® Playman.se - mer än bara reparationer och tillbehör!

Publicerad 2012-12-31 22:59:00 « Reklam,

Playman.se 
 
Reparera din Iphone, köp till fräsha tillbehör och framförallt - pimpa din mobil med det senaste i teknikens under! Personalen på playman vet vad dem sysslar med, och håller alltid låga priser - och bra service! Gå in på deras hemsida och kolla deras utbud av tillbehör! Playman.se
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® VINN IPAD3

Publicerad 2012-12-31 21:11:00 « Tips & Trix,

iPad 3! Surveyn är en undersökning där deltagarna tävlar om att vinna den nya surfplattan iPad 3!
SLUTDATUM: 2013-01-10
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Vinn elektronik prylar värda 30.000kr

Publicerad 2012-12-31 21:06:00 « Tips & Trix,

Surveyn är en undersökning där deltagarna kan vinna 30.000 kr till den närmsta elektronikbutik! 
Vinnaren dras den 30. januari 2013!
OBS! Vinnaren får pengarna i början av februari. 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Blev det en dyr jul?

Publicerad 2012-12-31 21:02:00 « Tips & Trix,

Blev det en dyr jul? Var med i undersökningen så kan du vinna en del av de pengar som saknas! Värde: 30.000 kr!  Vinnaren dras den 30. januari 2013!
OBS! Vinnaren får pengarna i början av februari. 
SLUTDATUM: 30 Januari 2013
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Rejta - Omdömen

Publicerad 2012-12-31 18:39:00 « Reklam,

 
 
Vem kan inte älska 37an? Färska varor och bra personal, priserna är underbara! Enda negativa är väl att dem inte har en till butik i Örebro ;)
 
 
 
 
Oerhört mysig miljö tillsammans med bra utbud för oss hundägare. Bra personal :D
 
 
 
 
Köpte cykel där för några år sen, och har blivit bemött på ett bra sätt när man stuckit in huvudet. Tyvärr tråkigt höga priser på vissa saker :/
 
 
 
 
Mysig affär som har stort och intressant koncept. Bra priser och väldigt trevlig personal :)
 
 
 
 
Nu är det några år sen jag var där och sov över, men har alltid haft trevligt bemötande där och oerhört trivsam miljö!
 
 
 
 
När man själv inte vet vad som funkar ihop, så vet dem det. Underbart! En stor bukett för väldigt liten summa, underbart!
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Dag två

Publicerad 2012-12-30 15:58:43 « Vardagen,

Dag två med lilla Hannes, och ännu har jag inte bestämt mig för något namn ^^
Nu har han fått flytta in i vardagsrummet. Och vi har borstat pälsen på honom.
Lilla fluffmonstret. Tutti o Frutti skuttade fram till gallret för att undersöka vad det var för något nytt som prasslade nere på golvet. :)
 
Imorgon ska jag jobba några timmar, sen kommer Goliat och Fanny och firar nyårsafton med oss här. :) På tisdag blir det att jobba kväll.Så underbart ändå.
 
Nu ska jag väl pyssla lite och sen ska jag lägga mig på soffan tills Marcus kommer hem igen, då är det matlagning :)
 
 
Jag var ju inte alls beredd på att han skulle vara så här fluffig, men en glad överraskning :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Välkommen hem Tufsens Hannes

Publicerad 2012-12-29 19:38:30 « Fyrbenta Gnagare, Vardagen,

 
 
Sådärja. En otroligt skön och trevlig resa till Huddinge och tillbaka. Nu är Hannes hemma och namnförslag mottages gärna. Dem namnen som är mest populära är Dumle och Scruffy, men eftersom jag tycker det ska passa lite med Tutti o Frutti, så ska det ju gå inom godis avdelningen ;) Så ge mig förslag nu :D
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ångestmonstret påminner mig

Publicerad 2012-12-27 21:40:49 «

Ja, vad ska man säga om allting just nu? Jag kommer bara på ett ord och det är "ångest".


ekonomiskt, syrran, mamma o pappa, ont i ryggen, inte fan är det sandat på alla isbanor här ute. Och mitt i allt sitter jag bara och försöker få tiden att gå. Det ska bli så jävla skönt att åka iväg med Annika över några timmar, en människa som alltid har lyssnat och hjälpt mig genom ja, nästan allt.


Och med dem orden skrivna så vill jag även tillägna några rader till min kära sambo som har fått stå ut med mina irritationer över det ena och det andra. Allting löser sig, tids nog.. Men våran relation försämras ju med det här, jag måste försöka tänka så också.. Och inte bara se till allt annat, utan också vad jag har här hemma. En karl som hjälper mig, står ut med mig och framförallt älskar mig för den jag är. En hund som är mitt liv, mitt allt. Utan henne hade jag inte klarat mycket. Djuren överhuvudtaget är värdefulla för mig <3
Nu tar jag min smärta och lägger mig för natten.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Vem fan bryr sig när mörkret faller?

Publicerad 2012-12-26 20:35:00 «

Vad mina föräldrar verkar ha svårt att förstå är hur jag mår i allt det här, dem ber om ursäkt och dem skyller ifrån sig, tar till sig saker som om det vore livets undergång.

Jag skiter fullständigt i hur du mår i allt det här, har du problem med det ena eller det andra så stanna upp och tänk på vem som är viktigast i allt det här istället! Kan du gissa vem? Jo, barnet = jag! Om du nu mår dåligt av det här, hur tror du inte jag mår som sitter fast i mitten?

Jag ger upp mitt liv för idag, fokuserar på morgondagen - som bjuder på lite arbete. Ska bli skönt ändå på något vis, känna att man gör något bra..

Livet var enklare förr!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ibland önskar man att facit fanns

Publicerad 2012-12-26 18:02:00 « Personligt,

Jag är mammas yngsta unge. Jag har då en syster och en bror. En syster som blev diagnostiserad med borderline och adhd, som jag inte träffat så mycket under min uppväxt utan det har blivit sen jag fyllde 18 som man fått bättre och bättre kontakt med henne. Bror min, diagnostiserad med Asperger, har jag vuxit upp med och försvarat när jag gick upp till högstadiet. Vi hade syskonbråk men vi var ändå kompisar, vi spelade mycket dataspel tillsammans innan han flyttade hemifrån. Efter det har kontakten sinat ut i sanden, vilket är otroligt tragiskt :(
 
 
Förra året firade jag jul, tillsammans med hela familjen. Det var mamma, Anders, mormor, syrrans alla tre ungar, brorsan och Zheeba. Den enda som jag tyckte saknades var morfar, annars var det hur mysigt som helst, vi har inte firat jul på det viset på över 10 år. Men efter det julfirandet har hela kontakten med min syster runnit iväg, hon försvann och hörde inte utav sig. Jag skrev till alla jag kunde tänka mig, att jag skulle ringa polisen om hon inte hörde utav sig, och till slut gjorde hon det. Hon var tvär förbannad, hennes kompis hade gjort inbrott i hennes lägenhet här nere (hon har då flyttat upp mot norrland nånstans, till ungarnas pappa) så jag och mamma beslöt oss för att ta itu med hennes lägenhet, rensa ut allt som var av värde och behålla det. Inget tack och ingen tacksamhet!
 
Jag samlade på mig ungarnas häften ifrån dagis, där deras teckningar och bilder fanns. Den yngsta ungen, som inte var mer än 4-5 månader gammal sist vi såg henne, har vi inte mycket vetskap om men jag hittade ett halsband som hon fått av sin pappa och det behöll jag, det bär jag med vetskap om att ungarna är värdefulla för mig. 
 
Vanliga brev, sms, telefonsamtal, ingenting utav det har gått fram på flera månader. När man sen får tag på syster så får man nästan höra hur värdelösa vi är som inte hört av sig när ungarna har fyllt år (trots att mamma och mormor skickat både brev och paket till dem) och jag orkade inte hålla det samtalet i lugn och ro, jag kände endast för att skrika och ifrågasätta henne. Men istället för det så kortade jag ner samtalet och sen dess har jag inte hört hennes stämma.. 
 
 
Vi fick sen höra att hon skaffat facebook, kanske kan man få en bättre kontakt nu? Kanske man få svar på alla frågor? Jag skrev till henne men fick inget bra svar, det var ett märkligt svar, och hon tyckte att vi var knäppa som inte hört av oss till henne via facebook. Men vi har ju inte vetat om det?! Jag skickade en vänförfrågan som blev nekad, hon hörde av sig till mamma och ville att mamma skulle skicka över bilder på ungarna från datorn. Jag hjälpte mamma med detta, och jag får sen ett meddelande ifrån henne där hon tyckte att jag skulle skicka över bilder, eftersom att mamma inte svarat. Jag skrev bara tillbaka att mamma skickat över mail till mailadressen som syrran själv hade skrivit in.
 
Idag får jag också höra att syrrans äldsta har ringt till min styvfarsa och önskat god jul, frågat efter mormor och en bil som styvfarsan lovat honom, men lite svårt nu när det är en bit bort. Syrran kommer ihåg numret till honom, då det är ganska enkelt och vi har haft det i snart 13 år. Det var riktigt kul att höra, den ungen är allt för go! <3 Men jag kan ändå inte sluta fundera på varför syrran då inte tagit telefonen för någon minut och fått numret till både mamma och mig? :/ Jag förstår inte riktigt!
 
 
 
 Nu ska jag göra vad jag kan för att försöka hålla kontakten vid liv! <3
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® <3

Publicerad 2012-12-26 11:36:16 « Mänskligt,

Du är fruktansvärt saknad, dessa dagar tar extra hårt när jag vet att du inte är med oss! Julen handlar om gemenskap, familjen, gemenskap med nära och kära! 
 
Vila i frid! <3
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Det händer lite så här innan året är slut

Publicerad 2012-12-25 18:19:14 «

Det händer rätt mycket i mitt liv trots jullov. Både bra och dåligt. Jag har jobbat ett par dagar och jag har även firat julafton tillsammans med sambon och hans familj.

Jag skulle ha vunnit en bil på bingolotto, men fick snällt nöja mig med en ny lott till nyårsafton. Då SKA jag ha en bil.

Jag ska försöka ta mig till huvudstaden och hämta hem lilla Hannes, som jag skulle hämtat för länge sen. :-/

Men nu är det film med Marcus, min älskade <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Lite Reklam På Det Här

Publicerad 2012-12-19 14:24:00 « Reklam,

Jaja, jag vet vad ni tänker - inte nu igen - men jo! Och jag väljer att dela med mig utav det mest intressanta!
 
 
SoChic.se Pharma Optic Harlequin Nocturne Smeet A+ Creme [SE] Senap webbyrÃ¥ ARYA Dag & Natt kräm för 0 kr Akelius Spar LyckoCasino Gratisbio - Gratis shopping [Reward]
 
 
Blossom Magazine neoo.se
 Oiidesign
 
 
 myHeart.se The Slanket
 
Lovetool.se
 
ForHair.se
 
Vitalas Vitalslim
 
MinBingo
 
Vinn 25.000 kr att shoppa för!
 
NyaLiv.se
  
Mikro Tofflor för 249 kr Spraydate  EaseWhite.se
  
Vitalas Solbrun
 
Utträdesförmedlingen
 
 Kolla Även In:
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Dokumentärer

Publicerad 2012-12-18 18:37:00 « Vardagen,

Jahopp! Jullov nu. Och har fått besked ifrån läraren om att jag svarat på frågorna, vilket jag var riktigt osäker på, och att jag hade skrivit det på ett bra sätt och även att jag hade ställt nya frågor ;) Så känner mig riktigt stolt faktiskt.
 
Dagen började med en liten promenix till tvättstugan, för att köra Zheebas filtar och det, för att sen lägga det i bilen och ha det där, där ute spelar det ju ingen roll hur det ser ut så länge det är mjukt. Här inne vill både jag och sambon att det ser någorlunda snyggt ut, även om det är småsaker ;)
 
Och jag tittade på dagens avsnitt av julkalendern och flinar varenda gång!
Oh those memorys!! <3
 
Tittade även på dokumentären om renrasiga hundar, som gjordes för några år sen, en uppföljning på den förra. Riktigt intressant, och jag ställer mig frågan: sunt förnuft och logiskt tänkande säger väl ändå att man inte avlar på syskon / föräldrar / släkt osv. Men att djur och människor skulle vara helt olika på den fronten? Jag kan i min vildaste fantasi inte riktigt förstå det... 
 
Och självklart så fastnade jag lite på svtplay, och gick igenom lite dokumentärer och klipp. Jag hittade en dokumentär om arabhästen, riktigt intressant där också faktiskt. Kom sen in på tittar filmer, där folk lyckats filma vilda djur. Otroligt lärorikt och intressant, jag fascineras utav våra vilda djur :)
Så det är min huvudsyssla just nu iaf, sen kommer det komma fler idéer i huvudet, men det får jag återkomma till. 
 
Medans internet laggar sönder så ska jag passa på och ringa mormor och farmor :)
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Positiv förstärkning - bra eller dåligt?

Publicerad 2012-12-17 16:06:00 « Fakta, Hundliv, Mänskligt,

Positiv förstärkning - är det något bra eller något dåligt?
Ska vi aldrig kunna korrigera ifall individen gör något fel eller helt galet? 
 
Jag tänker nämligen så här, du får mer än gärna disskutera med mig, att om du endast skulle använda PF (positiv förstärkning) så skulle inte individen uppfatta vad som är fel. Jag kommer därför dela upp det här på djur och människa, för att du som läser kanske kan förstå hur jag tänker.

Skillnaden på positiv förstärkning och negativ förstärkning:
Positivt: När någon gör något bra och får beröm för det. Tex Märta är 4 år och äter upp sin mat och får komplimanger "Vad duktig du är", Märta kommer då att fortsätta äta upp sin mat för att få dessa komplimanger.
Negativt: När Berit på 4 år gör geggamoja av maten och föräldrarna inte beter sig som innan, tex ler eller skrattar, och Berit får då inte samma respons som tidigare och börjar äta som vanligt, och får då tillbaka ett leende eller liknande. 
 
Förklaringar:
PF = Positiv Förstärkning
Korrigering = INTE bestraffning, avbryta det individen fokuserar på
Bestraffning = En negativ konsekvens
 
 
.:. Djur .:. 
Inlärning
Om du har tänkt lära ditt djur något trix, så passar PF riktigt bra när den gör det du vill. Det är ju i princip det vi använt oss utav i alla år, vi ger en belöning för att djuret har gjort rätt. Det positiva blir då belöningen, oftast i form utav något gott eller roligt. Och då tänker jag godis eller leksak, men det kan lika gärna vara något så enkelt som en kel stund. 
 
Men ska man då inte kunna korrigera djuret om det gör något helt galet än det som är tänkt?
Eller ska man vägleda individen tillbaka till det man ville från början? 
 
Det finns delade meningar i det här området, och jag tror att det handlar lite om hur man själv är som person. Jag kan endast berätta hur jag anser det, och du som läser kanske har en helt annan uppfattning, det är helt okej! 
 
När jag lär in, fostrar eller vad man nu vill kalla det, så använder jag mig utav både korrigering och PF. Varför? Jo, för att jag anser att om djuret inte förstår vad den har gjort för fel, kan den heller inte förstå när den gör rätt. Det är min åsikt, men jag är heller inte omöjlig och har förståelse för dem som inte använder sig utav korrigering. 

Ta min hund tex, hon går väldigt snabbt upp i tempo. För att jag ska få ner henne lite grann så behöver jag visa henne att det inte är önskvärt. Att hon behöver lugna sig lite, och då korrigerar jag henne. Inte via att straffa henne, utan att vägleda henne till ett lugnare tempo. Det kan vara att hon piper, hoppar och skäller när vi egentligen ska gå fot. Här brukar jag knäppa med fingret och det får henne lugnare, för att hon har lärt sig att när jag knäpper med fingret är det allvar (det blir ingen knuff, inget skrik, inget rulla på sidan och bli biten i örat) men att hon kommer tillbaka och fokuserar på vad det är hon ska göra. Och det fungerar! Och det har även fungerat på dem flesta hundarna som jag har träffat. Men man får inte glömma att berömma när dem väl gör rätt, det blir en PF utav det hela. När hon väl har lugnat sig så tar jag ett par steg extra för att tänja liiiiite på gränsen och ger henne sen belöningen. Då förstår hon att hon får belöningen när hon är lugn och fokuserad på en sak.

Om jag nu istället skulle ta bort korrigeringen, och bara fortsätta gå - jag säger ingenting för ens när lugnat ner sig själv, vilket ibland kan ta tid, så gäller det för det första att ha tålamod och ha tålmodiga grannar ;) Men även att man belönar i rätt sekund, vilket i sig kan bli väldigt uppstressande både för dig och hunden. Om jag då väljer att ge henne leksaken när hon väl är tyst och går rätt så förstår hon att där ska hon vara. Men det kan även bli en cirkel på det hela, hon kan prova sig fram, då hon tror att det här med pipande, skällande, hoppandet, är en del utav det som jag vill uppnå. Då får man arbeta bort det, bit för bit. 
 
Här kan man göra på olika sätt, jag kan istället stanna upp och vänta tills hunden sitter tyst vid min sida innan jag går igen. Det handlar inte om positiv förstärkning, det handlar om korrigering. Du avbryter hundens beteende när du går, genom att stanna. Då bryts hundens beteende och den får tänka om, och så går du igen. Hunden kanske är tystare då. Men den här "dansen" kallar jag för korrigering, för det är min uppfattning. 
 
 
Uppfostran:
Om vi nu tänker oss en uppfostring, den fungerar på ungefär samma sätt som inlärningen. När människan pratar om uppfostran så är det om hur individen beter sig, att den inte har fått lära sig vad som är rätt och fel. 
Här kan vi välja nästan vad som helst för djur, men vi fortsätter på hund området.. Om vi ska uppfostra våran nykomling, en valp i det här exemplet, så gäller det att vi lär in vad som är rätt och fel. Och i grund och botten fungerar det på samma sätt, hunden ska lära sig, för den, något nytt. 

Valpen biter och drar i din rumsmatta, enklast möjligast vore att ta bort mattan men när valpen sen växer upp kan den ha kvar den delen av beteende och det blir svårare att hantera. Men i det här exemplet väljer vi att ha kvar mattan, och vi har då flera olika alternativ på hur vi ska hantera situationen.

Vägleder vi valpen så försöker vi göra något annat roligt på sidan av mattan, vi kanske tar fram en leksak och försöker fånga vlapens intresse utav den. Då släpper valpen fokusen på mattan och fäster den på den nya leksaken, perfekt! Men den kan lätt återgå till den där roliga mattan väldigt snabbt, och här gäller det då att ha tålamod om du ska försöka hålla humöret uppe och göra leksaken mycket roligare.
 
Om vi då korrigerar valpen, och sen vägleder den till något annat. Om vi då tex använder oss utav ljud, en liten knuff eller dutt för att korrigera valpen, och i samma sekund ser till att leksaken är mycket roligare så får vi en valp som förstår att mattan är dålig och leksaken mycket bättre. Här krävs det inte lika mycket tålamod, utan här får valpen ändå en tanke att det är fel och att den erbjuds något annat roligt, som är acceptabelt.
 
Den nya leksaken blir en PF på att valpen släppte mattan och leker med något som är acceptabelt. 
 
 
 
.:. Människan .:. 
Här tror jag inte att jag behöver dela upp det på inlärning och uppfostran, då jag tror att dem flesta människor vet vad som fungerar för dem. Om vi säger att du, som person, gör något fel, skulle inte du vilja att någon berättade det för dig? Eller skulle du hellre vilja att någon berömde dig när du gjorde rätt? Du vill väl bli bemött med förståelse, hänsyn och respekt? 

Exempel:
Eva har precis kommit in i arbetslivet, hon har fått en fast anställning på ICA. Där ska hon sitta i kassan och hon har fått gå kurs så hon vet hur kassapparaten fungerar. Hon missar att scanna vissa varor och emellanåt kan hon scanna varor två gånger. Men varken kunder eller arbetskamrater säger något. Men istället berömmer dem henne, med positiva ord, när hon gör helt rätt. 
Eva börjar självklart fundera på varför dem berömmer henne och varför dem inte gör det varje gång.. Här gäller det att Eva själv förstår att hon gör något fel, men hon kan inte förstå det hela. 
Tror du att Eva skulle bättra sig, och göra rätt, om någon berättade för henne vad det är för fel hon gör eller tror du att hon skulle komma på sig själv tids nog?
 
 
 
 
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Citat ur "Lev i tiden - psykologi 1":
  • Vi behöver inte förstärka ett beteende varje gång för att inlärning ska ske, bara det förstärks tillräckligt ofta.
  • Ibland ges positiv förstärkning för beteenden som inte är önskvärda, som när ett barn skriker för att få godis i affären och föräldern köper det för att få tyst på barnet.
  • Med förstärkning vill vi aktivt forma en inidivid.
  • Negativ förstärkning ökar också, precis som positiv förstärkning, sannolikheten att ett beteende ska upprepas. Negativ förstärkning innebär att något obehagligt uteblir när ett beteende ändras till det som är önskvärt. Det handlar inte om bestraffning. Med hjälp av negativ förstärkning har dem ökat sannolikheten att det icke önskvärda beteendet upphör.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
 
Vi fungerar alla på olika sätt, och har våra egna värderingar och åsikter.
Efter att ha läst det här, vad är dina tankar?
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Snart är det julafton

Publicerad 2012-12-14 14:40:00 « Vardagen,

Idag är det en sån där seg dag. Snart är det julafton.. Viktigt? Njae, inte riktigt - för min del är det negativt med alla förberedelser, om det ändå inte fanns några krav!
Jag hade helst bara vilja att allt skulle vara klart, alla på ett ställe och att man har trevligt. Ibland känns det som att det lika gärna kan kvitta.. Det är endast det sociala som är viktigt, iaf för mig.
 
Jag ska väl försöka mig på med psykologi uppgiften nu.
Blir inte att åka till Stockholm imorgon, för att gå på Hundmässa och hämta Hannes. Jag håller ändå alla tummar att uppfödaren har tid nästa fredag! *håller alla tummar*
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Psykologi - läran om människans beteende

Publicerad 2012-12-13 22:55:21 «

Ja, då är psykologi kursen klar. Allt man upplever är psykologiskt, oavsett om det är diskussioner, frågor eller händelser. Risken finns att jag fastnar här, att jag analyserar allt för mycket och försöker finna svar på något som jag egentligen inte får något svar på.

Det är även mycket påfrestande, för mig iaf, att läsa den här kursen. Men samtidigt lärorikt, för jag lär mig väldigt mycket om mig själv.


Kom ihåg att du alltid har ett val.Man kanske skulle göra en återställning på sin egna hårddisk? Gå tillbaka i tiden?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Lindesberg

Publicerad 2012-12-11 13:49:00 «

Det händer mycket i mitt huvud när jag återvänder till Lindesberg. Allt för mycket.

Idag har jag pratat i nästan två timmar i sträck. Jag har fått en annan synvinkel på vissa saker. Jag har även konstaterat vissa saker. Jag är nöjd! Jag har även en mega bra socialpedagog, idag fick jag en Hyacinth av henne. Den ska jag försöka vårda, som alla andra blommor hemma. :-)

Jag har blivit lite klokare.
Jag har dock inte lyckats kontrollera alla panikångestattacker, som jag hade velat. Men i det stora hela är det bara en bagatell, jämfört med det positiva i min dag :-)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Berömutmaningen!

Publicerad 2012-12-09 23:01:41 «

Berömutmaningen - En otrolig app!

Under en tio dagars period ska du alltså lära dig att både ta emot och ge beröm. Du får en ny utmaning varje dag, med ett helguppehåll (två dagar)

Jag tycker ju att det borde vara självklart att ge folk beröm, men ibland kanske man har svårt för det. Och framförallt om du är precis som jag, att det krävs något speciellt för att prata med någon främling eller säga något till en arbetskamrat.

Jag utmanar dig! Sök efter berömutmaningen på din Android eller Apple.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Lördag natt

Publicerad 2012-12-09 00:08:40 «

Ja, vad har man gjort ikväll? Jag har läst lite om Kvarntorp, från förr. Gamla tidningsartiklar och lite annat roligt.

Var även ute och tog lite kort på Zheeba också, dem kommer upp senare :-)Bilden ovan visar huset, vi bor i nu, från 1980talet. Det står en bil på våran uteplats!!!! :-(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Mina behov?!

Publicerad 2012-12-06 23:43:58 «

Jag behöver inte förklara mig, någonsin, jag behöver heller aldrig försvara mig! Om jag vill sitta i trappen, en hel dag, så gör jag det. Du kanske frågar varför eller om jag vill göra något annat men nej, jag trivs med att göra vad JAG vill.

Det är få människor som kan förstå orden, jag vill jag behöver, och jag var en av dem. Eller är.

Jag har alltid sett till andras behov, före mina egna. Jag har alltid hjälpt andra, utan att tänka på konsekvenser. Men jag vill inte vara något bollplank längre, inte heller någon slagpåse.

Jag är en unik person, ingen annan är som mig. Jag är jag!
Ingen annan kan hjälpa mig med det, jag måste se till att mitt mående går före allt annat och alla andra.

Jag har också behov, jag har också känslor. Jag är inte mer än människa.
Och det är skönt att få släppa lite, jag hoppas att det kommer kännas ännu bättre än nu.
Det finns inga måsten, inte idag inte nu. Bara vilja, bara MINA behov.

Det är okej att vara självisk, speciellt när du lägger nästan all din vakna tid på andra. Man ska alltid se till att må bra själv..Äntligen har jag fått upp ögonen, mitt liv är mitt. Mitt. Mitt! MITT! Mitt ansvar, mitt liv, mina behov. Jag! Jag går först! Vad jag vill går före allt annat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ryggvärk och inget hjälper

Publicerad 2012-12-06 19:02:30 «

Nu är jag så jävla trött på den här värken, ingenting hjälper heller. När man har haft två dagar, där jag inte känt av den på samma sätt men minsta lilla så är det kört sen.

Igår tog jag väl i kanske, skottade uteplatsen. Låg med värmedynan hela kvällen sen.
Idag tog jag itu med diskmaskinen, ligger med värmedynan. Så jävla underbart!

Nu ska jag sätta mig med psykologin igen :-) inlärningspsykologi :-DRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Annat trams

Publicerad 2012-12-05 12:02:42 «

Kastreringen av Tussan gick nog bra, hon är piggare idag. Men orolig som en nybliven mamma var jag igår. Zheeba markerade tydligt när Tussan hade vinglat sig ur transporten.

Nu är jag på väg hem till mamma, efter att ha varit hos min socialpedagog, som tydligen ändrat titel till behandlingsassistent ?!
Ibland lär man sig nytt, och bara att få spotta ur sig om allt känns skönt. Det är en trygghet i sig! :-)

Intressanta stenar, som jag varit intresserad av länge nu. Fossil och någon annan sort :-PDetta har hon haft på bordet bra länge. Mycket intressantRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Lugnat sig lite.

Publicerad 2012-12-05 11:58:07 «

Då har det lugnat sig lite med smärtan iaf. Äntligen kan man väl kanske säga.
Var till läkaren igår och där var det inte tal om samma sak som dem andra pratat om. Här ville läkaren operera, mest öppna för att kolla hur Ligementen mellan ryggkotorna ser ut. Tvär nej, då jag inte opereras i onödan.

Så det som är på tapeten är en frågeställning om någon reumatisk sjukdom, som utlöstes av att jag ramlade för 7 år sen. Eller att det är något mellan ryggkotorna. happ!
Mer mediciner och är bara få kr ifrån frikort :-/
Känns inte bra, eftersom att alla säger olika, så får väl snart diagnostisera mig själv!! -.-
Så brukar jag aldrig se ut efter blodprov. Svider och ont gör det -.-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® fullspäckat schema

Publicerad 2012-12-03 21:27:55 «

Ja, morgondagen blir lång för min älskade sambo imorgon :-/ Och jag själv ska till min efterlängtade läkare och samtidigt göra blodprov. Får hoppas på det bästa.

Tussan ska iväg på kastrering och bara det är, för mig, ångestfyllt. Även om det är en enkel operation så känns det inte som det iaf.

Ska in och träffa mamma och mormor, mormor skulle bjuda på lunch. Ja, jag säger då det. fullt upp!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Psykologi !

Publicerad 2012-12-03 12:37:55 «

Då är första dagen med psykologi kursen här. Jag trivs som fisken i vattnet, kunna diskutera och ifrågasätta nästan allt som sägs.

Det kommer mera ;-)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Årets julkalender - Vad tycker du?

Publicerad 2012-12-03 11:39:00 « Mänskligt,

Ja, då har vi gått in i December månad, den sista månaden för året 2012. Årets julkalender, Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst, är det något ni tycker verkar bra eller dåligt?
 
Jag är ju en utav dem som tittade på Greveholm 1996, och tycker inte att det har ändrats så värst mycket. Inte till det sämre iaf ;) Men vad tycker du?
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Het dusch!

Publicerad 2012-12-01 21:33:45 «

Att ta en varm dusch hjälpte mer än två starka smärtstillande tabletter. Jag mådde hur bra som helst! Men nu är värken tillbaka :-(

Nu blir det iaf natten, försöka sova.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® För att göra en lång historia kort..

Publicerad 2012-12-01 00:54:00 «

Jag har, som ni kanske märkt, inte suttit så mycket vid datorn på ett tag. Detta är pga värken i ländryggen, som det så fint heter, medans jag kallar det svank. Varken Alvedon, Ipren eller citodon har hjälpt. Kan knappt sitta längre stunder, inte heller stå eller ligga. Men snurrar tydligen runt på nätterna.Idag beslöt jag mig för att åka in akut.
För det första var jag tvungen att överdriva mink symtom, späda på och ljuga för att ens få träffa en läkare. För det andra så var det inte till någon stor hjälp.
Har bokat tid på vc för en utredning, dem hade skickat remiss till röntgen för att ta reda på vad det är. Detta visste jag inte ens om!!Utan fick reda på det via akutmottagningen.
Läkaren på akuten pratade om någon inflammatorisk sjukdom, hon sa aldrig vilken.
Utan det fick jag FRÅGA om!?!?
Jag fick iaf citodon med mig för natten, och recept på det. Så nu håller jag alla tummar att det inte är den sjukdomen!!
Så psyket mår inte så där jätte bra just nu, kan jag säga!
Enda positiva med det hela var väl att det inte tog lång tid att vänta innan jag fick träffa läkare på akuten. Och att jag ens fick reda på vad läkarna till utreda.
Vi var även och träffade svärmor och klappa på kisseungarna, bildbomb kommer imorgon bitti ;-)Godnatt!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Välkommen!


Undersköterska, med inriktning på psykiatri. Levt med social + agora fobi i ca 10 år. Sambo. ADHD. Paniksyndrom. Har hundar, katter & Kanin. Boogeyman under sängen. Vill men gör inget. Mamma. Ångest+Depression syndrom.

Follow on Bloglovin

bloggar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela