® Dag För Dag !

Publicerad 2011-05-29 12:15:07 « Fakta,

Dag 3 – Berätta om din hunds ras

Schäfer:
I mina ögon är det en arbetsmyra. En perfekt hund som gör vad du vill, som du kan komma långt med. En lojal vän för livet. Stor och fin (nu pratar jag om dem rakryggade) med underbar kropp. Negativa med Schäfer är deras stress och pip.
Läs mer på: http://www.schäferhunden.se/

Bild snodd från Google.

Rottweiler:
Dundersnygg kropp med stabilt temperament. Även Rottisen är en arbetsmyra och kräver sin stimulans, precis som Schäfer.
Läs mer på: http://www.rottweilerklubben.se/index.php?option=com_content&view=article&id=27&Itemid=206


Siberian Husky:
Gillar du att vara ute mycket? Låta hunden få dra dig - då är Huskyn bäst. Uthållig, köldtålig och stark. Det är sällan du kan ha en Husky lös, utan att den springer efter något. Jaktinstinkten är otroligt hög hos dem.
Läs mer på: http://www.siberianhusky.se/Rasen/omrasen.htm

Bild snodd från Google.

NewFoundLand:
Stor, tung och sund – Newfoundlandshund.. En riktig bamse. En drag hund som mer än gärna hjälper familjen med att bära pickniken under promenaden. "Nuffen" är känd för sitt mjuka temperament och lojalitet. Men även sin naturliga instinkt att dra upp djur och människor ut vattnet.
Läs mer på: http://snk.info/

Bild snodd från Google.

Jag brukar sällan räkna med att Zheeba är något mer än Schäfer/Husky. Men det är hon ju, det går inte att förneka. Hon har Schäferns utseende och färg, delar det med Huskyns pipande och flockkänsla - samt jaktinstinkt. Rottisens klumpighet, inte den smidigaste i flocken så att säga. Zheeba älskar att springa - speciellt när vi cyklar. Hon älskar att ha något att göra, dra eller bära på något.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen


Undersköterska, med inriktning på psykiatri. Levt med social + agora fobi i ca 10 år. Sambo. ADHD. Paniksyndrom. Har hundar, katter & Kanin. Boogeyman under sängen. Vill men gör inget. Mamma. Ångest+Depression syndrom.

Follow on Bloglovin

bloggar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela