® Tutti & Frutti - Hur går det?

Publicerad 2012-09-24 20:29:00 « Fyrbenta Gnagare,

.:. Tutti .:.
Ja, hur går det här då?  Tutti är ju lite som en mini mini hund. Hon kommer gärna fram och säger hej, både när jag och Marcus kommer hem. Hon är ett matvrak, äter nästan allt i sin väg. Häller jag upp pellets i skålen blir hon alldeles tokig i buren och springer sina äro varv. Jag har börjat trixa med henne, lite smått nu då. Nu fokuserar vi på att stå på bakbenen (enklaste att börja med) då hon fortfarande är liiiiiite reserverad - men det är nog mest för att jag kräver mer eller är för snabb i mina rörelser. 
 
Visst, man ska inte ha kaniner i soffan pga risken att dem ramlar / hoppar ner och gör sig illa (mer om detta längre ner) men jag har dem i soffan pga att vi har kablar nästan överallt i lägenheten. Och än så länge så tuggar dem på allt dem kommer åt - nästan, måste jag tillägga. Så under uppfostrings tiden nu så får dem helt enkelt vara i soffan och lära sig skillnaden på bra och dåligt beteende. 
Det är ändå i soffan jag kommer dem nära. Tutti finner sig till ro, efter ett par varv fram och tillbaka, och lägger sig raklång - antingen vid min sida eller på mig. :)
 
Tuttis päls är på väg att komma tillbaka - den där ulle gulliga pälsen som hon hade när hon kom. Med kjol och hela kitet, men jag chansar på att det har med bebis pälsen att göra.
Tutti har ingenting emot att följa med ut på promenad, innanför tröjan. Hon sitter på bröstet och tar in alla uttryck, och vill absolut inte röra sig i onödan. Hon ligger så bra i famnen och är mer nyfiken än rädd.
Tutti använder sin toalett och är rumsren - förutom att hon tuggat sönder trasmattan hon har som golv ;)
 
 
.:. Frutti .:.
Frutti då, mitt stora åskmoln här hemma. Jo, men så har det känts. Hon har blivit mer och mer dum. Men nu kanske jag har hittat rätt metod! Hushålls rullar (en tom sådan) kan man använda till mycket, den har blivit min förlängda arm. :) För att dominera den dominanta så får man ta till vad lagen kräver - i mitt fall blir det en rulle som extra arm. Den använder jag för att komma nära henne. Jag börjar klappa henne med den, stryker över kroppen. Till slut kan jag ta upp henne, utan att behöva bråka. Hon är dock den ouppfostrade så henne får man korrigera utanför buren. 
Hon är även den som har haft finast päls sen dem kom hit. Och som jag skrev under Tutti så är det nog bebis pälsen som byts ut. Frutti visar mer tendens till att få tillbaka en stor och fin kjol än Tutti. Frutti har även lite mjukare och len päls. 
Tar jag ut henne i sele, så gäller det att vara beredd - det flänger både fram och tillbaka. Nästan okontrollerat. Ibland ka man tro att hon springer ifrån en, men sen får hon något ryck och skuttar i luften - då vet man att hon njuter :) Henne kan man nästan ta med på en promenad med hunden, dock vill hon inte riktigt åt samma håll som en själv - så inkallningen får väl förbättras ;)
Frutti använder ENA hörnet på toaletten, och utanför, istället för att sitta i hela..Dags att köpa en större?
 
 
.:. Båda .:.
Ja, vad ska man säga? Ångrar jag att jag skaffade två stycken? Absolut inte! Jag gillar personligheter, även om jag svurit och gråtit över dessa två (mest Frutti) så kommer det krävas mycket innan jag ger upp till 100%. Även om jag ibland sagt och känt att Frutti kunde fått det bättre någon annanstans, så är det bra att jag har väntat och kämpat vidare. Socialiserad - det ska hon bli!
Varför jag har dem i soffan trots risken för fallolyckor osv?
Närheten till dem och för att vi har fruktansvärt mycket kablar på alla golv här hemma. Och dem flesta kan man inte flytta på. Sen har vi, lyckan?, att ha fina golv över hela lägenheten - hala golv! >_< Och jag då, hönsmamma som man är, tycker inte riktigt att det är ett säkert ställe för en kanin att springa (?) runt på. Visst, dem lär sig att kunna gå på det, men reporna som blir då? Den kostnaden vill jag inte. Men chansen att dem gör sig illa är större i soffan än på dem hala golven - är du säker på det? Ska jag räkna hur många gånger mina kaniner har skuttat i luften, från mattan till golvet, och halkat till på golvet - så blir det mer gånger än hur många gånger som dem visat tendens att hoppa ner från soffan. 
 
För övrigt så är det riktigt skönt att ha dem inne igen, man får ute mer utav det. Även om det luktar stall i hela lägenheten efter dem. Men vad gör det? ;)
Nu ska jag ut och trixa i buren innan dem ska få komma ut en stund..
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen


Undersköterska, med inriktning på psykiatri. Levt med social + agora fobi i ca 10 år. Sambo. ADHD. Paniksyndrom. Har hundar, katter & Kanin. Boogeyman under sängen. Vill men gör inget. Mamma. Ångest+Depression syndrom.

Follow on Bloglovin

bloggar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela