® 2-1

Publicerad 2012-09-30 10:59:00 « Mänskligt,

Vi spelade monopol igår, jag förlorade stort men gav inte upp. lagom irriterad och klockan var långt över midnatt - jag vann till slut! :-D inte sovit speciellt mycket, sova mer!
sen funderar jag på hur jag ska försöka förklara för mig själv att sluta pilla på varenda liten jävla sårskorpa eller liknande. det slutar alltid på samma sätt = stora sår! jag river alltid upp sår, finnar.. nu börjar tom jag ledsna på det, då det gått så långt att det blivit djupa sår som tar flera månader att läka, troligen för att jag pillar upp dem hela tiden, och dem är infekterade och dem gör fruktansvärt ont!!sluta riva upp dem? hm jo, för det har jag ju inte provat?det är som ett beroende -.-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Vart?

Publicerad 2012-09-29 18:34:00 « Mobilt, Mänskligt,

Jag har suktat efter något spel att spela tillsammans med Marcus länge. och han ville ha monopol, åkte till Toysrus. kollade igenom sortimentet och hittade två versioner på monopol, ett som var runt och spelade musik? ett som var fyrkantigt. båda hade kortläsare och kort - inga kontanter!köpte det fyrkantiga, det var lite billigare och mindre tramsigt. kom hem och öppnade. vart fan är min häst, skottkärra, fingerborg och bil? dem har bytits ut mot en skateboard, flygplan, mobiltelefon och inlines??? vad fan är det för jävla skit?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tutti

Publicerad 2012-09-28 22:24:36 «

Efter att älskling påpekade att Tutti ställde sig upp på bakbenen när jag viftade när armarna. Så jag provade att vifta med fingrarna ovanför hennes huvud - och hon ställde sig upp. Det är andra gången, utanför buren, hon visar så bra arbetsvilja <3Sen slocknade hon..Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Fredag!

Publicerad 2012-09-28 17:22:00 « Vardagen,

Tutti & Frutti har fått vara ute en stund, när jag skulle ta ut Frutti så högg hon mig i handen - men jag flyttade inte handen, jag var beredd på det värsta. Det gick inte hål, och gjorde inte speciellt ont. Men jag gav mig inte - och det är det viktigaste. Så hon kommer definitivt få komma ut ytterligare två gånger till under kvällen.
 
Efter att ha läst mycket om Kvarntorp, sett bilder på hur det såg ut förr, så kontaktade jag Kumla Kommun. Jag tyckte att någon måste ta itu med det här. En sandlåda och två gungor är inte riktigt vad barnen vill leka med idag. Visst, det är hyresvärdens plikt - men när ekonomin tryter och det handlar om Kommunens mark, då måste man gå till dem.
Och jag har fått svar ifrån en trevlig människa där inne. Han var tillmötesgående. Så jag bjöd ut honom på kaffe och ett långt samtal, han lät inte alls omöjlig. Och visst, jag räknar inte med att kommunen ska köpa grejer och fixa här ute, men det är deras mark. Och jag skulle bli ännu gladare om jag så bara fick ett godkännande att vi får använda marken till att göra lekpark eller vad man nu vill göra.
Mina visioner är en hundrastgård, lekpark och även något för vuxna :)
Lekparken ska vara anpassad efter barnens behov idag. Rutschkana, klätterställning osv.  Bidrag går att få, det är inga problem. Men det gäller att få med befolkningen också - men det är nog inga problem :)
 
Nu ska jag dansa med dammsugaren ;)
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® märkligt!

Publicerad 2012-09-27 22:01:28 «

igår var vi på ÖoB för att handla lite, eftersom att dammsugaren kommer därifrån så borde dem ju ha påsarna också? jag hade skrivit upp modellnumret och kollade upp det.. hm! man behövde ha artikelnr på dammsugaren, som för övrigt slutat säljas?!?!
arg som ett bi för man inte kunde hitta rätt, betalade och frågade i kassan hur länge dem säljer påsar efter att dammsugaren slutat säljas. fick inget vettigt svar, åkte hem och lyckades hitta kartongen! jippi! på den stod artikelnr så skrev upp det. väl på öob hittade vi rätt påsar!?! idioti!!

idag har vi dock snurrat, igen. var in på grizzly. zheeba vart väl omhändertagen av hon i kassan, och när det bjuds på godis så är man inte sen att lyda ;-) och att dem flesta numera reagerar på att hon är lugn är bara ett stort plus i kanten ;-) jag blir så stolt över min fläskpadda :-D<3

tutti och frutti har fått nya leksaker och hängbro eller vad man ska kalla det. ombyte förnöjer säger dem ju - jag vet inte om frutti håller med där..
jag köpte även något sorts gjutrör som jag tänkt såga isär så dem får någon sorts "grop" känsla, eller vad man ska säga :-P

min tvåbenta kärlek fick iaf handla grejer till sitt projekt idag, han var så glad så :-) <3 förutom på bilen då ;-)

hemma, gjorde mat och sen fixade med systrarnas burar. nu ska jag fixa lite till innan det är dags för natten.
imorgon blir det en tripp in till Kumla för att ta ut pengar till grannen, som ska få köpa med ?Marianne och lite annat godis ifrån viking Line ;-)
zheeba får följa med, sen ska jag försöka hinna träffa Elin och Lucas också ;-)

bilder var det ja ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Jeff Dunham - Peanut

Publicerad 2012-09-27 12:46:00 « Fakta, Mänskligt,

Någon som alltid kan få en bättre på humör - Jeff Dunham!
Min favorit är och förblir Peanut - vem kan inte älska honom? ;)
 
 
 

Hey Peanut, it's eight o'clock in the morning. There's a lot of traffic out there. What's going on?
It's eight o'clock in the morning!Everyone left their house at the same damn time!
Back to you! Call me back at five thirty; I'll tell you the same thing. Only guess what? They're going the other way!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Torsdag!

Publicerad 2012-09-27 10:16:11 «

Äckel kaffet är klart, blodpuddingen står i ugnen. Lever korven är redo, morötterna likaså. Det blir rejält med godis för fläskpaddorna ;) Idag ska vi ut en vända till. Och här hemma ska jag röja, allt skit ska kastas och göra plats för nytt. Fan man har grejer överallt, och saker som man aldrig använder eller tittar på. Ordning och reda!
Om jag rensar idag, borde det bli en tripp till återvinningscentralen imorgon ;)
 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Shopping

Publicerad 2012-09-26 21:15:14 «

Vi åkte ut igen. Den här gången vart det ÖoB, IKEA och Willys. Nu har Tussan fått ett eget hörn iaf :-)

imorgon blir det en runda till, låter det som. jag ska hoppa in på grizzly eller djurens center och köpa hus till tutti ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Historiskt

Publicerad 2012-09-26 15:00:03 «

I det tidigare inlägget skrev jag att jag även funnit en öl burk..Den är några år äldre än Cola flaskan ;-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Historiskt

Publicerad 2012-09-26 14:51:41 «

Under diskbänken kan man finna mycket konstiga och äckliga saker. att finna en CocaCola flaska, som troligtvis är ifrån 1995, ger mig mer smak på Kvarntorps historia. Det finns mycket att lära sig.

Även en öl burk fanns bland gömmorna..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Det här med att handla

Publicerad 2012-09-25 22:40:00 « Mänskligt, Vardagen,

Att storhandla innebär, för mig, en oerhörd stress. Det är mycket man ska ha innan man går till kassan. Jag skriver alltid en inköpslista - men det är sällan den kommer fram i affären. Inte för ens vid slutet, precis vid godishyllorna, som Marcus säger åt mig att kolla listan så vi inte glömmer något. Och är det så att vi gått förbi, så går jag hellre till kassan och betalar - och åker hem - än att gå tillbaka dem där 20metrarna. 
 
Och det händer nästan jämnt, spelar ingen roll vilken affär eller hur mycket / lite jag ska handla, att jag blir irriterad på folk som står i vägen - inte kan köra kundvagn eller springer förbi allt och tvärnitar och vänder. 
Då funderar man på vad som finns innanför pannbenet!
Kör dem bil på samma sätt, då är det inte konstigt att det händer olyckor >_<
 
Men iaf!
Jag köpte x antal kg morötter åt mina systrar, blodpudding åt min pudding, blöt mat åt våran lilla löpande prinsessa, kaffe och burkmat åt sambon - vad fick jag då? Massa gott självklart ;)
Och inte får jag glömma = Kalas puffar! <3
Jag hittade även Onion Rings! Det enda som saknas nu är en fritös - dock så kommer det dröja innan den helvetes maskinen kommer in i det här hemmet. Jag skulle ju inte leva på något annat än friterade räkor + kyckling + pommes! Åh Mums! 
 
Morgondagen bjuder på en lååång dag. Blodpuddingen ska ställas in i ugnen, morötterna likaså. Blasten ska skäras i småbitar. Systrarna Bus ska få sig en liten egen hemmagjord sallad imorgon. Dem ska även få komma ut och skutta i gräset, vilket dem skulle fått gjort idag. 
Jag köpte även leverkorv, för att prova på Zheeba under träning. Man måste prova sig fram, vad som fungerar bäst. Hittills så är det blodpudding som får henne i ett bra tempo. Leksaker och annat godis får henne allt för exalterad. Falukorv är farligast. 
 
Jag hade tänkt att vi skulle äta Tacos ikväll, men klockan tickade iväg så vi svängde förbi Max på vägen. Ooops! Och eftersom att det var länge sen man åt därifrån så fick det bli Onion Rings också - Mums!
 
* Jag slängde även iväg ett mail till körskolan, anmälde mig till riskettan - så nu hoppas jag bara att det finns en plats kvar åt mig. 
 
 
.:. Hetast just nu .:. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tisdag!

Publicerad 2012-09-25 15:33:32 « Vardagen,

Då var det en ny dag, dagen började med en lagom lång promenad med Zheeba. Lagom långt för att hon skulle vara nöjd, iaf :)
 
Idag blir det inte många knop, har påbörjat inköpslistan och den blir nog rätt så lång.. Som alltid, tyvärr.
Kollade även kontot, efter att betalt en del räkningar inatt, och lönen som kommer på torsdag blir riktigt fin ;)
 
Innan vi åker och storhandlar, har jag planerat att lära mig lite mer angående den där bilkörningen. Det är hårdträning nu! Ska även anmäla mig till riskettan, så jag vet när jag ska vara på plats! 
 
TJOHO!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Stor renovering!

Publicerad 2012-09-24 23:52:00 « Fakta, Frågor & Svar, Mänskligt, Vardagen,

Nu är det dags.. Det har varit en ruta på vänstra sidan ett tag, där det stått att renovering pågår. Den har legat under paus. Men nu så! Nu kör vi renovering av bloggen medans jag håller karln sällskap då det är nya WOW "patchen" - mists of pandaria. 
 
Sådärja!
 
Då har vi gjort om bloggen lite, blev inte riktigt som jag har tänkt mig men eftersom att klockan tickar och det är en dag efter måndag, så blir det bra så länge - jag får sätta mig snart igen och pilla vidare. Nu kan jag börja använda blogg.se för att kunna skriva men även lägga ut bilder i bloggen utan att bilderna hamnar utanför inläggs linjerna ;) Nu är dem lagom stora! - YAY!
 
Mina länkar under headern, där ni kunde läsa om oss - finns nu under länkar (vissa utav dem) - men kommer flyttas under headern inom en snar framtid. 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tutti & Frutti - Hur går det?

Publicerad 2012-09-24 20:29:00 « Fyrbenta Gnagare,

.:. Tutti .:.
Ja, hur går det här då?  Tutti är ju lite som en mini mini hund. Hon kommer gärna fram och säger hej, både när jag och Marcus kommer hem. Hon är ett matvrak, äter nästan allt i sin väg. Häller jag upp pellets i skålen blir hon alldeles tokig i buren och springer sina äro varv. Jag har börjat trixa med henne, lite smått nu då. Nu fokuserar vi på att stå på bakbenen (enklaste att börja med) då hon fortfarande är liiiiiite reserverad - men det är nog mest för att jag kräver mer eller är för snabb i mina rörelser. 
 
Visst, man ska inte ha kaniner i soffan pga risken att dem ramlar / hoppar ner och gör sig illa (mer om detta längre ner) men jag har dem i soffan pga att vi har kablar nästan överallt i lägenheten. Och än så länge så tuggar dem på allt dem kommer åt - nästan, måste jag tillägga. Så under uppfostrings tiden nu så får dem helt enkelt vara i soffan och lära sig skillnaden på bra och dåligt beteende. 
Det är ändå i soffan jag kommer dem nära. Tutti finner sig till ro, efter ett par varv fram och tillbaka, och lägger sig raklång - antingen vid min sida eller på mig. :)
 
Tuttis päls är på väg att komma tillbaka - den där ulle gulliga pälsen som hon hade när hon kom. Med kjol och hela kitet, men jag chansar på att det har med bebis pälsen att göra.
Tutti har ingenting emot att följa med ut på promenad, innanför tröjan. Hon sitter på bröstet och tar in alla uttryck, och vill absolut inte röra sig i onödan. Hon ligger så bra i famnen och är mer nyfiken än rädd.
Tutti använder sin toalett och är rumsren - förutom att hon tuggat sönder trasmattan hon har som golv ;)
 
 
.:. Frutti .:.
Frutti då, mitt stora åskmoln här hemma. Jo, men så har det känts. Hon har blivit mer och mer dum. Men nu kanske jag har hittat rätt metod! Hushålls rullar (en tom sådan) kan man använda till mycket, den har blivit min förlängda arm. :) För att dominera den dominanta så får man ta till vad lagen kräver - i mitt fall blir det en rulle som extra arm. Den använder jag för att komma nära henne. Jag börjar klappa henne med den, stryker över kroppen. Till slut kan jag ta upp henne, utan att behöva bråka. Hon är dock den ouppfostrade så henne får man korrigera utanför buren. 
Hon är även den som har haft finast päls sen dem kom hit. Och som jag skrev under Tutti så är det nog bebis pälsen som byts ut. Frutti visar mer tendens till att få tillbaka en stor och fin kjol än Tutti. Frutti har även lite mjukare och len päls. 
Tar jag ut henne i sele, så gäller det att vara beredd - det flänger både fram och tillbaka. Nästan okontrollerat. Ibland ka man tro att hon springer ifrån en, men sen får hon något ryck och skuttar i luften - då vet man att hon njuter :) Henne kan man nästan ta med på en promenad med hunden, dock vill hon inte riktigt åt samma håll som en själv - så inkallningen får väl förbättras ;)
Frutti använder ENA hörnet på toaletten, och utanför, istället för att sitta i hela..Dags att köpa en större?
 
 
.:. Båda .:.
Ja, vad ska man säga? Ångrar jag att jag skaffade två stycken? Absolut inte! Jag gillar personligheter, även om jag svurit och gråtit över dessa två (mest Frutti) så kommer det krävas mycket innan jag ger upp till 100%. Även om jag ibland sagt och känt att Frutti kunde fått det bättre någon annanstans, så är det bra att jag har väntat och kämpat vidare. Socialiserad - det ska hon bli!
Varför jag har dem i soffan trots risken för fallolyckor osv?
Närheten till dem och för att vi har fruktansvärt mycket kablar på alla golv här hemma. Och dem flesta kan man inte flytta på. Sen har vi, lyckan?, att ha fina golv över hela lägenheten - hala golv! >_< Och jag då, hönsmamma som man är, tycker inte riktigt att det är ett säkert ställe för en kanin att springa (?) runt på. Visst, dem lär sig att kunna gå på det, men reporna som blir då? Den kostnaden vill jag inte. Men chansen att dem gör sig illa är större i soffan än på dem hala golven - är du säker på det? Ska jag räkna hur många gånger mina kaniner har skuttat i luften, från mattan till golvet, och halkat till på golvet - så blir det mer gånger än hur många gånger som dem visat tendens att hoppa ner från soffan. 
 
För övrigt så är det riktigt skönt att ha dem inne igen, man får ute mer utav det. Även om det luktar stall i hela lägenheten efter dem. Men vad gör det? ;)
Nu ska jag ut och trixa i buren innan dem ska få komma ut en stund..
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Då var det måndag!

Publicerad 2012-09-24 20:01:48 « Vardagen,

Skolan idag, och det känns inte riktigt som att man går i skolan när man sitter där och lyssnar på läraren som babblar på. Speciellt inte när det är ett sånt intressant ämne, som psykiatrin är. Idag var det mest prat om psykoser - vi kom även in på Schizofreni.
 
På eftermiddagen var det även information om kurserna inför våren - sista terminen. Kurserna är intressanta - som alltid. Dock får jag, tyvärr, välja bort såna där krävande kurser (för den här gången) som akutsjukvård + medicin 2.. Det är något jag känner att jag inte kommer klara av. Hålla mycket information i huvudet, mycket som ska hinnas göras inom en kort tid - nej! 
 
Men om du inte klarar av stressen- hur kan du då jobba inom hemtjänsten?
Jo, jag vet att det är förvirrande för er som inte riktigt vet hur det fungerar i dem olika grupperna här i Kumla. Våran grupp, jämfört med dem andra, är ganska lugna - vi har jobb att göra, men vi kan även acceptera ifall det tar längre tid hos en person, och vi hjälper folk om dem ligger efter med medicin etc. Vi hjälps åt - betydligt mer, känner jag, än i andra grupper. Vi hjälps åt, vi kan acceptera men samtidigt motivera personer. Jag älskar våran arbetsgrupp :)
 
Och jo, jag saknar verkligen jobbet!
Det kan jag inte sticka under stolen med. Men eftersom att mopeden inte fungerat och jag kan inte vara beroende av att andra personer ska skjutsa runt på mig - därför har det blivit lungt. Men jobba - det ska jag ändå! Jag ska se till att komma iväg och jobba ändå. Jag ska, bla, ringa bemanningsenheten imorrn fm - när dem har det liiiiite lugnare :)
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Det går framåt

Publicerad 2012-09-23 16:57:50 « Vardagen,

Uppsatsen börjar ta form, och egentligen har jag tillräckligt för att göra klart och lämna in - men eftersom att det är en så bred diagnos så vill jag få med historier och fakta ifrån så många håll som möjligt. :)
Det som är mest intressant, i det här, är att jag lär mig hur folk i min närhet fungerar - och ljuset börjar lysa ordentligt. 
 
En bild som visar en bit av Kvarntorps Bostadsområde (Gasolvägen). Där det är högt gräs, i fronten på bilden, har centrum huset stått.
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® lördags mys

Publicerad 2012-09-22 21:19:45 «frutti är den som absolut inte vill vara social, men nu har hon fått komma ut och är överallt och ingenstans. tutti däremot kan lägga sig ner och slappna av, hon på bild ovanför.

nu ska jag återgå till småungen frutti ;-)hon som inte kan vara still ;-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Fredag!

Publicerad 2012-09-21 08:32:50 « Vardagen,

Jag har, dem senaste dagarna, suttit med uppsatsen nästan hela min vakna tid. Jag har kommit en bit på vägen, men än är den inte riktigt redo att lämnas in. Idag blir det lugna puckar, Fanny kommer hit och har fredags mys. Imorgon är det dags för utställningen i Kolmården, Norrköping! Lite längtar jag faktiskt ;)
 
Igår drog Maria med mig ut mot mina hemtrakter, svamp plockning. Det blev några liter. :)
Dock märks det att Zheeba inte är så ung, som hon en gång var.. Min lilla jätte bebis är pensionär! 
Hon hade sprungit i skogen i ungefär 4,5 timmar - ligga i bilen i ca 50 min - det är inte konstigt att man blir stel. Men då var det inte så farligt, som det brukar bli annars. :)
 
Nej, frukost och ut på promenad
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Varning!

Publicerad 2012-09-18 12:02:00 « Fakta, Mänskligt, Vardagen,

Swedbank, eller någon annan bank, skickar ALDRIG ut information till dig via mailen! Så får du detta mail så släng det direkt. Det är bedragare. 
 
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Avsändare: SwedBank@mail.dk
 

Bäste kund,

Vi märkte ogiltiga inloggningsförsök till ditt konto online från en okänd IP-adress.
På grund av detta har vi tillfälligt ditt konto.
Vi behöver dig att uppdatera din kontoinformation för din Internetbank ska återaktiveras
vänligen uppdatera dina faktureringsuppgifter idag genom 

Klicka Här!

bara kontrollera de uppgifter du angivit är korrekt.
Med vänliga hälsningar,

SWEDBANK Medlem Services Team 

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Jag har själv ringt till swedbanks kundservice för att bekräfta detta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Psykiatri

Publicerad 2012-09-17 21:29:56 « Fakta, Mänskligt, Vardagen,

Tar en yttepytte liten paus i mitt skrivande av uppsatsen. Jag har gått och funderat på vad jag ska skriva om, jag får inte skriva om Kvarntorps Syndromet - vilket är oerhört synd :/
Så det har pendlat lite mellan sambandet mellan ADHD / Missbruk, Borderline och Bipolär Sjukdom. Två av tre har jag i släkten, så varför inte fördjupa sig lite? 
Men idag, efter psykiatri lektionen (som var väldigt mycket om Bipolär) så bestämde jag mig: Borderline!
Människans psyke har varit ett intressant ämne väldigt länge - så varför inte fördjupa sig i något som ligger varmt om hjärtat?
 
Tyvärr så finns det inte många, i Sverige, med Borderline personlighetsstörning - inte så många som Bipolär. Men jag har lyckats hitta bra fakta och har en oerhört bra källa som jag kan prata med om det är något. Och förhoppningsvis så kan jag få den här uppsatsen till vad jag har tänkt. Oftast blir det inte riktigt som jag har tänkt, och jag blir besviken. Men jag ska lägga ner min själ i den här uppsatsen, för min egna skull, och göra precis vad jag har tänkt! 
 
Så nu ska jag byta spellista och stänga ner locket. För här ska pluggas! ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Lite blandat :)

Publicerad 2012-09-15 16:04:00 « BildBomb, Hundliv, Mänskligt, Vardagen,

Ja, jag undrar då det. Vem orkar egentligen läsa igenom allt som man egentligen skulle orka skriva?
Det skulle bli så rörigt och ingen skulle förstå nånting. Så jag slänger upp lite bilder istället ;)
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Sådärja!

Publicerad 2012-09-15 15:43:34 « Vardagen,

Kaninburen blev klar igår, bar upp den med hjälp av Marcus. Efter att han åkt och jobbat, och jag suttit och forskat runt om Kvarntorps historia med gamla bilder och text, så fick Tutti (som är mest rumsren) flytta till golvet och Frutti fick bo den "normala" buren. 
Idag ska jag ut och fixa ihop en sitthylla åt Tutti, då den jag gjorde förra gången har börjat vingla. Inte konstigt med dem där svaga benen ^^
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tänk om!

Publicerad 2012-09-12 18:16:00 « Fyrbenta Gnagare, Vardagen,

Tänk om jag kunde vara lika fin som dig!
 
 
Idag regnar det av och till.
Och jag har försökt mig på den där kanin buren, och blir lika irriterad (läs förbannad) varenda gång. Nu behöver jag ju självklart såga om varenda jävla pinne! Jävligt kul !
Vi får väl se om jag tröttnar på det här projektet och kastar skiten, eller gör klart det..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tisdagspyssel

Publicerad 2012-09-11 17:03:00 « Vardagen,

Gårdagen bjöd på mycket intressant information, om Bipolär sjukdom, i skolan. Så var helt slut efter den informationen. Vi var även inne på Borderline och Psykopati. Jag och älskling låg och kollade på en skräckis igår, mitt val (och det är ovanligt), "Cabin in the woods". Aldrig mer! Stackars Marcus fick följa med mig på toa och ut och röka innan läggdags. Men inga mardrömmar den här gången. :)
 
Idag tänkte jag att jag skulle bygga en liten kaninbur åt Frutti, då den där ute buren (som hon har två våningar i) inte är laglig så bestämde jag mig för att göra min egna. Billigare än att köpa en bur då jag redan har allt skit hemma. Först hade vi inga långa skruvar, när jag sen fick tag på tillräckligt långa så bråkar skruvdragaren så Marcus får hjälpa mig när tid finns ;P
 
Och så hittade jag lilla kotte bebisen (som föddes i våras hos grannen). Jag har stött på honom tillsammans med mamma och när han var ensam ett par gånger, men nu hittade jag honom i våran rabatt, han är den jäveln som grävt runt bland min murgröna :( Men djurvän som jag är så får han faktiskt vara där, nästan så jag lider lite med honom nu när det regnar, Ställa dit Fruttis lilla pall, så han har tak? ;)
 
Och så har vi ju fasaner som springer omkring här. -.-
Häftigt men läskigt!
 
 Idag gick jag en foto runda med Zheeba, jag tänkte att hon kunde få arbeta lite. Så jag slängde ett tomt cigg paket efter mig, ut i skogen. Stannade till och bad henne söka. Första gången sprang hon runt och visste inte alls vad hon skulle leta efter, det finns ju lite att välja på ;) Men när hon väl fick upp rätt doft, sänkte hon tempot och hittade rätt :D Jag upprepade detta ett par gånger, kanske fyra, innan vi vände klacken och gick hem igen. Så nästa runda blir med nycklar eller något annat enkelt som man lägger. Meningen är att hon ska hitta mina grejer om jag tappar dem ;P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Underbara Söndag!

Publicerad 2012-09-09 15:14:38 « Mänskligt, Vardagen,

Igår vart det en sväng i svampskogen, likaså idag. Hur skönt som helst att komma ut i skog och mark- bara man inte stöter på vild djuren..
Hittade en hel del intressant. Ohyggligt mycket gryt, vildsvins spår och vildsvins tand. 
Ungefär en påse kantareller.
 
Vi har även fasaner som springer här på gården :)
 
Nu sitter jag med färgen i håret och ska snart hoppa in i duschen, ikväll blir det tacomys med hjärtat <3
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Utställning Kolmården 22 September

Publicerad 2012-09-06 15:26:47 « Hundliv, Vardagen, Zheeba,

Jag har letat och funderat över om jag skulle anmäla Zheeba till utställningen, och nu är det gjort. Tack vare Gun-Britt. Jag och Zheeba får åka med henne och Lena ner :) 
Då blir det en utställning + HFG test! (Mental test för blandraser)
Och jag hoppas att Zheeba beter sig som hon är ;P
 
Åh jag blir så glad :D
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Så kan det bli ibland!

Publicerad 2012-09-04 22:56:59 « Vardagen,

Tisdag kväll.. Vad gör man? Sitter i datarummet, har cyklat en stund på cykeln medans jag kollar på Sally ;) Köpte hem hela serien för 99kr, så varför inte ;)
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Hoppsan Hejsan!

Publicerad 2012-09-01 15:53:38 « Vardagen,

Vilken energi jag har haft idag :)
Men vi börjar väl med att berätta att tentan inte kändes 100%, jag gjorde dock 3 stycken. Och jag hoppas att jag bara behöver göra om 1. Om ens det. På måndag är det dags igen, låg och gluttade igenom litteraturen igår kväll men det känns som att jag redan kan det.
 
På måndag börjar även ny kurs: Psykiatri, som jag har längtat efter att få läsa om psyket! Ujujuj, ska bli fruktansvärt intressant :D
 
Nu ska jag väl ta mig ner till tvättstugan och ta bort min bokning för jag beslöt mig för att använda den vi har hemma istället ;) Och vem gillar inte när tvätten hänger utomhus och torkar? Det luktar ju sommar!
 
Tutti o Frutti har fått skutta runt i hagen idag, Tutti var med ut på en liten promenad men eftersom atthon är mer för att sitta i famnen så fick det bli så, Frutti däremot har sprungit som en galning :) Gullungar! <3
Nu ska jag ner till tvättstugan, ifall någon annan vill tvätta i detta fin väder, sen hem och rota i frysen och se om det blir Kyckling gryta idag eller om det blir något annat. 
 
För ett par dagar sen var jag med en granne och åkte förbi Djurkyrkogården i Örebro, jag har hittat Zheebas plats. Och det är inte alls dyrt, och kanske värt det om jag skulle klara av det psykiskt att begrava henne?
 
Hej Svejs!
 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Välkommen!


Undersköterska, med inriktning på psykiatri. Levt med social + agora fobi i ca 10 år. Sambo. ADHD. Paniksyndrom. Har hundar, katter & Kanin. Boogeyman under sängen. Vill men gör inget. Mamma. Ångest+Depression syndrom.

Follow on Bloglovin

bloggar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela