® Snart iväg!

Publicerad 2012-03-31 15:42:54 « Vardagen,

Gick upp 5.40 imorse och var helt död, så beslöt mig för att sova en stund när jag kom hem runt 12 snåret. Blev en timmes övertid, men för mig gör det absolut ingenting ;) Så fick sova en timme, var ute med Zheeba i någon timme och Systrarna Bus.

Nu väntar jag bara på att klockan ska ticka iväg, är mätt och belåten, så jag kan åka och jobba igen. Och så ska jag jobba dag imorrn. Det är rätt så många sjuka, så vi får la se. Jag försökte få kvällspass imorrn, men det gick inte. Men men, det är iaf pengar och något att göra. Så har jag satt upp att jag inte kan jobba måndag + tisdag. Jag behöver vila mig :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tur att..

Publicerad 2012-03-30 19:19:28 « Vardagen,

Det var en himla tur att jag inte har druckit mer än en liten blå, dem ringde från jobbet och ville att jag skulle jobba delad tur. Och självklart ställer man upp, måste dock kolla med grannarna om dem har lust att hjälpa mig med Zheeba någon timme (max).  Det går ju magsjuka på jobbet, så jag håller tummarna att jag klarar mig ifrån det - mitt immunförsvar är ju jävligt bra egentligen :)

Så delad tur imorrn. Får se om man hinner med en långpromenad och sova en stund. Det vore lite nice ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tips & Idéer

Publicerad 2012-03-30 18:29:57 « Tips & Trix,

Ska du byta däck på din cykel? Ge det gamla däcket till din hund, så har du en leksak som håller lite längre än dem du köper i djuraffären :)
Det tipset fick jag från min svägerska och Zheeba är helt tokig i det (film kommer upp lite senare)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Woho - äntligen helg :)

Publicerad 2012-03-30 17:21:59 « Vardagen,

Då har jag precis kommit hem från arbetet och ska ta helg. Det firar vi med att först ta ut Zheeba, sen ninisarna en stund, laga mat och ta det lilla lugna - lutar åt att ta en liten blå framåt kvällen :)
Cya later!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Uppe med tuppen!

Publicerad 2012-03-30 06:16:35 « Vardagen,

Hur trött som helst, skulle vilja sova heela dagen. Men det går ju tyvärr inte, iväg och jobba med sig! Det kommer kännas bättre, bara jag får komma till platsen.
Annars är det snart helg, och jag har sovit som en stock :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Jobb Jobb Jobb

Publicerad 2012-03-29 17:23:40 « Vardagen,

Jahopp! Slutade praktiken igår, det firades med en blomma till handledaren och hon bjöd på kycklingsallad. Mums! Och det vart en kväll på kurs inför delegering, samt ett kunskapsprov. Nu ska jag bara kontakta sjuksköterskan för ett möte och prata om dem här frågorna. Sen är det bara att hålla tummarna att jag får delegering, men det ska nog inte vara några problem :)

Första arbetsdagen idag och det känns bra, får även hoppa in och jobba dag imorrn med. Och dem ville få in mig på helgen också, men eftersom att jag inte kan ta mig in så sa jag nej. Jag vill vänta med helgpassen till jag har moppen och kan ta mig in :)

Nu ska jag skutta in i duschen och gosa en stund med ninisarna innan det är dags att göra middag. Senare blir det en liten kvällspromenad med aktivering för Zheeba, då hon behöver komma ut och tänka lite extra :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tjohosan!

Publicerad 2012-03-27 18:56:56 « Vardagen,

Varit iväg på praktiken idag, och tröttare än tröttast idag. Imorrn är det sista dagen och jag går bara till kl 1. Sen är det en evig väntan till kl 6 då kursen för delegering börjar.
Sen jag kom hem, runt 5, har jag räffsat runt i rabatterna (möblerat om. Dvs flyttat alla konstiga blommor till en och samma rabatt) för att sedan springa runt med systrarna bus i sele. Och ska sätta igång med deras bur snart, innan jag tar en dusch och lagar mat :)
TJOHOOSAN!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® OMG!

Publicerad 2012-03-26 18:40:51 « Vardagen,

Hemma igen efter en helt underbar dag på praktiken, och det känns verkligen som att jag är en i gänget och att sen börja vikariera (gå helt ensam till vissa personer) kommer kännas konstigt då jag är van vid att ha med mig Christina. Men men.. Det går nog bra ;)

Det är bara två dagar kvar på det här nu, sen är jag kalr med praktiken.
Fy vad det kommer kännas tomt, vad ska jag göra under dagarna nu då?

Tur att jag satt upp mig, att jag kan jobba nu ett tag ;)

Var ute en stund med Philip och Lucaz innan jag begav mig hemåt. Zheeba fick leka med ett gammalt cykeldäck och det var till stor belåtenhet ;)

Nu hade jag egentligen tänkt göra ordning pizza till mat, så jag fick matlåda imorrn, men det går ju inte då ugnen är upptagen av snus. -.- Marcus håller på att göra sitt egna snus ;P Får la se vad det blir av den saken ;)

Zheeba har även fått på sig fästinghalsband idag.
Jag kör med Scalibor - vad använder du?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Lekhagen

Publicerad 2012-03-25 21:15:20 « Fyrbenta Gnagare,

Du behöver inte oroa dig, dem får bara vara där i om jag är utomhus,
så jag har koll på dem. Så länge dem får sträcka ut sig lite så :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Promenixisar

Publicerad 2012-03-25 21:00:09 « Vardagen,

Då blev det en liten promenad med gångstavarna och Zheeba. :)
Nu ligger vi på runt 7 km, men det blir mer imorrn och resten av veckan. Till helgen är det planerat lite promenader och cykelturer :) Det lutar även åt lite cykelturer i veckan, beroende på hur vädret ser ut och hur Zheeba verkar vara. Inte speciellt kul att cykla med en hund som inte orkar.

Och på tal om att inte orka. Det är dags för mig att inse att Zheeba börjar bli en gammal hund, att hon inte kommer finnas så många år till - men förhoppningsvis får hålla sig frisk och finnas i mitt liv ett bra tag till. Mammas underbaraste <3

Kom emellan ett par personer som bråkade igår. 
Han - är det din farsa eller?
Jag - nej
Han - då gör det inget om jag skjuter honom?!
Jag - skjuter du honom så skjuter jag din hund!
Han flinade och sa - det är inte samma sak.
Jag - jo, för han betyder lika mycket för mig som din hund betyder för dig.
och jag får säga så för att jag skulle dö för min hund och jag antar att du
skulle göra detsamma för din.
Han - det har du nog rätt i.

Nu blir det nog lite popcorn och OTH innan jag lägger mig. Imorrn är det praktik igen, ska även skutta in på Maxi och köpa senap, sen på apoteket och köpa Scalibor till Zheeba - för fästingarna är här! -.-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Efter lite mat i magen

Publicerad 2012-03-25 18:51:09 « Vardagen,

Puh! Var uppe tidigt imorse, men hade ändå sovmorgon, sen åkte jag med svägerskan Maria och lilla Lucaz in till storstaden, Ica Maxi (vid eurostop - förstås) och sen Biltema. Vi skuttade även in på City Gross en snabbis. Sen vidare till Maria o Marcus farmor och fira henne. Sen hem och bygga en liten ute hage åt systrarna bus, där inne kan dem vara och sträcka ut sig lite.


Sen fick Frutti skutta runt i koppel en stund :)


Hmm.. Nu har vi precis ätit Korv m Bröd och nu ska jag bara smälta maten sen bär det av på en kvällspromenad innan det är dags för sängen. Imorrn är det praktik igen :D
Jag kommer verkligen sakna dem där, och att få komma dit varje dag och så. Men får hoppas att jag får jobba mycket, så man inte kommer ifrån dem för mycket :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Dagen idag!

Publicerad 2012-03-24 19:01:25 « Vardagen,

Tjohoo! Idag var en bra dag, förutom att man inte umgåtts så mycket med sambon. Jag har varit in till storstaden och handlat lite grejer. Och varit hem till mamma och fått med mig lite grejer med mig hem där. Köpte även rosor, som hon fick  + ett snapsglas då hon samlar på dem ;)
Sen följde jag med grannen Anders till en annan granne, som har kaninungar. En blandning mellan Lejonhuvud och Dvärgvädur, och Anders hade inget att säga till om - jag bestämde att han skulle tinga en skit söt hane, med blåa ögon ;) Så då har jag till mina sen. Ah, och sen har jag rådfrågat och sånt, pratat med lite folk - mina två är honor. Så nu är det systrarna bus igen -.- Jävla bök.
Och dem har iaf fått sprungit i sele idag, jävlar vad dem sprang :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Nu börjar allvaret!

Publicerad 2012-03-24 08:03:30 « Vardagen,

Åh vad skönt jag har sovit inatt, men drömde att vi gick förbi en djuraffär med mååånga kaninburar men vi gick aldrig in. Så imorse när jag vaknade försökte jag tänka vart den där affären låg, men kom på efter ca 10min att det var i drömmarnas värld.. BLOND?


Idag blir det ingen spår med Annika och Emma, det blir en spår med mig själv :) Jag har ju tinat upp köttet så varför inte ;)


Min frukost blev en tallrik jordgubbskräm, en liten youghurt (jordgubb/smultron) och ett par jordgubbar. Undra om man längtar till sommaren ? ;) Det borde jag kunna stå mig på, redan efter halva tallriken mådde jag illa - precis som när jag tagit en tugga på en smörgås på morgonen :/



Men nu ska jag väl äta färdigt för att sen ta en tripp ut med Zheeba i det fina vädret och kolla alla fina vårtecken som kommer upp :) Sen bär det av in till storstaden, Bra & Begagnat, och kanske en titt in till mamma :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tävla med hunden?

Publicerad 2012-03-23 14:57:05 « Vardagen,

Då menar jag att vi ska motionera. Speciellt nu när det är så pass fint på backen så man vill ut. Jag är med och tävlar i Hundredas tävling.
Jag räknar from idag, det blir nog bäst så :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® En liten blå!

Publicerad 2012-03-22 19:57:43 « Vardagen,

Happ, då är morgondagen planerad också. En liten sovmorgon sen bär det in till Kumla för ett miljö ombyte för lilla Zheeba, en liten snabbis på ett par timmar, sen är det lugnt tills vi åker och storhandlar på kvällen. :) Ska bli skönt att gå runt med Zheeba, kunna navigera med mig själv och hitta lite lättare. :)
Självklart om det är fint väder, annars får det vara..

Inte för att hon behöver stimuleras med miljöombyte men ändå
;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Underbara ledighet!

Publicerad 2012-03-22 18:17:55 « Vardagen,

Då är det ledigt för hela slanten, hela helgen och varje dag är fullbokad känns det som :) Imorrn är det löning och då ska vi ut och storhandla, så att det är gjort (om vi kommer iväg på dagen så vi slipper rushen på kvällen sen, alternativt att vi åker sent på kvällen - som vanligt när solen är framme) innan vi lägger pengar på annat.


Sen ska vi förbi Byggmax så jag kan köpa allt som behövs för att göra uteburarna till ninisarna. Så dem är klara tills vädret tillåter dem att vara ute längre stunder. Då har man även något att pilla med :)


Idag har jag fått tagit större ansvar på praktiken, mitt nya tim jobb, och det känns underbart. Jag växer för varje dag som går och det kommer kännas konstigt att inte vara med där hela dagarna sen. :/ Kommer sakna dem som tusan.


ÅÅH! Jag såg så fina rosor idag men eftersom vi inte äger någon vas så gav jag fan i att köpa dem. Men det är ju tanken som räknas ;)


Och på lördag blir det Bra & Begagnat och en spår dag med Annika ;)


Och så har vi en granne här ute som tydligen föder upp Lejonhuvade kaniner och Dvärgvädur, så har tänkt att kolla upp vad det är för något och om man fastnar för någon. Men det tror jag väl inte, jag är så petig då jag nu har två blåögda så vill jag ju självklart fortsätta med det. Sen måste jag ha ännu en bur och det är inte det billigaste - har jag kommit på ;)


Men nu är det dags att mysa med dem små liven, Herr Frutti har blivit lite mer social och det känns underbart :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Det är mig det handlar om

Publicerad 2012-03-21 19:25:44 « Vardagen,

Det spelar ingen roll hur bra jag än mår, jag låter vad som helst trycka ner mig. Jag behöver inte beblanda mig med folket, men ändå tar det min energi när det dyker upp något sånt här. Men guess what?!

Jag kastar allt åt helvete, det här är mitt liv och det är jag som ska stå i fokus - inte du!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Det verkar som att..

Publicerad 2012-03-21 16:40:13 « Vardagen,

.. Tutti o Frutti är inga systrar - dem är syskon! En hona och en hane. Det kan jag ge mig tusan på, men har slängt iväg några förfrågningar så får vi se.
Då får det blir en annan sorts utomhus bur och en till inne bur.
Nu ska jag sätta mig på balkongen och njuta av det fina vädret
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ursch!

Publicerad 2012-03-21 06:21:08 « Vardagen,

Vi la oss i sängen vid 9 igår. 9!! Jag vaknade och var hyffsat pigg halv tre inatt. Det var bara att somna om. 5.30 tyckte systrarna bus att det var dags för mig att gå upp. Så jag gick väl upp. Ska ut med Zheeba nu och sen sticka iväg för ännu en dag på praktiken :)
Ha en bra dag allihopa!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Två dagar kvar

Publicerad 2012-03-20 18:00:41 « Vardagen,

Idag har det gått igenom smärtfritt och det har varit en riktigt bra dag idag :) Mycket positivt måste jag säga.


Och jag har alltid umgåtts med människor som antingen är äldre eller yngre än mig. Varför vet jag inte :/ Så dem jag pratar mest med på jobbet är äldre och min bästa vän är yngre än mig (även om det bara är ett år så känns det ibland som att hon är äldre än mig).


Eftersom att jag ska bli bättre på att motionera så är det på tiden att jag gör något åt det här. Jag ska ut på promenad med stavarna, precis som igår, och låta Zheeba motioneras lite. Sen har hjärtat förberett för Pannkakor så det blir mys med hjärtat och sen sängen :) Ska väl läsa lite i skolboken, om jag kommer ihåg. Skulle jobbat kväll imorrn men det blir ett dagspass istället. Lika bra det, så jag får komma in ordentligt innan jag är klar med praktiken och kan komma som vikarie och kunna allt ;)


28 Mars är det dags för delegering ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Skrämmande men kul!

Publicerad 2012-03-19 17:54:27 « Vardagen,

Jahopp. Ännu en dag på praktiken och den gick igenom smärtfritt :) Var iväg på möte och har nu blivit timvikarie på hemtjänsten! Så har nu, när jag kom hem, suttit och tryckt in vilka dagar och tider jag kan och inte kan jobba. Det känns så oerhört bra!

Sen åkte jag iväg och gjorde prov idag, vi har ju två prov som ska vara klara tills vi kommer tillbaka onsdag v.15, och efter att jag gjorde första provet så bestämde jag mig fort att göra nummer två. Så nu håller jag tummarna att det är godkänt, det borde prov nr 2 bli iaf då jag skrev hur mycket som helst om Asperger syndrom och vi skulle bara beskriva ;P Utvecklingsstörning blev en hel del också.


Och så har jag satt upp mig för metodövning med insulin och p-glukos osv.
Sen har jag även kurser så jag får deligering, via jobbet. Hur bra känns inte det här nu då?


Det är skrämmande och roligt på samma gång, men får jag bara gå bredvid nu så kommer jag komma in i det ganska fort. Och personalen gillar mig, pensionärerna gillar mig - det är helt underbart! Det är en bra start på min karriär inom vården. Och hemtjänsten är inte så hemsk som folk får det att låta, dem gör det som behövs och sätter människornas behov i första rummet, iaf i min grupp :) Det är så det ska vara!


Nej, nu ska jag väl kanske ge Zheeba lite mat innan
vi drar ut på en promenad eller cykeltur. Har inte bestämt mig än..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Mycket nu

Publicerad 2012-03-18 18:10:24 « Vardagen,

Efter en hel dag med olika aktiviteter så slår huvudvärken till. Inte det roligaste kan jag säga, när dagen inte ens är slut..
Systrarna Bus har fått vara ute en stund idag, tack vare Linda (fick låna några kompostgaller) och sen har vi varit på långpromenad och en cykeltur. Nu ska jag göra ordning lite mat, plugga inför prov imorrn, duscha och sen är det sängen som gäller. För imorrn börjar vi praktiken igen, kl 7.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Promenad

Publicerad 2012-03-18 17:14:14 « Fitness!,

Dock så startade vi inte där, utav vi startade där den vita pluppen är. Men märkte inte att det inte hade startats för ens vi var där ;P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ännu en dag!

Publicerad 2012-03-18 09:31:50 « Vardagen,

Ännu en ledig dag, inatt somnade jag inte för ens 1.30 nånting, jag låg och tittade på One Tree Hill och det vart så spännande. Vaknade för några minuter sen och har hunnit ge Zheeba frukost och hunnit slänga i mig min.
Idag är det tänkt att vi ska prova den nya appen, SportsTracker, och se om vi blir mer nöjda med den än med Runkeeper. Det återstår att se.
Igår följde jag med Anders ut i skogen. Jag hittade Bergkristall och en underbar bäck som flöt neråt. Det är säkert mega mysigt på sommaren :)
Sen ska Systrarna Bus få komma ut och skutta lite, utomhus om det inte blåser för mycket - annars kanske jag kan låna ett par kompostgaller av Linda :)
Nej, nu är det dags att ta itu med den här dagen.
Det lutar åt att ta en långpromenad först, sen en cykeltur ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ålandskryssning

Publicerad 2012-03-17 22:18:35 « Vardagen,

Jag är sugen på att åka på en ålandskryssning. Tillsammans med Marcus helst eller någon tjejkompis. Bara åka iväg för att ha kul, göra lite utöver vardagen. Snacka om att det skulle vara kul :) Och det skulle vara skönt att komma ifrån allt, tänka på något annat. Det är ju aktiviteter varje dag på båtarna..

Ta inte illa upp, mamma - men det vore kul att någon gång åka med någon som är runt min ålder ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Överraska sig själv

Publicerad 2012-03-17 20:45:14 « Mänskligt,

Ibland kommer du till hinder, situationer där du tvingas göra något som du absolut inte känner dig bekväm med eller att du kanske inte har någon lust. Men när du väl kommit över det här hindret, får du en helt annan känsla. En känsla som säger åt dig att du klarar allt, du är på toppen av jorden och blickar ner. Du växer i dig själv och kan åstadkomma vad du vill!

Kom ihåg det om du någonsin har en orkeslös dag eller om du mår så pass dåligt att du inte vill träffa folk, gör det ändå - du anar inte hur mycket det kommer betyda för dig i slutändan!
"Jag orkar inte städa idag, jag tar det imorrn" - istället för att fortsätta med det du håller på med så skutta iväg till dammsugaren och dammsug - det kommer kännas oerhört bättre efteråt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® 100 Sanningar

Publicerad 2012-03-17 16:35:32 « Mänskligt,

SENASTE:
1. Dryck: Mjölk
2. Telefonsamtalet: Mamma
3. SMS: Mange

HAR DU NÅGONSIN:
6. Dejtat någon två gånger: Japp
7. Älskar du någon just nu: Jajemän!
8. Varit kär: Jajemän
9. Förlorat någon speciell person: Tyvärr :(
10. Varit deprimerad: Japp
11. Varit så trött att du somnat sittandes: Jajemän

DINA TRE FAVORITFÄRGER:
12. Svart
13. Grå
14. Vit

I ÅR HAR DU:
15. Lärt känna en ny vän: Jajemän
16. Fått ditt hjärta krossat: Japp
17. Skrattat så att du har börjat gråta: Inte vad jag vet
18. Träffat någon som förändrat ditt liv: Jajemän
19. Insett vilka som är dina äkta vänner: Det gjorde jag förra året.
20. Fått reda på att någon har pratat om dig:  Japp
21. Kysst en kompis: Ja, Marcus <3

BLANDAT:
22. Hur många av dina msn-kompisar har du träffat: Alla utom en
23. Hur många barn vill du ha i framtiden: 2 Max
24. Har du några husdjur: Jajemän
25. Vill du ändra ditt namn: Nix
26. Vad gjorde du under din förra födelsedag: Minns inte
27. Vilken tid vaknade du idag: minns inte
28. Vad gjorde du igår runt midnatt: Sov som en stock
29. Någonting som du längtar till: Sommaren
31. En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Tjäna mer pengar
32. Vad lyssnar du på just nu: Snarkande Fanny
33. Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Jajemän
34. Vad gör dig irriterad just nu: Dåliga nyheter

OM DIG:
36. Vad är ditt namn: Jill Johansson Nilsson.
37. Singel/upptagen: Sambo <3
38. Stjärntecken: Lejon
39. Kille eller tjej: Tjej
40. Grundskola: Fröviskolan
41. favorit ämne: Engelska
43. Hårfärg: Svart/röd/brun
44. Långt eller kort: Långt
45. Längd: Bröstlängd
46. Vad gillar du gällande dig själv: Utåtriktad
47. Piercings: Haft
48. Tattoos: Nix
49. Höger eller vänster: Höger

DIN FÖRSTA:
51. Operation: Inte än
52. Piercing: Ögonbrynet
53. Tatueringen:
54. Bästa vän: Annika
55. Sporten du spelade: Ridning
56. Husdjur: Katt eller Hund
57. Vaccination du minns: Stelkramp
58. Tröja: Minns inte
60. Alkohol du drack: Kopparbergs Cider

JUST NU:
61. Äter du: Inget
62. Dricker du: Inget
63. Är du på väg att: Sätta mig och glo på OTH.
64. Lyssnar du på: Fannys snarkningar
65. Väntar du på: Varmare väder

DIN FRAMTID:
66. Vill du ha barn: Jajemän
67. Vill du gifta dig: Njaeee
68. Karriär i åtanke: Jobba med samspel mellan människa och djur

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?
69. Läppar eller ögon: Ögon
70. Kramar eller pussar: Pussar
71. Kortare eller längre: Längre
72. Yngre eller äldre: Äldre
73. Romantisk eller spontan: Spontan till viss del
74. Snygg mage eller snygga armar: Armar.
75. Tatueringar eller piercingar: Tatueringar (inte för många)
76. Känslig eller inte: Inte för känslig
77. Ragg eller förhållande: Förhållande
78. Bråkstake eller tveksam: Lite av båda

HAR DU NÅGONSIN:
79. Kysst en främling: Jajemän
80. Gjort något sjukt spontant: Jajemän.
81. Tappat glasögon eller linser: Har inga
82. Haft sex på första dejten: Jajemän
83. Krossat någons hjärta: Jajemän
84. Har någon krossat ditt hjärta: Jajemän
85. Har du blivit arresterad: Nix
86. Dissat någon: Jajemän
87. Gråtit när någon dött: Japp
88. Gillat din tjejkompis (mer än som vän): Nix!

TROR DU PÅ:
89. Dig själv: Jajemän
90. Mirakel: Njaee
91. Kärlek vid första ögonkastet:  Jajemän
92. Himlen: Nix
93. Tomten: Nix
94. Andar: Jajemän
95. Änglar: Njaee

SVARA ÄRLIGT:
97. Gråtigt på senaste tiden: Jajemän
98. Är du lycklig: Jag är lyckligt lottad över att ha sån underbar sambo
99. Vad kan du verkligen inte leva utan: Familjen, Zheeba, Vänner & Marcus <3
100. Att posta det här är din 100 sanning: Jajemän

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Jag känner igen mig!

Publicerad 2012-03-17 11:21:20 « Vardagen,

När man varit inne i dimman så pass lång tid och kommer ut i ljuset igen - man känner skillnad direkt. Det var inte för ens i förrgår kväll som jag märkte av att jag inte var deppig utan det var glädje i hela kroppen. Hela dagen igår var jag på jätte bra humör och var positivt. Jag kände igen mig själv! Jag är tillbaka, för en stund :)

Dock kommer mitt morgonhumör alltid vara likadant om jag ska gå upp efter väckarklockan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Äntligen ledigt!

Publicerad 2012-03-17 11:19:08 « Vardagen,

Urschamig! Igår pratade jag med "chefen" om att bli vikarie. Och det känns hur bra som helst - personalen gillar mig och pensionärerna också! Underbart! :)

Britt-Sophie kom för att kolla halvtidbedömningen igår, och det fanns inget att klaga på sa min handledare ;) "Meningen är ju att Jill ska vara självgående sista veckan", sa min lärare medans min handledare sa: "Hon är redan självgående och har varit sedan första dagen". Jag gillart!


Känns skönt med ledig helg iaf.
Sova ut ordentligt och bara ta det lilla lugna.
Idag kommer Fanny en sväng också :)
Inplanerat är en långpromenad. Och kvällspromenad kl 18. :)



Åh vad jag vill gå ner i vikt! Men det är skitsvårt när man är så mat och
godis glad som jag är ;P Men det ska väl gå. Det känns ju bättre iaf ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tjoho!

Publicerad 2012-03-15 19:47:01 « Vardagen,

En bit på väg åt rätt håll iaf - skickat in ansökan om sommarjobb på samma ställe som jag praktiserar. Imorrn ringer jag och anmäler mig som timvikarie ;)
Nu ska jag göra ordning mat, pyttipanna och stekt ägg. Förhoppningsvis blir det inte äggsmörja utan riktigt fina ägg ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Utebur till Systrarna Bus

Publicerad 2012-03-15 19:44:21 « Fyrbenta Gnagare,

Då det börjar dra ihop sig till varmare väder så är det dags att börja spåna på en ritning till uteburen till systrarna bus. Och för att spara på gräsmattan så får buren vara en bit ovanför marken. Dvs att jag får tänka om med min planering, men det blir enklast så. Så nu har jag lyckats rita lite i Paint, så får vi väl se om buren kommer se ut så här om ett par veckor / en månad. Det återstår att se.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® En blogg för dig..

Publicerad 2012-03-15 17:23:14 « LänkByte,

En blogg som fastnat i mitt huvud är Xercis AB. Coachtankar.
Du får läsa om lite allt möjligt, som handlar om människans psyke.
Och eftersom att jag tycker att det är riktigt intressant så är bloggen något för mig. Dem ger även tips på lösningar och tankearbeten.

Besök dem gärna här -> http://coachtankar.wordpress.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Helt uppe i varv!

Publicerad 2012-03-15 17:20:49 « Vardagen,

Det skulle ju ha blivit en cykeltur nu när jag kom hem, men eftersom jag kom hem lite för sent och att jag är vrålhungrig så blir det endast en kvällspromenad sen. Det duger det med :)

Efter mycket dåliga nyheter, två veckor i sträck, så känns det skönt nu när jag får positiv energi överröst över mig! Personalen verkar gillar mig, pensionärerna gillar mig. Så ja, jag ska ringa och anmäla mig som timvikare nu. :) Ska även sätta mig med den där knepiga sidan och trycka in cv, personligt brev osv :)

Äntligen är världen på väg åt rätt håll!
Men det skulle inte förvåna mig om det blir så att jag får dåliga nyheter från Försäkringskassan eller CSN nu.
Jag skulle ha gjort prov idag, jag visste att jag hade glömt något imorse! Så det får bli på måndag, så ska sätta mig och råplugga i helgen - det blir nog bra det här.
Imorrn kommer även läraren ut för att prata lite om hur det fungerar och vad jag får göra osv. Det är lite nervöst men samtidigt intressant. Första gången jag är ute i arbetslivet överhuvudtaget..

Hejpåre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® TJOHO !

Publicerad 2012-03-14 18:33:32 « Vardagen,

Ikväll blir det kvällspromenad! Imorgon blir det cykeltur och kvällspromenad, så ser mina kvällar ut framöver. Kanske man kan förlora lite kalorier och få den där kroppen som man suktat efter ett bra tag nu. Nu kör vi järnet! För vi har blivit lite duktigare på att hålla igen matförrådet ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Cykeltur och cykeltur

Publicerad 2012-03-14 18:18:47 « Vardagen,

Var iväg på praktiken idag, 11-16. Och så har jag bestämt mig för timvik och sommarjobb, så ska sätta mig med cv nu och pilla iväg ansökan :)

Kom hem och tog en cykeltur med Zheeba, samma runda som kvällsrundan. 4km. Toppade Zheeba idag, 22km/h, sen orkade inte mina ben trampa. Enväxlad cykel är inte det bästa alla gånger ;P

Ska snart börja med maten, potatis och fiskbullar (i hummersås) :D

Sen har jag fått klagomål om kvällspromenaderna, det är tydligen dags nu - tycker folk. Så det är väl lika bra att köra vidare på det, fast man tar promenaden vid 4 istället ett tag framöver :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Fy!

Publicerad 2012-03-13 18:12:14 « Vardagen,

Ångest fylld dag. Var iväg till Lindesberg, till min socialpedagog, och pratade av mig. Och hon gav mig några värdefulla tips som jag egentligen redan visste om men även några nya. Vissa saker kan jag ju inte göra något åt, och då ska jag bara försöka intala mig själv att det är som det är - att jag inget kan göra. Och att ångesten kommer släppa efter ett tag. Nu får det vara slut på dåliga nyheter, tycker jag!

Var sen iväg till Mullhyttan, med mamma, och räddade lite grejer som syrran lämnat efter sig. Jag chansar väl på att det blir en resa dit igen inom kort om jag så ska behöva gå dit! Bara vi kom in i Mullhyttan så knöt sig magen - det var fel, det kändes inte rätt. Men nu är det gjort och en lättnad har lagt sig över kroppen på det området.

Följde med mamma hem en sväng och pratade lite.
Fick även mamma att ringa och tacka ja till en lägenhet på andra sidan stan, så ska väl försöka hjälpa henne att plocka ihop grejer osv. Och sen hjälpa till vid flytten :) Jag ska även ta ett par timmar i helgen, om vädret tillåter, och göra plats i förråden till allt som finns här i lägenheten - sånt som inte behöver vara framme.

Fick även ett glatt samtal idag, eller ja - roligt att höra rösten iaf, men det kunde jag släppa sen. Som tur är, det är väl det enda positiva.


Imorrn är det ÄNTLIGEN sovmorgon, bussen går 10.30 härifrån. Sen ska jag upp till praktiken och jobba till 16 :D Och ska prata lite mer om timvik, och anmäla mig för sommarjobb - det får fan bli så ;)


Vad skulle jag göra utan dig? Hur skulle livet se ut om du inte fanns
vid min sida dygnet runt? Du ljuger aldrig, du hittar inte på, du drar inga
långa historier, du är alltid ärlig.

Du är mitt livs bästa val och bästa vän <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® I Miss You Every Damn Day!

Publicerad 2012-03-13 17:53:07 « Mänskligt,



Det är sjukt hur mycket man kan sakna vissa personer.
Det är inte för ens man har förlorat dem man älskar för ens man inser hur mycket man verkligen älskar dem. Har kollat igenom lite bilder och känner för att gråta, men jag håller det inom mig - som allting annat. Jag önskar att jag kunde få ha er vid min sida dygnet runt, resten av era liv. Men ni vet vart familjen finns om det är något.

Vi vill bara erat bästa! <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Thats the way its gonna be!

Publicerad 2012-03-12 15:06:12 « Vardagen,

Livet rullar på, även om det inte är det bästa med mitt psyke. Men efter ett samtal med farmor igår så känns det bättre, konstigt nog. Lilla älskade farmor! Så har jag bestämt mig för att ta en tripp till älskade Karlstad och hälsa på farmor och lite sånt, fram igenom när pengarna rullat in på kontot.

Annars är det fullt upp med mig själv, hemmet, praktiken, skolan (har två prov att göra innan onsdag v.15), allt annat runtomkring. Jag har även pratat snabbt med min handledare om timvikariat, och hon vart så glad så. Hon ser väldigt ljust på det. Och hon ger mig komplimanger hela tiden, så man växer ju för varje dag :) Så vem vet, jag kanske känner mig tillräckligt frisk i skallen och blir timvikarie. Man måste ju börja nånstans.
Jag går ju ihop med alla pensionärer, även dem lite mer svåra - och det är inte många som gör = stort + i kanten ;)


Idag lutar det åt en cykeltur med Zheeba, då jag har missunnat henne den senaste veckan pga praktiken (det blir ju så när man praktiserar 100%) Sen när hjärtat har vaknat ska jag dansa med dammsugaren. Vi fick ju en ny utav mamma och Anders :D Och det är jag så jävla glad för, nu är det ju kul att dammsuga.

Imorrn är det Lindesberg som gäller, prata med Socialpedagogen och ta blodprov, blodtryck, ekg och sånt där. Känner mig helt slut i kroppen egentligen, men man får kämpa vidare. Depression är nog diagnosen jag skulle sätta på mig själv just nu.. Men det går över!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Nu får det ta mig fan vara nog!

Publicerad 2012-03-08 17:09:31 « Vardagen,

Inte nog med ett oerhört jobbigt samtal igår, som fick mig att börja tänka om ordentligt och gjorde att jag inte kunde sova på ett par timmar. Utan efter en halv dag kunna lägga det här samtalet åt sidan för att fokusera på praktiken, så får jag nästa samtal som gjorde hela dagen förstörd. Och inte nog med det, veta att man kommer hem till en sjuk karl. Och vi vet alla hur karlar är när dem är sjuka ;)

Så nu ska jag väl försöka ta mig in till Kumla, igen, för att handla fil och sånt :)
Imorrn är jag ledig, så ikväll blir det lugnt.. Fokusera på mig själv i första hand.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Nu är det snart vååår!

Publicerad 2012-03-06 17:32:58 « Vardagen,

Urschamig! Full snurr i min skalle nu. Nog för att jag tycker att onsdagar + torsdagar är jobbiga, hinna med allt som ska hinnas med osv, men att praktisera med ett schema på 100% är ännu värre. Men! Jag löser det här ändå ska ni se ;) Hittills är jag nöjd och det är väl tur det, kanske (men bara kanske) blir det sommarjobb och eventuell timvik - dem behöver ju folk så varför inte? Njae, vi får se. Behöver nog ett körkort först, och kanske en bil? ;)

Vi får väl se vad det blir, psyket ska ju hänga med också. Det är väl det enda jag tänker som håller mig tillbaka lite - jag vill inte gå in för mycket då jag är rädd att falla tillbaka till det värsta scenariot. Så jag håller mina tyglar i styr, så att säga :)


Annars är det inte mycket annat som händer, jag försöker hinna med vardagen och umgås med hjärtat och djuren (läs Zheeba o kaninerna) innan det är dags att finna sängen. Så det ska jag göra nu. Zheeba är nöjd iaf, nu ska kaninerna få komma ut och skutta en sväng innan det är dags att börja med maten.

Sen är det dagtid resten av veckan, ledig fredag och jobbar helgen :)
TJOFLÖJT!



Kände mig spyfärdig igår, men det släppte och idag har det varit samma
sak. Illamående och lite yrslig. (jaa, jag vet att det heter yr! ;P)
Men men.. Det går väl över.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Gjort mitt för idag!

Publicerad 2012-03-04 18:58:11 « Vardagen,

Haft en väldigt lång dag idag. Har väl spenderat den mesta tiden med Pia, Göran o Felicia idag. Skönt det med ibland :) Varit med dem till ridhuset och lite sånt. :)

Har känt mig hängig, yr och har absolut inte haft någon hungerkänsla idag.
Men det kommer väl. Så nu har jag även invigt våran nya dammsugare, som vi fått av mamma o A. Den sög verkligen, på ett bra sätt ;) Var tvungen att ta mig orken till det.
Nu ska jag ta ut Tutti o Frutti och umgås med dem en stund innan jag hoppar in i duschen och sen OTH för att sen sova. Imorrn är det praktik :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® En rejäl omstart

Publicerad 2012-03-04 08:44:35 « Vardagen,

Det började i onsdags, försöka koncentrera sig i skolan samtidigt som familjelivet kallade på en. Onsdag kväll vart ännu värre, ingenting såg ut som det skulle - ingenting stämde överens. Torsdag = försöka koncentrera sig i skolan efter en lååång natt, började känna av att ögat var lite svullet på förmiddagen. Kvällen = solglasögon vart min vän. Fredag, solglasögon var min vän hela dagen. Natten till lördag - spydde som en räv, det rann ur alla hål du kan tänka dig. Magen krampade, det kändes som att den blivit ihoptryckt i en för liten torktumlare. Vätskeersättning framåt kvällen och det vart väl sådär, vart lite piggare iaf. Och vaknade nu, inte yr eller ont i magen. Hungrig kanske.
Det blir en rejäl omstart av kroppen.

En olycka kommer sällan ensam!


Imorgon är det praktik :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Alldeles för tidigt!

Publicerad 2012-03-03 07:42:48 « Vardagen,

Vad fan gör jag vaken nu?
Jo, det började med att jag gned och vände mig i sängen och klockan var runt 4 inatt. Gick på toa, som jag trodde! Kunde somna om, men strax innan älskling kom hem vid 6 så fick jag spring in och spy. Mums? Nee! Gick upp en liten stund senare och spydde igen, somnade om och vaknade för några minuter sen av att jag var tvungen att spy. Idioti! Vad är det som dummar sig i kroppen nu då, magsjuka?

Jag som avskyr att spy, jag är sällan dålig i onödan!
Varför händer allt nu? Varför allt den här veckan?!?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ångest / Oro och Negativitet

Publicerad 2012-03-02 22:16:19 « Vardagen,

Japp, det är så det känns just nu. Det finns ingenting som kan förklara min känsla dem senaste dagarna. Men det går väl kanske över om jag får bearbeta känslorna och ta en dag i taget, en känsla i taget.



Jag och hjärtat döpte kaninerna idag, eller jag bestämde mig ordentligt efter ett litet skämt från Marcus igår. Tutti o Frutti får dem heta nu :) Och Tutti (Lilo, den med vit krage) har varit lite speciell igår och idag när jag suttit med henne. Hon har kraffsat / grävt på vänstra tutten, då har man korrigerat och berömt när hon gör rätt. Och det går ganska bra, det är lite som att ha en valp :)

Och så har jag fått en ögoninflammation, eller vagel eller vad det nu är. Lagom till praktiken på måndag och stå inför folk imorrn. Ja, jag säger då det. Men! Jag ska väl prova smörja nu ikväll och imorrn bitti - se om det hjälper. Sist jag hade ögoninflammation var vi på Öland och då var ögonen så ihop klistrade utav var på morgonen så jag inte kunde öppna dem. Men vad det är nu, det vet jag ärligt talat inte. Det är svullet och rött - hela vägen under ögat, ser ut som jag fått en rejäl käftsmäll.

Nu blir det iaf att förbereda inför morgondagen och försöka tänka på annat, för imorgon är en ny dag, en dag mindre att vara på den här jorden - en dag mindre att vara vid liv, för några människor i världen. Jag vet en person som går med ångest, oro, skam och rädsla i kroppen. Blandat med respekt för livet. Och det här skrämmer mig, för jag vet inte vad jag kan göra, jag vet inte hur jag ska få reda på om det ens är sant. Och då mår jag bara dåligt..

Men jag försöker ha gott humör utåt, försöker att inte visa mina innersta känslor och tar en dag i taget. Mitt liv ska inte stanna upp för det här.



Jag Älskar Er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Cykeltur

Publicerad 2012-03-02 16:48:29 « Fitness!,

Runkeeper sucks ass!
Den hoppar inte igång när man trycker igång den, ändå säger den att den startar och sekundrarna börjar ticka - men när man sen kollar kartan så startar den inte för ens jätte lång tid iväg. SKUMT !
Det vart iaf en rejäl cykel tur idag :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Helt otroligt!

Publicerad 2012-03-02 14:29:57 « Vardagen,

Hostade som fan inatt, och jag vette fan varför :/ Halsen är inte öm iaf, kanske var det som släppte?

Vagel i ögat har jag fått, lagom till hund"kursen" och praktik på måndag. *suck*
Solbrillorna är mina bästa vänner idag, oavsett om man är inne eller ute.

Skulle ha tagit en cykeltur med Zheeba idag men känner inte direkt någon ork, men lite gladare är jag idag. Ska sätta mig och skriva lite tänkte jag, jag har lite att göra. Sen blir det att pilla lite med datakunskapen också - så jag känner att jag har gjort något. Och sen är det att läsa lite i boken innan man lägger sig, och kela med kaninerna innan också :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ovissheten dödar mig sakta!

Publicerad 2012-03-01 16:58:22 « Vardagen,

Allting brukar kännas lättare efter en natts sömn, men inte idag. Jag har kunnat släppt det för bara ett par minuter, men det går inte längre än så. Jag vet ingenting, stämmer det? Stämmer det inte? Jag pallar inte ännu en gång, jag går itu. Vare sig det är så eller inte. Det får vara nog med negativitet nu, jag pallar inte!

.. Så jävla bra tajming, praktiken börjar på måndag och det har varit snurriga och förvirrade två dagar. Fyllda med känslor. Jag vet inte vart jag ska ta vägen, sjunka under jorden och försvinna skulle kunna vara ett alternativ just nu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Välkommen!


Undersköterska, med inriktning på psykiatri. Levt med social + agora fobi i ca 10 år. Sambo. ADHD. Paniksyndrom. Har hundar, katter & Kanin. Boogeyman under sängen. Vill men gör inget. Mamma. Ångest+Depression syndrom.

Follow on Bloglovin

bloggar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela