
* Vinka
* Hälsa
* igenom
* Tass
* Spark
* Dido
* Dodo

Dessa fick hon köra igenom UTAN handtecken, det har varit ett helvetiskt att ta bort handtecknen speciellt då hon gillar att skälla ut en när man bara använder ord. Har jag använt rösten en gång, utan handtecken, så skäller hon och går igenom heela registret.. Vilket alltid är populärt hos grannarna. + Att jag inte ville att hon skulle skälla för mycket, då vi var precis utanför dörren ;P

Vi körde även lite på det här med lydnaden:
* Platsliggningen (hon låg still i hela 4 minuter, med ca 20m avstånd) *tummen upp*!!!
* Ligg under gång (funkade någotsåndära)
* Apport med trasan - funkade tills hon hittade bollen och fick ryck med den istället.
* Linförighet.
Jag är så stolt över henne, hon är en toppen hund som är en perfekt hund om man inte fattar vad man gör utan låter hunden trixa sig fram ;P Dock gäller det att ha tålamod då hon gärna piper och skäller -.-

På eftermiddagen så gick vi promenad med svägerskan och Azcona!
Vi gick till paddocken, där det redan stog en gubbe med sin hund + någon tjej med sin hund.
Jag visste att dem var där och hörde deras hundar skälla så självklart bad jag Zheeba skälla på vägen dit, så dem förstog att vi var i närheten..
Vi kommer upp mot paddocken, och möts av en hund som springer mot oss - sätter hundarna ner, gubben ropar på sin hund. Och frågar oss om det är oskar. Nej, svarar jag. Är det en hanhund? Nee svarade jag. Han ropade till sig sin hund som absolut inte kom i närheten utan sneglade på sitt egna spår.. Vi väntade ut hunden, att den skulle springa till sin husse. Gubben vänder sig om, ropar på hunden som springer dit, pratar med tjej och ber henne koppla hunden för vi kommer med en hanhund. Jag skrattade så jag dog lite inombords. Hörde han inte riktigt?

Det som är så roligt är att Zheeba kan betraktas som hanhund på avstånd, vilket är ganska bra när folk frågar såna frågar. Det är ofta problem med hanhundars utfall mot andra hanhundar, då har dem respekt - men inte när det är tik + tik?! Det är ju ännu värre, dem slåss ju hårdare - kanske tom till döden! Det är ju ännu värre. Då frågar jag hellre om det är en tik eller hane, för att vara på säkra sidan :/

Zheeba och Azcona fick springa lite i snön och så gick vi hemåt :)

Nu ikväll åkte vi till Statoil innan hjärtat åkte till jobbet - jag hade inte en tanke på att koppla Zheeba. och sa då till Marcus att han kunde släppa av oss vid butiken, ca 400m ifrån lägenheten. Jag måste ju börja lita mer på Zheeba, och mörker + lös är en bra kombination då. Det gäller bara att se saker före henne. Det sprang en katt över vägen, men hon skötte sig utmärkt. Han få fart men stannade till och kom tillbaka (????) när jag stampade och morrade åt henne! YAY! Tänkte jag.. Berömde som fan, men höll henne i nackskinnet, knäppte med fingret med kommandot.. Sen var hon mega duktig när hon fick springa och göra ifrån sig - kom tillbakapå stört och nu sover hon :)


Hälsa & Sitt Fint :)


Jag vet inte om jag nämnt det tidigare men Knocken kommer troligtvis tillbringa en vecka med oss i sommar. Det kommer bli en intressant vecka. Äventyr, långpromenader och hjärngympa står på schemat då. Det kommer även vara intressant för mig, jag har inte haft honom ensam förut. Vill han åt ett håll så är det svårt att hålla emot, det är några kg - närmre 50 än 30 :P Så det gäller att jag visar på en gång vem som bestämmer av oss, på promenaderna. Knocken är av rasen Alaskan Malamute och är en ras jag varit sugen på länge, men säkert aldrig komma ha kunskap eller intresse för drag för att kunna skaffa en. Jag tycker ju som så att polarhundarna ska få göra det dem är avlade för. Han får dra hos sina ägare, vilket inte många ägare tänker på - att det är en draghund, dem cyklar med dem. Ja, men det hjälper ju inte :/

Men som sagt, det kommer bli mycket intressant :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Muppohundo

Publicerad 2011-03-19 12:00:12 « Vardagen,

Zheeba, som fick vara hemma med sovande husse idag, var mega glad när jag satte nyckeln i låset. Och istället för att gå in och låta henne vrålskälla och springa runt så Marcus vaknar, så öppnade jag bara dörren och fick genast en utskällning...

Hon hittade genast grannens boll *oopsi* och lekte med den. Och jag hade ju tänkt att hon bara skulle få springa runt och göra sig redo för att lyssna så vi sen kunde ta en lös promenad runt huset. Men icke. Då kommer Mario ut och vi snackar en stund, sparkar boll med Zheeba..

Jag går in och har tänkt duscha, ingen idé. Zheeba är så pass uppe i varv att hon springer överallt och ingenstans - piper och gnyr.. Går upp till datorn för att hon ska lugna sig, nu blir det duschen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Understimulering

Publicerad 2011-03-18 13:13:47 « Frågor & Svar,

Fråga: Hej! Jag undrar bara hur ofta du aktiverar din hund egentligen? Du uppdaterar inte så ofta och så skriver du inte speciellt mycket om vad ni gör på dagarna, era vardagar hur dem ser ut.. Tack på förhand.

Svar: Hej hej! :)
Njae, anledningen till att jag inte uppdaterar varje dag är för att det händer inte så mycket på dagarna.
Sambon sover, då han alltid jobbar natt. Sen är det vinter - dvs att livlig träning uteblir då det är snö ute. Både kallt och halt. Bökigt etc. Men visst händer det att jag aktiverar Zheeba - inte flera gånger i veckan, det kan dröja 3-4veckor innan nästa övning kommer. Jag är inte den som vill att man hund ska kräva att aktiveras varje dag. Inomhus är det aldrig lek, då är det lugna puckar ! Då sover hon oftast.
Ute är det full fläkt - det är oftast där det roliga händer.

Och självklart är det inte bara sova som gäller inomhus. Vi kör trix, sök och kontaktövningar också.
Men som sagt, det blir inte så ofta som alla andra som aktiverar sina hundar.
Vad händer den dagen du blir sjuk och hunden vankar av och an och vill hitta på något. Det går ju inte?
Jag är mega glad att Zheeba är så pass anpassningsbar att hon klarar sig ett bra tag med den aktiveringen hon får, så sällan..
För övrigt så fick jag tips från Monica, ang apportbocken.
Så jag hade tänkt träna på det idag - Zheeba nöjde sig med att leka i snön. -.-
Och jag som inte alls är så glad i snö - vände på klacken och ger henne aktivitetsbollen ikväll istället ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tävling?

Publicerad 2011-03-16 21:49:12 « Vardagen,

Jag fick ett telesamtal idag..

Emma undrade om jag ville hänga med på inoff lydnadstävling med Zheeba.
Men vad fan! Jag känner nog inte riktigt för det? Kanske om jag kan få hjälp av Monica
med apportbocken. :/ Det är väl typ det vi måste få in, sen att hon tabbar sig under platsliggningen gör mig inte så mycket. Hon är ju som hon är. Det är den där jävla bocken!! -.-
Det är ett par månader kvar, 1 Maj närmare bestämt. Men aah, jag känner ju för att göra något varje dag nu för tiden så varför inte?

Tål att tänkas på :) 100kr är inte så dyrt heller :/
Ja vi ska fundera lite på det iaf..

Tänk, Zheeba blir 4 år i år!
3,5 år har skrattat, gråtit och varit arg med henne!
Mammas älskade skruttunge!  <3 <3

Det är ungefär 3,5 år sen Smokey somnade in.
Det gör lika ont idag, mamma buse! Mammas allt !<3


Jag har iaf fått höra att Bonzo har det bra, eller ja Dizel som han heter. -.-
Huvudsaken är att han mår bra, då är jag nöjd :)
Hur söt är man inte då??? Pluttisen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Porträtt

Publicerad 2011-03-14 13:36:20 « Tips & Trix,

Linda har ju gjort porträtt på Zheeba och fick välja mellan vilka bilder hon ville använda, förutom den stora närbilden som jag verkligen ville ha. Hihi. Storlek: A3.
Jag trodde aldrig att ögonen skulle bli så bra, men det vart dem. Om inte ännu bättre!
Jag är hur nöjd som helst och kommer definitivt återkomma till henne med fler projekt ;)

http://www.spiritsart.net <- in och kolla, maila henne om dina önskningar!


Bilden är snodd ;P (sorry Linda)


Nu är det bara ramen kvar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Olivia vakt

Publicerad 2011-03-08 23:20:27 « Vardagen,

Olivia kom runt 12 snåret och sen vart det som vanligt.
Marcus kom in och hämtade oss runt 17.30 snåret, hem
satte sig i soffan och äntligen har digital TVn börjat funka!
Så jag har suttit och gråtit till Cesar Millan. Daddy var på
bild och sen var den där mallen så lik Olivia - rädslor osv.
Och hur osäker Zheeba varit / är med nya människor!
Helt ofattbart hur en apparat kan få en att grina floder!

Imorrn ska jag även försöka komma ihåg att prata med
Annica om utställning. Se vad hon säger. Skulle vara så
kul att få se henne gå igenom det. För imorrn är det stadsrunda
och springande i hagen som gäller för damernas del :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® BildBomb

Publicerad 2011-03-02 21:50:41 « BildBomb,


Och för att berätta något helt (icke) otroligt..
Jag lämnade Zheeba hemma med pappa Marcus idag. Han låg och sov,
fotöljen stog i vägen för trappen. Men ändå hade Zheeba hoppat över den,
smitit ner på undervåningen och ylat. YLAT! Så tråkig var pappa tydligen -.-

Jag måste erkänna att det känns absolut inte bra att ha en hund som både
piper, ylar och skäller efter en. Hon har ju sällskap så vad gnäller hon om? :/
Jag har gett upp hoppet för länge sen, men ändå kämpar jag.. Varför?
Hon verkar vara ett hopplöst fall, ja.. Jag har provat det mesta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Välkommen!


Undersköterska, med inriktning på psykiatri. Levt med social + agora fobi i ca 10 år. Sambo. ADHD. Paniksyndrom. Har hundar, katter & Kanin. Boogeyman under sängen. Vill men gör inget. Mamma. Ångest+Depression syndrom.

Follow on Bloglovin

bloggar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela