® Imorgon är det dags för utställning

Publicerad 2013-05-31 12:51:48 «

Imorgon är det dags för utställning med fluff. Jag är hyper nervös - men det som lugnar mig är att jag får spendera en hel dag med både mamma och Annika! <3

Igår gick jag utbildning via jobbet, lyft körkort. Så nu har jag diplom på det, vilket kommer läggas till i mitt cv.
Och idag kom mitt hö, fyra balar - helt underbart!
Idag är även Fanny o Goliat här och det är bra väder, så vi har varit ute på promenad och vi har busat i gräset ;-)Och igår var jag ut med Mia, och nu är mitt stenrös klart! Äkta Kvarntorp stenar, och då menar jag äkta - dem verkligen luktar kvarntorp ;-)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® BildBomb - Blandat

Publicerad 2013-05-30 07:19:00 « BildBomb,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Onsdag - barnvakt :-)

Publicerad 2013-05-29 13:29:25 «

I måndags blev det en tur in till mormor, vi käkade lunch på pizza hut och så blev det en sväng på Mio :-) Sen kom mamma och hämtade mig, vi åkte hem till henne. Jag klippte klorna på Igloo, som flyttade till mamma, och vi åkte och handlade hö och lite mat.Kvarntorp design presenterar det nya krukbordet. Lite vingligt men man får fördela vikten rätt ;-)

idag är Goliat o Fanny här, åker hem imorgon. Bara synd att det ska regna hela dagen idag :-( Imorgon ska jag in till Kumla och gå utbildning via jobbet. På fredag kommer det hö, på lördag är det utställning i Stockholm. Mamma och Annika åker med. Det kommer bli roligt! Jag längtar!

Och snart har hjärtat semester, och jag jobbar hela hans semester :-( Lite tragiskt men man får njuta lite extra när man kommer hem till karln då ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Händelserik dag

Publicerad 2013-05-25 19:49:55 «

Jag och Zheeba klippte gräsmattan och tog en solskenspromenad. Sen hängde vi upp amplar på förrådet, men inga blommor i än :-P Varför? Jo, för jag har svårt att bestämma mig vad för blommor jag ska ha.Sen kom A och vi åkte ut och leta burkar (aka geocaching) och vi började utanför hällabrottet, sen vidare mot Hallsberg och söder om Hallsberg.. Vi har bestigit berg, lekt i grottor, varit i vatten, klättrat i träd och gått i ojämn terräng hela tiden. Ryggen har inte sagt ifrån än, men det kommer säkert.

Vi var även på ställen där man ser gamla hinder från första eller andra världskriget, så dem inte kunde ta sig igenom med stridsvagnar. Riktigt fränt, tycker jag, med lite historia.Jag fick även med mig ett par intressanta stenar hem! :-) Nu har vi precis ätit mat och magen är full. Så det blir soffläge med hjärtat en stund :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Äntligen!

Publicerad 2013-05-25 10:20:06 «

Igår köpte jag jord, plastkrukor och blompiedestaler. Och det tog några timmar innan resultatet.29krukor sammanlagt, med bara zebror! ;-)Det blev lite panik igår, så jag ställde upp dem bara. Men idag ska jag möblera om på dem, så att dem sprider ut sig lite ;-)

Annars idag ska jag ut på geocaching. Så får vi se vart vi hamnar, men nu ut med zheeba samt klippa gräset ;-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Torsdag

Publicerad 2013-05-23 09:43:12 «

Vad har vi gjort sen sist? Hm!

Jag har varit hos mormor och hälsat på. Ja, det är väl det enda som varit "utanför vardagen".Nu ska jag ge ninisarna hö och nytt vatten, sen blir det promenad med Zheeba. Bäst att förbereda sig ifall styvpappa ringer och det är geocaching på gång.. Men vi får se, det blir nog inget om det regnar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ny vecka, nya omöjligheter

Publicerad 2013-05-20 19:37:43 «

Måndag idag, inte många som har missat? Måndag betyder ny vecka. Måndag betyder också en dag närmre helg!Om två veckor börjar jag schemat på sommarjobbet, nästa vecka är det avslutning i skolan. Den här veckan blir lugn. Nu, när magen har smällt maten lite, ska jag ta en liten titt på Börje. Se om han vill starta, och sen in med batteriet så det får ladda kanske?

Uteplatsen börjar ta form. Gräset börjar växa, allting annat faller på plats.. Tids nog :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Jävla app!

Publicerad 2013-05-18 19:07:36 «

Appen ville inte att jag skulle lägga in två bilder i förra inlägget, så här är bilden på slangen :-)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Jag överlevde iaf

Publicerad 2013-05-18 19:03:25 «

Jag bestämde mig för att dammsuga idag. Och i vanlig ordning så lägger jag slangen i trappen, för att sen klättra över den med dammsugaren. Då inte sladden räcker hela vägen ner så får man byta kontaktuttag.

Jag bestämde mig tydligen för att testa hur mycket slangen, som är gjord i plast, tål att få på sig och samtidigt känna hur en inomhus trappa känns mot ryggen. Nu vet jag, och jag vill inte göra om det!Ungefär som slangen ser ut - känns det i min rygg just nu. Dammsugaren klarade sig, förutom slangen, ilskan av smärtan fick mig att dammsuga klart. Sen gjorde jag ordning på mopp vatten, så moppade jag golven innan jag tog smärtstillande och satte mig med kall Cola och cigg på ballen. Nu sitter jag här och vet inte om jag törs röra mig.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Musiken gör människan

Publicerad 2013-05-17 14:51:22 « Vardagen,

Idag har jag trimmat lille fluff, och han har även fått varit ute i hagen en stund. Jag och Zheeba tog en promenad och plockade godis till kaninerna. Det blev inte så mycket, men det gör inget. Lite är lagom.
 
Sen har jag gått igenom en jävla massa papper som jag bara har haft liggande överallt, försöka få lite ordning på torpet. Och jag tror att jag har lyckats ;) Jag har iaf lyckats samla alla betyg på ett och samma ställe. Det enda jag behöver nu är att skriva personligt brev, samt kopiera upp betygen så det finns kopior hemma. Skulle även scanna in dem i datorn, men vi får väl se när och hur jag lyckas med det..
 
Jag har även gjort i ordning en pärm till djuren. Så nu har jag alla papper på djuren på ett ställe, och den får stå på kaninburen tills jag vet vart jag ska göra av den..
 
 
Jag har också gjort om lite på balkongen, riktigt skönt blev det faktiskt. Satte upp gardinstång, som jag sen tänkte klä in med längder som man binder ihop (så det blir tre längder, som man kan dra för om man vill) precis som vi har i vardagsrummet. Allt för att försöka hindra solen från att sig in för mycket i vardagsrummet och mitt i ansiktet.
Men eftersom jag inte har några längder att offra så fick det bli några panellängder. Det ska ju inte göra något om dem blir blöta av regnet och sen blekta av solen..
 
 
Så nu ska jag väl göra lite mer nytta kanske? Möblera om på lite böcker? Förrådet ute? Förrådet under trappen? Hmm! Ja, vi får se vad jag hittar på efter jag är klar här ;)
 
Jag har tagit en paus med "Dagens Bild" då jag inte har haft tålamodet med datorerna här hemma. Den stationära stänger av skärmen emellanåt, och då tröttnar man, den har även alla bilder på hårddisken + dokument. Laptopen strejkar på E tangenten, så den vill man inte sitta vid längre stunder. 
Mobilen laggar.. Ja, jag skulle behöva ca 50 tusen på mitt konto så jag kan köpa ny dator + mobil. 
Och batterier till kameran :( Den saknar jag emellanåt) Så det lutar åt att förlita sig på dessa jävla uppladdningsbara batterier nästa inköp >_<
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tiden går fort när man har roligt

Publicerad 2013-05-16 18:29:30 «

Tiden går fort när man har roligt. Sen senaste inlägget känns det som att man inte har gjort speciellt mycket. Men det har man..

Igår flyttade igloo hem till mamma, och det känns bra. Tomt, men bra :-)Och idag har jag klippt gräsmattan, vattnat gräsfröna som jag slängde ut sist. Så det kan bli gräs där med, hoppas jag :-)

Jag behöver fortfarande en massa stenar, men det får man väl ta när man har tillgång till bil, så man slipper bära i omgångar. :-)

Marcus är ledig en vecka nu. Riktigt skönt. Och solen skiner!Zheeba skrämde skiten ur mig imorse. Så nu är jag extra vaksam! Jävla hund! Men aldrig att jag låter djävulen ta dig ifrån mig! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ingenting är omöjligt

Publicerad 2013-05-12 23:51:24 «

Här är det dags för natten, Tussan har tagit Zheebas plats så Zheeba har lagt sig i vardagsrummet. Haha.Imorgon är det måndag, mamma hjälper mig med anmälan till utställningen i Stockholm 1 juni. Lilla fluff ska tävla mot sin brorsa, så det är klart man hoppas att man får bättre poäng än uppfödaren men samtidigt inte ;-)

Jag har även hittat en hona som jag blev förälskad i. En hona som kommer hjälpa till i min nystartade avel. Men! Ett stort men, hon finns i Östersund! Så jag hoppas verkligen att det finns någon transport hjälp :-)

Imorgon är det måndag, och det betyder att jag hoppas att jag får ordning på mina papper, som jag tänkt sortera. Så man har ordning sen när betygen kommer och man kan börja söka jobb ;-)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Alla vet nog hur det är..

Publicerad 2013-05-11 00:01:43 «

Alla vet nog hur det är när man vet om sitt personliga problem och hur man löser det, men inte gör något åt det..

Jag är piss dålig på att hålla i pengar, och många andra saker, och jag vet hur jag ska lösa det, hur jag kan göra. Jag vet hur jag skulle vilja ha det, men jag gör ingenting åt det. Varför, är frågan jag ställer till mig själv - många många många gånger om dagen.

Vad är det som gör att man inte gör något åt sina problem, när man har all kunskap i världen för att lyckas?

Självdisciplin? Tron på sig själv? Motivation? Brist på intresse? Lathet? Vad är det?? Och varför?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Trädgårdsarbete

Publicerad 2013-05-10 20:20:38 «

Idag har jag haft trädgårdsarbete tillsammans med Tutti, Igloo och Marshmallow. Jag har jämnat till gräsmattan, tagit bort ett par rabatter, rabattkanterna som satt fick äntligen somna in för gott. Nu behöver jag bara stenar, stenar, stenar och stenar ;-)

Zheeba har hållt koll på kaninerna, medans jag grejat. Frutti fick tyvärr inte komma ut idag, men det går fler tåg absolut! <3
Kaninerna har klippt gräsmattan, jag inte fluff. Han gjorde glädjeskutt istället ;-)Som sagt, mer sten!Gräsfrön är på plats och ja, nu är det bara att vänta och se vad det blir.

Det blir bra när allt är klart med betesburar och blommor och allt pyssel. Sen har jag planer för lilla ballen också, men det blir när jag får råd - den kommer kosta :-(

Zebran jag har, min älskade blomma, den ska snart skottas av igen och när dem skotten sen ska planteras så blir det ännu mer blommor här inne - och jag måste finna ett bra ställe att ha dem! Både i kruka och ampel ;-)

Tack o godnatt!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® stöttepelare!

Publicerad 2013-05-10 04:24:22 «

Jag har en speciell person i mitt liv, egentligen flera, som ställer upp och lyssnar. Som en syster, fast ännu bättre. Som min spegelbild fast ännu bättre!

Fyra timmars samtal, och nu känner jag mig tillfreds igen, det känns lättare. Lättare att andas, trots att jag inte pratade så mycket. Ibland behöver man bara höra någons röst.


Jag är så glad att jag har haft den uppväxten jag haft, att jag gått igenom allt, att jag är den jag är, att jag blivit den personen jag blivit! <3
Även om livet känns på botten, så får jag en känsla av hopp när jag pratar med den här personen!
En sån känsla jag hoppas att alla finner hos någon.


Och jag vill tillägga: Mina nära och kära har också en speciell plats i mitt hjärta. Min bästa vän, min vän och framförallt min pojkvän! Dem absolut största stöttepelarna i mitt liv, dem som får mig att orka mig igenom mina dagar, utan att dem kanske inte vet om det. Men det räcker med en sån sak som tystnad, respekt, närhet eller tanke! <3Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Jahaja

Publicerad 2013-05-08 11:18:09 « Vardagen,

Sömnlös natt, varför är svårt att säga. Jag ville intens ta reda på varför, det kändes allt för tungt..
5 timmar fick jag nog sova iaf, skuttade upp och duschade. Och nu har jag precis kommit in efter morgonrundan med Zheeba. 
 
Igår ringde läraren i psykiatrin, provet jag gjorde i måndags hade han rättat, och även uppsatsen..
På provet kunde man få 38p som max, jag fick 30.5 och därmed betyget B, slutbetyg B (Rättspsykiatri). I samhällsbaserad psykiatri, som jag skrev uppsats i (12stegs programmetsom fick betyg B) fick jag B i slutbetyg!!! Jag är hur nöjd som helst!! Och nu är jag färdigutbildad skötare! Nu väntar jag bara på slutbetyg i demens kursen, så är jag färdigutbildad undersköterska!!
 
Då ställer jag mig frågan: Vad ska jag göra nu då?
Ja jo, jobba är ett krav, det vet jag redan.. Men jag vill ju vidarutbilda mig inom psykiatrin, och den enda utbildningen som verkar intressant börjar nästa höst... Distans utbildning i Stockholm! 
 
 
Om ca 3 timmar ska jag ta bussen till Kumla och gå informationen (kursen) via jobbet om läkemedel. Sen får vi se vad det blir utav den här dagen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Bara jag blir godkänd!

Publicerad 2013-05-07 13:35:50 «

Igår var jag in med uppsatsen i samhällsbaserad psykiatri samt gjorde provet i rättspsykiatri. Nu väntar jag med spänning på om dessa kurser är godkända: demens, rättspsyk o samhällsbaserad psykiatri.
När jag blir godkänd i dem är jag färdig utbildad undersköterska, skötare och undersköterska specialinriktad inom psykiatri.

Hur skönt känns inte det??
Men samtidigt väldigt tomt, här har jag växt i mig själv och fått in fötter i ett ämne som jag vill jobba med, men nu då? Är jag redo att möta arbetsmarknaden? Självklart! Jag är redo att börja jobba, och även vidareutbilda mig!Nu vill jag ha råd att fixa uteplatsen! Jag har mina idéer, och en del utav den kan jag färdigställa, men det gäller att komma igång. Det handlar om att åka och hämta massa sten och det gör man inte på en kvart :-P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Dagens bild

Publicerad 2013-05-05 16:30:38 «Idag flyttar alla viltgrå bebisar.. Väldigt tomt blir det. Det här har varit en upplevelse jag sent kommer glömma. Igloo kommer flytta till mamma, då jag vill ha henne hos någon jag känner och eftersom jag har andra planer för den tomma buren så får det bli så.

Smack och Cornetto har flyttat än så länge. Och nu väntar jag in Top Hat och Calippos nya matte o husse.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Min rygg

Publicerad 2013-05-01 20:08:32 «

Jag väljer att skriva det här i ett nytt inlägg..

Jag fick byta vårdcentral, trots att jag anser att man inte ska behöva göra det.. Igår var jag hos en läkare, som pratade väldigt bra. Men! Hon kunde inte säga mer än vad dem andra läkarna redan har sagt. Förutom att hon skrev ut Naproxen, som jag ska äta 3x om dagen i en månad, sen trappa ner.

Jag känner mig nere, jag känner mig ner kastad i en container, jag orkar inte med läkare längre. Dem vill uppenbarligen inte hjälpa mig på traven, för att jag ska kunna leva ett normalt liv krävs det att jag får något som tar bort smärtan när det är som värst. Men icke!
Jag ska röra på mig, sluta röka och jag ska inte äta mediciner... Hur ska jag kunna röra på mig ordentligt, utan att fel belasta ryggen??
Jag sitter inte som normala människor, därför att ryggen gör ont. Jag kan inte göra vissa saker, därför att ryggen gör ont.

Sen är man så jävla envis att man gör saker som man egentligen inte borde göra, men ordspråket säger "är huvudet dumt får kroppen lida".. Och jag lär mig aldrig!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® 1 maj

Publicerad 2013-05-01 20:02:39 «

Ny månad, nya tag!

Värmlands resan kunde inte blivit bättre, eller jo.. Om jag hunnit träffa alla i släkten och fått träffa farbror Bosse och farmor längre stunder. Det hade gjort susen <3

Men jag fick träffa pappa, farbror Bosse, faster Annika och faster Lillemor iaf <3

Jag och Zheeba tog morgonpromenad runt i Mariebergsskogen, där hade man inte varit sen man var liten! ;-)
Det var helt underbart.Det blir snart en Värmlands resa igen. Då stannar jag betydligt längre, så man hinner träffa alla ;-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Välkommen!


Undersköterska, med inriktning på psykiatri. Levt med social + agora fobi i ca 10 år. Sambo. ADHD. Paniksyndrom. Har hundar, katter & Kanin. Boogeyman under sängen. Vill men gör inget. Mamma. Ångest+Depression syndrom.

Follow on Bloglovin

bloggar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela