® Hundträning - Balans

Publicerad 2011-12-08 12:19:26 « Tips & Trix,

Jag har inte fokuserat speciellt mycket på balans övningar. Men jag har ett tips, och jag vet inte om jag har skrivit om detta tidigare, till er hundägare. Stora som små!

Ha en stol, pall eller något annat hård som hunden kan stå på. Helst en lagom stor yta för hunden. För en liten Chihuahua räcker det med ett par böcker i hög, stabilt ska det självklart vara. En tjock bok kanske? :) För er med lite större hundar kan man ta en köksstol, en pall eller som jag har använt en plast dunke av något slag..

Locka upp hunden på den här ytan och beröm för minsta lilla steg hunden gör. Men vänta med beröm tills hunden står still, tex med bara ena tassen på ytan. Öka sedan till nästa steg, dvs båda framtassarna. När hunden inte har något problem med det kan man öka till tre och till sist fyra.
Dem flesta hundarna kommer vilja sätta sig när dem kommer upp - men dem ska stå!
När dem sitter så tränar dem inte på balansen, och dem är (troligtvis) vana vid att få godis när dem sitter. För det är oftast det kommandot man ger oftare än något annat.

Du kan öka träningen, när hunden väl kan stå på den här ytan utan problem, genom att göra olika trix uppe på den här. Men hunden ska kunna dessa trix innan du gör dem på ytan! Som tex, sitt, vacker tass, stå på bakbenen etc. Vissa små hundar kan tom dansa uppe på såna här om ytan är lagom hög (inte för hög ifall dem skulle tappa bort benen!)


Och glöm inte bort att ha kul tillsammans med din hund!
Lycka till =)



(Detta är Lovis, Irländsk Varghund - Hur duktig som helst)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen


Undersköterska, med inriktning på psykiatri. Levt med social + agora fobi i ca 10 år. Sambo. ADHD. Paniksyndrom. Har hundar, katter & Kanin. Boogeyman under sängen. Vill men gör inget. Mamma. Ångest+Depression syndrom.

Follow on Bloglovin

bloggar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela