Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Det här med kärlek !

Publicerad 2011-04-29 22:31:10 « Vardagen,

Det här med kärlek till ett djur är så svårt att förklara för den som aldrig känt den känslan själv. Jag kan, med handen på hjärtat, säga att jag skulle dö för min hund. Bara tanken av att hon en dag inte finns i livet gör mina ögon tårfyllda.

Jag har pratat med en bekant idag, hennes hund hade blivit huggormsbiten. Den paniken som sätter sig i människan när detta händer, det går inte att förklara. Man tror att världen går under, man går i tusentals bitar och man känner sig maktlös. Jag kan säga, att veterinären skulle få lyfta ut mig - jag släpper inte min hund i ett sånt skede. Men det är för att jag har varit med om att förlorat en bästa vän innan.

Jag minns inte hur många gånger jag suttit i bilen och tänkt "vad händer om vi krockar eller kör ner i diket - vad händer med zheeba då?" Jag kan inte sätta mig in i den situationen, jag skulle inte klara av det. Att sitta där och vänta.. Eller om det skulle gå fort. Skulle jag krocka och Zheeba antingen lider eller dör, jag skulle .. Ah, jag vet inte. Men ont skulle det göra. Och jag skulle inte klara mig ensam, jag skulle inte klara av det..

Utan Zheeba är jag ingen! <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Årets första cykel tur !

Publicerad 2011-04-29 21:40:41 « Träning,

Tack vare Svägerskan så kunde fi ta årets första cykel tur.
Det märks på hela Zheeba att hon gillar det, det är väl Huskyn i henne som kommer fram. För hon ska vara först och snabbast! Men idag övade vi på tempoväxlingar och hon lyssnade galant! Inte ett smack har hon glömt! <3

Världens bästa voffa! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Jag är såå nöjd !

Publicerad 2011-04-29 16:55:01 « Tips & Trix,

Det spelar ingen roll hur lite eller mycket jag tittar på det, jag blir så kär varenda gång! Och snart är det dags för ett till porträtt! Linda är såå duktig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Älghund !

Publicerad 2011-04-28 22:01:49 « Vardagen,

Vi gick en liten kvällsrunda och kommer bortanför industriområdet och där är det ett litet gärde på vänster sida - där stod det en älg. Jag vart nervös och stannade till, älgen rörde sig och Zheeba började pipa och hoppa omkring. Jag försöker tysta henne, då jag inte visste om den hade någon kalv där som den ville försvara.
Men icke, Zheeba fortsatte och mitt tålamod tog slut - rädslan tog över och ilskan kom över mig. Men skam den som ger sig!
Älgen började röra på sig närmare så jag vände ryggen mot den, Zheeba fick jag nästan dra åt andra hållet - jag hör dunder i backen och då är det för att älgen springer åt andra hållet! SIKKEN TUR ! Zheeba var hetsig en stund men lugnade ner sig ganska snabbt :)


Sen har vi tränat "inte jaga katt" kommando. Och det funkade bra ikväll ! :D
Jag blir så glad. Hon skötte sig så bra så. Dock vet hon vad som gäller när det långa kopplet kommer på - då är det full fart frammåt. Nu vill jag dock ha hem cykeln - OM den finns kvar iofs ;P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Torsdag = Fanny tid !

Publicerad 2011-04-28 13:50:47 « Vardagen,

Ååh så härligt vovvarna sjöng imorse när Fanny kom. Zheeba ville fram och hälsa på B men det fick hon inte, Fanny vill pussas med mig men det fick hon inte - det var sång kör i Kvarntorp!
Det känns riktigt gott i hjärtat när man verkligen ser på hundarna att dem trivs med en.
Olivia blir likadan men låter inte så värst - hon är med för att krypa upp i famnen och gosa och det får hon ju såklart! :) Fanny blir så till sig, så glad, att hon inte vet vart hon ska ta vägen.

Jag gillar mina extra hundar! <3Vi var ute och la spår och det känns som det börjar sinka in i skallen på Zheeba (efter 3 gånger) att hon ska markera när hon hittat det hon sökte efter. Jag har ju aldrig kört markering innan, jag har bara låtit henne ta leksaken och springa med den.. Men sen jag började med markeringen så känns det mycket bättre - hon blir mer samlad på något sätt. Helt underbart!


Tass och Spark!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Shiloh Shepherd!

Publicerad 2011-04-27 21:08:03 « Vardagen,

Jag har hittat en ras som kanske kan fungera tillsammans med mig.
Shiloh Shepherd, dock har jag inte läst så mycket om deras bakgrund - men det är som en Schäfer dock en stor skillnad. Dem är inte lika pratiga, långhåriga och rakryggade! Precis som jag vill ha en hund ;)
Mankhöjden är ungefär 10cm högre än Zheeba och hanen ännu högre..
Det som är synd är att rasen inte är godkänd av SKK här i Sverige, så det blir en blandras även om jag någon gång skulle ha råd att importera en.. :(

Men det tål att tänkas på ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Duttia bääsis!

Publicerad 2011-04-22 13:41:57 « Vardagen,

Ursch vilka tråkiga dagar Zheeba har haft den här veckan, hittills.. Vi har inte varit ambitiösa överhuvudtaget.
Vi har mest suttit i bilen medans husse varit inne och handlat..
Men igår kväll vart det lite action..

Vi satt i bilen, jag och Zheeba, medans husse var inne på Biltema och bilgrannen kom tillbaka med sin lilla Chihuahua på 11år. Zheeba fick nosa och vart jätte glad (som vanligt när det gäller henne och små hundar -.-) Och det var inga problem. Vi åkte ut på landet, till svärfar, och Zheeba fick hoppa ur bilen och ut och sträcka på benen på gården. Hon fick träffa Fabian, en 3 månaders Cocker valp, och gjorde x antal tappra försök att få igång han att leka med henne - han vart lite rädd och satt mest under stolarna. Stackarn!

Men när vi sen kom hem så låg Zheeba i hallen och var helt slut. Det var riktigt skönt :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Bilåkande!

Publicerad 2011-04-19 07:47:13 « Vardagen,

Zheeba var mega duktig igår. Kom ut och det satt nya människor på gården - men hon var duktig ändå :)
Klon har läkt ovanligt snabbt och bra! Så det är inga problem med den hunden! *tummen upp*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Aj aj !

Publicerad 2011-04-17 22:53:42 « Vardagen,

Jag och hjärtat tog en extra runda idag - och kom hem och Zheeba blödde på tassen.
Klon hade gått av - på mitten - och älskling hjälpte mig med att klippa bort den flisen som bara hängde.
Zheeba haltade inte ens - visade ingenting. Dumma hund!

Men nu ska jag ha lite mer koll på klorna och verkligen se till att dem inte blir för långa, men jag klippte klorna förra veckan. Kanske är dags att börja fila?


Jag bara älskar den här bilden !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® En kväll jag sent kommer glömma!

Publicerad 2011-04-16 02:28:19 « Vardagen,

Hjärtat åkte iväg och jobbade. Jag pysslade med mitt, pratade med grannen och Emma kom förbi en stund. Jag fick även höra att Bella börjat krysta och en bebis är på väg ut - bakvänt! Jag gick in och hjälpte med det jag kunde, Zheeba fick då självklart vara hemma själv. Och det är ju alltid så - när man tittar på små nyfödda valpar att tiden liksom försvinner. Vad finns det att titta på egentligen?
Mycket tydligen. Emma följde med över och vi pratade lite och sen kom andra valpen. I skrivande stund har Bella två små tjejer att ta hand om. Vi får hoppas den senaste överlever, stackarn.  :)

Zheeba har, som längst, idag var hemma själv 2 timmar. Då hade hon sällskap av Mac och då var hon mer stressad än gången innan, då hon var alldeles själv. Sen fick jag försöka att inte sitta så länge hos Linda då jag har en stor dum hund hemma som blir helt knäpp. Men hon har inte rivit på väggar, inte heller ätit något hon inte ska. Och nu är det lägg dags!

Jag är såå stolt över min bebis, även om hon låter så river hon inte stället och det mina vänner! DET mina vänner är framgång ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® 3 Hundar och jag!

Publicerad 2011-04-14 20:41:06 « BildBomb,

Fanny stannade hos oss över natten igår. Eller ja, eftersom jag skulle ha Olivia idag så åkte vi med Marcus in till staden och sov hos mamma. Hon får fullt upp emellanåt, min älskade mamma, ibland 2 hundar - ibland 3 och så lill jag :D Tur det är hundar och inte ungar :P


Vi fick även sällskap av Emma och Mac runt lunchtiden.
Bilder följer:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Årets första!

Publicerad 2011-04-11 16:18:41 « Vardagen,

Årets första mygg har invaderat Kvarntorp.
Årets första fästing satt på skon idag.
Årets första duschning för Zheeba!

Så.. Zheeba fick äntligen duscha idag - och självklart skulle hon lägga sig i lerpölen här utanför nästan på en gång! -.- Som tur är luktar hon inte illa :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Zheeba är betydelsen på ordet Speciell!

Publicerad 2011-04-10 20:52:28 « Vardagen,

Zheeba har fått vara hemma med pappa Marcus under dagen medans jag var iväg på Husdjursmässa i Karlstad.

Kom hem och släppte ut henne på gården, Linda stod ute med Bosse i famnen.
Det var väl lite intressant, hon luktade och pep - precis som hon höll på med sina valpar innan.
Om hon nu tror att det är valpar - vad vill hon göra då? Eftersom hon piper?
Inte fan törs jag låta henne vara i närheten av dem när dem är på marken då hon lätt skulle kunna knäcka ryggen på dem med ett slag :/ Eller vad ska man göra?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Föreläsningar!

Publicerad 2011-04-07 21:45:49 « Vardagen,

I år har jag planerat in lite föreläsningar tillsammans med Emma..

26 April - Kumlas Bibliotek. Första Hjälpen för hund.
3 MajFredrik Steen - Kommunicera så att din hund förstår!.
24 Maj - Lindesberg. Hundens språk

Ska bli riktigt intressant!
Man kan ju iaf gå och känner man att man inte får ut något av det så behöver man inte lyssna, jag kommer ha öppet sinne för varje människa som ställer sig framför mig och ska föreläsa.. Respekt :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® 1 Maj

Publicerad 2011-04-07 21:30:25 « Vardagen,

1 Maj är det dags att följa med Emma och kolla på diverse grenar inom bruks.
Eller ja, det är drop in på lydnaden och sen inoff utställning som jag funderar på att ställa Olivia - Om det är en kvinnlig domare och om allt går att få ihop dvs :) Annars är det bara bra socialisering.
Jag hade tänkt debutera med Zheeba men jag har gett upp hoppet, vi kör på hobby nivå istället. Det här med apportbocken går ju sisodär - vi får ta det i hennes takt, hon kanske blir klar med hoppet iaf. Eller man kanske kan delta i vissa moment :)

Vi får helt enkelt se.. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Fanny Fanny :)

Publicerad 2011-04-07 18:38:09 « Vardagen,

Idag var det en intressant dag att ha Fanny. Vi sprang på gärdet och det var ju livet, tyckte Fanny. Jag hade med mig kameran men vart inte många kort då jag var nojig för att hon skulle springa bort. Men ett par kort iaf, mer blir det nästa vecka! :D

Emma är på väg hit med Mac så ska vi gå långa rundan och låta hundarna springa.
Ska bli skönt med sällskap, inte alltid man får det här ute, men sen har jag ju inte frågat någon heller ;P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tålamod och åter tålamod!

Publicerad 2011-04-05 09:41:32 « Träning,

Jag vet inte vad det är med min hund ibland. Hon beter sig som en snorunge!
Mötte Linda med sina två små och Zheeba piper, gnäller, pratar.. Ja, låter!
Vi tar en promenad men hon är fortfarande fixerad. Det är bara att träna, det är tur
man har tåliga små hundar och en tålmodig granne :)

Tack för promenaden, Linda!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Det finns hopp !

Publicerad 2011-04-05 09:05:02 « Frågor & Svar,

Jag har lärt känna Olivia under ett halvårs tid nu och hon växer mer och mer i hjärtat. Den hunden, som var såå nyfiken på Zheeba och som var så liten, så söt. Jag tyckte inte att det var någon problem hund - det är hon ju inte heller.Hon är bara en tjej som har fått gått igenom mycket läskigt i sitt liv.

Hon är livrädd för människor av det manliga könet och jag kan bara undra: vad har hänt?
Hon är heller inte ensam om den rädslan av sina syskon - det är åtminstonde en till.
Jag blir så arg, samtidigt som jag känner att jag vill göra något åt det här. Jag gör ju redan något, jag gör vad jag kan för Olivia när jag har henne, undra om jag skulle låna henne någon vecka och se vad som händer och sker då.. Massor av stadspromenader och sånt.

Men det finns hopp för lilla stumpan! Med en liten putt i rätt riktning så.
Men jag förstår inte - som kennel, ska man inte ta hand om sina hundar då? *morr*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Yaaay!

Publicerad 2011-04-03 11:46:08 « Vardagen,

Imorrn hämtar jag upp Olivia runt lunch sen bär det av ut i skogen med Emma och Mac. Det ska bli såå himla kul att ha henne tills på onsdag. Underbara hundskrälle! <3
Och som en liten bonus har jag hittat några av Olivias kullsyskon! :) Hur kul som helst ju!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Välkommen!


Undersköterska, med inriktning på psykiatri. Levt med social + agora fobi i ca 10 år. Sambo. ADHD. Paniksyndrom. Har hundar, katter & Kanin. Boogeyman under sängen. Vill men gör inget. Mamma. Ångest+Depression syndrom.

Follow on Bloglovin

bloggar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela