® Åååååh !

Publicerad 2012-04-29 19:04:55 « Vardagen,

Jag blir ju alldeles salig här hemma! Min kanin uppfödare har en kull lejonhuvade som är leveransklara om en månad. Men det är ju sambon som bestämmer, tyvärr. Inga fler just nu. :( Och så är det mina ungars syster (eller hel syster, fast från en annan kull) som är mamma till dessa.


(Mamma till Systrarna Bus)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Utebur till Systrarna Bus!

Publicerad 2012-04-29 15:23:44 « Fyrbenta Gnagare,

Då har äntligen Systrarna Bus fått en bur att ha utomhus. Meningen var att vi skulle bygga en, men vi kom sen på att det går nog fortare om vi köper en. Så hade jag inte kollat Blocket på ett tag och fick se den igår kväll. Åkte och köpte den idag och har gjort ordning och lite sånt. Lite färg så blir den ännu snyggare!

Dock har vi ingen extra innebur just nu och eftersom att jag vill ha dem ihop tills dess så får dem dela på övervåningen på uteburen så länge. Meningen är att dem ska få en varsin våning, men då dem ska in på kvällarna så kan man ju inte ha dem delade på dagen och ihop på natten. Det känns inte riktigt rätt :/ Så än så länge får dem hålla ihop, och något slagsmål har jag inte varit med om sen sist, och hagen får vara kvar tills jag särar på dem :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Spännande!

Publicerad 2012-04-28 10:28:01 « Vardagen,

Det är lördag idag, den här dagen kommer bli tråkig. Dock ska Systrarna Bus få komma ut och skutta, Zheeba ska tränas och det ska dammsugas. På det här nu så ska vi åka och månadshandla någon gång idag, har jag bestämt.

Senare framemot kvällen blir det en liten blå, det är jag sugen på nu när solen tittar fram och det är varmt och skönt. Lite sällskap skulle inte heller skada, men alla ska ju jobba så det får gå ändå ;)

Nee, efter duschen nu så är jag piggare och ännu mer
hungrig, än vad jag var innan. Så det är dags för frukost
och en promenad med Zheeba :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Det är ooolidligt spännande!!

Publicerad 2012-04-27 20:31:25 « Vardagen,

Var iväg på metod övning idag. Insulin, kapilärprov, venprov osv. Hem igen! Började plocka isär Börje (moppen) och Marcus kommer sen ut och hjälper mig. Efter ett samtal med styvfar så gick vi igenom bensinslangarna + filter + lite till. Vi beslöt oss, eller Marcus rättare sagt, att åka till Biltema och köpa ny slang + filter. Sagt och gjort, Börje spinner som en katt! Nu får han stå till söndag, för att se hur han beter sig. Enligt mina planer så ska han hoppa igång utan att man måste starta honom en gång om dagen..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® i drömmarnas värld är du åter min

Publicerad 2012-04-27 06:12:18 « Mänskligt,

Jag hatar att drömma om dig, jag hatar att du ligger kvar i mitt undermedvetna. Jag hatar hela situationen! Kan det inte bara bli som förr, när du var vid min sida och inget ont kunde hända?

- Please come back to me, show yourself outside of
the dream world. I miss you to much to let you go -
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ny kurs start!

Publicerad 2012-04-26 16:54:21 « Vardagen,

Jahooppp! Första dagen med en ny kurs: Etik & Livsfrågor.
Vi har mest pratat om dem olika religionerna och lite sånt.

Sen ringde samordnaren och frågade om jag ville ha en till vecka på sommarjobbet - jajemän, svarade jag! Samma vecka som skolan börjar, får bara hoppas att dem inte krockar ;) Vet ju inte vilken dag skolan börjar eller om jag jobbar den dagen.

Vårdcentralen har svar, och dem tyckte jag skulle kontakta sjukgymnast och se vad denne kan göra för mig i första hand. Vi får la se vad det blir utav det hela, så jag får väl ringa efter skolan imorrn. Ja, det är metodövning imorrn. P-glukos och insulin ;)




Annars händer det väl inte så mycket. Börje strejkar, han får antingen
för mycket eller för lite soppa. Eller så är det något annat galet med
han. Han är iofs 5 år gammal och har gått 1500mil, men ändå ;)
Jag har förhoppningar om att han ska leva upp inom ett par veckor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Valp + trappor = Bad combo!

Publicerad 2012-04-25 21:54:34 « Vardagen,

Alla vet väl det här med valpar och trappor, att dem inte ska gå i dem för mycket?!
För 7 år sedan, när Smokey var valp, så fanns det en trätrappa ut mot gräsmattan. Och självklart, den här vintern, så hade vi inte sandat den trappen. Jag skulle ut med Smokey, så han var i famnen, varav jag halkar i trappen och slår i svanken så jag absolut inte kan gå. Det värkte, jag var stel och det kändes som 560976989 olika knivar satt i den. Smokey klarade sig då han lyckades, på något vänster, hoppa ur famnen och landa nedanför trappen. Som tur var!

Svanken har bråkat med mig sedan dess, av och till. Enda gången jag inte har känt av det var när jag vägde, ungefär, 20kg mindre. Och vad kommer det sig? Är det framtungt? (hahaha) Eller är det något som ligger i kläm? Vad i helvete är det för fel?

Jag har inte lyckats bära tunga grejer hur mycket helst, men envis som man är så gör man det ändå. Smällen tar man senare! Anywho! Nu har svanken bråkat med mig i 4 dagar och jag blir inte klok på det här. Och värre blir det. Är det så att jag måste ner i vikt för att det ska ge med sig? Är det så att det är någon nerv i kläm? Är det något annat? Och vad gör man åt det här? Något måste det ju finnas!

Jag blir irriterad och ledsen på samma gång och det går ut över fel personer.
Varför kan det inte bara finnas en enkel lösning?

ZON, det var min räddande ängel för några år sen. Numera är det receptbelagt?!?! Vad fan är det för stil? :(


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Taggen!

Publicerad 2012-04-24 19:16:36 « Mänskligt,

Adrenalinen, motivationen och inspirationen som kommer när man ser bilder på en person som gick i samma klass som en själv när man var mindre. Personen är den sista du kan tänka dig någonsin ha en sådan kropp. Kan den så kan du! Så nu är det på allvar!!! Motionera ääännnuu meeera!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ännu en mek dag!

Publicerad 2012-04-24 18:28:00 « Vardagen,

Jag är glad att jag har Marcus, i vanliga fall också självklart! Men extra glad just nu. Han har fått meka Börje medans jag har tittat på och frågat vad saker gör och varför ;P Men det har gått så bra så. Nu kan man tydligen hålla full gas utan att han sänker hastigheten, Marcus har analyserat och provat sig fram. Och så har jag kollat på lite styling grejer, så vi får väl se när och OM man har råd att göra något i sommar.
Börje är ju ändå 5 år i år, lika gammal som Zheeba, så det är på tiden att han får en present. ;)

För er som inte vet så fick jag moppen 2007 av min styvfarsa, jag körde endast det året - sen har mamma haft moppen i dessa år för att jag har haft en hund som inte kan lämnas själv, men nu så. Nu har jag en karl som är hemma om dagarna, så jag kan ta mig fram och tillbaka om jag ska jobba :)

Imorrn är det full snurr.
Skola 8-12, 13-14.45 förflyttningstekniks kurs, vara på plats i Lindesberg kl 17.
Sen vidare hemåt igen..  Jag ska sätta mig och pilla i lite mer musik i Ipoden så jag har något att lyssna på imorrn då jag kommer tillbringa många timmar på bussen!

Ciao Ciao


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Förbannade *piiiiiip*

Publicerad 2012-04-23 19:38:46 « Vardagen,

Jahopp, kom iväg till skolan. Kollade hur det gick på prov 2, Godkänt :D
Gjorde prov 4 och det känns riktigt bra!
På vägen hem kändes det konstigt med moppen, ja självklart. Han la av strax utanför Hallsberg och vägrade starta igen. Inga pengar på mobilen, inge surf! NEHE?! Putta moppen bort till husen och gå in och låna telefon, som på den gamla goda tiden?! Då kom det en tjej på cykel och frågade om jag behövde hjälp. Jag fick låna hennes telefon och ringde Marcus, han skrattade, och vi kom fram till att jag skulle ringa Pia o Göran och fråga om dem kunde hämta mig med släpet, annars hade Marcus åkt och hjälpt mig :)

Men Göran och Kjell kom efter en stund, jag började ju traska i väntan på dem, och hem kom vi. Marcus fick meka lite medans jag tittade på och lärde mig lite nytt. Nu funkar han! Så nu ska vi kolla efter lite nya prylar, så Börje blir som ny igen. Luftfilter, någon rem och lite sånt :) Bra att ha grejer, typ.

Har precis ätit pannkakor och väntar på att Felicia ska höra av sig.
Ut och åka en stund sen, om vädret tillåter dvs ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Måndag = Prov!

Publicerad 2012-04-23 09:55:18 « Vardagen,

Jahopp! Idag är det iväg och göra prov, får hoppas att det går ur vägen! Ska bli skönt att komma ikapp, och se hur det gick på prov 2. :) Nu ska jag ut med Zheeba iaf och sen blir det plugga innan jag åker iväg :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Sööööndag !

Publicerad 2012-04-22 06:34:55 « Vardagen,

Gårdagen var fullproppad med besök och saker att göra, och det kändes helt okej :) Kvällen bjöd på mys, med hjärtat, framför "Är du smartare än en femteklassare?" och sen 2½ Män till följd av SingaLong. ;) Sen blev det natten, och jag vaknade strax runt 5.45. Det var ju tur det, för lagom när man tänkte somna om så började kaninerna bråka! >_< Så nu i veckan ska vi in handla en till bur. Kollade igenom dem igår och dem har små krigsmärken, men det läkte ganska fint :) Men för att slippa fler sår så särar vi på dem under veckan.

Så nu ska jag väl hitta lite frukost för att vi sen ska åka in till mamma, hjälpa henne att sortera papper (slänga och spara) sen kör hon ut mig på landet, sen ska jag köra Börje Moped hem! I regnet!! Inte speciellt kul, måste jag säga! Men det behövs ju. Sen ska jag sätta mig och plugga, för imorrn måste jag göra prov!

Ne, ut med Zheeba på morgonpromenad!
Ciao


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Zheeba - Världens bästa! <3

Publicerad 2012-04-21 19:33:49 « Zheeba,


Jag kommer aldrig kunna förklara mina känslor för den här fyrbenta damen, aldrig! Så mycket som hon har varit med om, så mycket som hon har följt med överallt, så många gånger som hon har förvånat mig. Jag kommer aldrig kunna förklara henne, hon är som hon är när hon inte blev som hon skulle. Min bästaste vän, min själsfrände här på Jorden, mitt livs största kärlek, min bebis, MITT ALLT! <3 <3


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Lördag = Fullt ös!

Publicerad 2012-04-21 17:31:17 « Vardagen,

Vaknade upp och började fundera på hur den här dagen skulle se ut, satte mig framför datorn och bokade en date med en gammal god vän. Underbart att få skratta med henne igen :) <3

Sen åkte jag runt med svägerskan och kom hem.
Då kom Elin och hennes familj och hälsade på.
Zheeba var nöjd iaf, någon som kasta pinne och
lekte med däcket - tillsammans med henne :)

Börje Moped startade idag, så imorrn kör mamma ut mig och jag tar moppen hem! Så därför måste jag sätta mig och klura ut HUR man för över musik från Itunes till Ipod - för jag hittar inte Ipoden i programmet?! *suck* Det lutar väl åt att Marcus får hjälpa mig, trots att jag vill själv!

Nu blir det att smälta maten, sen kvällsrundan med Zheeba :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Bättre Väder!

Publicerad 2012-04-20 17:37:27 « Vardagen,

Nu vill jag verkligen ha bättre väder så man kan gå ut och se vart man går nånstans och så man slipper bli dyngsur! Jag vill ju prova den här nya appen! Eftersom att varken Runkeeper eller Sports Tracker verkar vilja fungera ordentligt så tänkte jag prova en ny istället för att bråka för mycket med dem jag redan har.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Fredagsmys på högsta nivån!

Publicerad 2012-04-20 13:49:17 « Zheeba,

Eftersom att det snö/regnar utomhus så blev det en rejäl tjockis förmiddag här i Kvarntorp. Zheeba fick, för en gångs skull, komma upp i soffan och göra mig sällskap när jag låg och tittade på "The Cleveland Show". Så här såg det ut:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® TGIF!

Publicerad 2012-04-20 08:26:46 « Vardagen,

"Ååh vad pigg jag är, klockan måste vara mycket nu". Kollar på klockan och den visar inte ens halv åtta?! Bestämmer mig för att gå upp iaf, till vadå? Regn/Snö oväder som väntar på utsidan av lägenheten, aldrig! Jag vill inte gå ut idag, jag vill inte jag vill inte! ... Kollar på Zheeba och kommer på: "attans! Jag har inget annat val", det är tur att Zheeba är lika lat som matte ibland ;)

Svanken mår yttepytte lite bättre idag,
nästa vecka ska jag banne mig köpa zon så får karln hjälp mig med det - för så här kan det inte vara! Gå till en läkare? Men vad kan dem göra? Sjukgymnastik som kommer knäcka hela ryggen på mig, jo tjena!
Esh, vi får la se vad det blir av den här svanken..

Jag som hade sett fram emot en dag utomhus, inga regnkläder äger man så man kan gå ut en längre stund heller. Esh, då får det bli inomhus aktiviteter.

I måndags gjorde jag ju 2 prov, jag har kollat upp hur det gått.
För det ena har jag gjort om 2 gånger, bara för att jag skrev med egna erfarenheter inte om vad som stod i boken - så hon kunde inte sätta något betyg. O.o Asperger Syndrom och Utvecklingsstörning handlade det om. Jaja, än vet jag inte hur det gick på det provet - då hon inte har rättat det än. Men provet om socialt arbete hade hon rättat, VG ! Skönt! Så länge jag blir godkänd så är jag nöjd.

Jaha, nehe!
Livet blev inte roligare än såhär. Vad ska en göra nu då?
Läsa skolböckerna under tiden man äter frukost kanske?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Godkväll!

Publicerad 2012-04-19 20:42:48 « Vardagen,

Pratat om demens hela skoldagen idag, snurrigt blev det i skallen iaf. Och jag gjorde inga prov idag, jag vill ha lite mer tid på mig kände jag :) Sen har det inte hänt speciellt mycket. Nu ska hjärtat och jag lägga oss på soffan, eller jag ska göra honom sällskap, och glo på lite tv innan det är dags för sängen!

Sovmorgon imorrn! MUMMA!
Lutar åt en cykeltur utan hund, eller med?
Har inte bestämt mig än.
Känner för att röra på mig lite.

Dock beror det på hur svanken känns imorrn, idag har det varit riktigt riktigt illa! INTE OKEJ!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Promenad!

Publicerad 2012-04-18 19:35:15 « Vardagen,

Jag skulle inviga Runkeeper med en rejäl promenad idag, pff! Den buggar ju den med, så det måste vara något med telefonen - för inte kan väl båda bugga? Eller jo, klart den kan men va fan! Blir ju tokigare!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Onsdag !

Publicerad 2012-04-18 12:27:19 « Fitness!,

Eftersom att "SportsTracker" buggade ur, så är jag tillbaka och ska använda Runkeeper igen. Och nu börjar vi med ett mål. 15kg på 19 veckor, klarar jag det tro? Jarå, för fan! Bättre kost, mer motion! Nu jävlar ska det ske! Innan årsskiftet ska jag ha gått ner i vikt - det kan du ge dig fan på.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Fy fadderullan

Publicerad 2012-04-18 10:27:57 « Vardagen,

Jag ska ändra lite färger, längre fram, just nu har jag ingen bra idé så det får vänta en stund. Hoppas ni har tålamod med det.

Imorse, strax efter klockan 5, vaknade jag av det lät konstigt i buren - tänkte direkt att Tussan lyckats smita sig in i den, men kom på ganska fort att det inte finns en chans. Upp och ut i vardagsrummet. Då sitter Frutti inne i huset och Tutti utanför. Jävla mobbare! Då handlar det om revir tänkte jag, för nu är det ju lugnt igen. Men det blir en bur till iaf - för att ingen ska behöva må dåligt ju :( Vi får väl se om det händer något mer den närmaste tiden. *håller alla tummarna att dem är snälla*

Igår var jag och Ph upp på Kvarntorpshögen.
Det känns riktigt skönt, när man väl kommit
hem igen :) Väl nere igen möttes vi av en
bäver på vägen, den försvann ganska fort dock :P


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Bugg ?

Publicerad 2012-04-17 16:29:59 « Vardagen,

Var iväg till skolan, mycket prat om demens och missbruk. *helt slut*
Så ska jag kolla statistiken för besökare, inget sedan den 14? :/
Något är inte riktigt som det ska !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Ny vecka, nya möjligheter!

Publicerad 2012-04-16 19:48:00 « Vardagen,

Sådärja, då har jag varit iväg till skolan. Pluggat och gjort två prov, och godkänd känns det som att jag blir iaf. Kom hem och har dammsugit, lagat mat, plockat lite och hunnit prata lite med min älskade sambo <3

Nu ska jag ut och träna Zheeba lite innan det är dags för sängen.
Imorrn är det skoooolaaa! :D

Ciao Ciao!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Godmorgon Godmorgon!

Publicerad 2012-04-16 09:30:46 « Vardagen,

Hade ställt klockan på 8 för att hinna med det som ska göras innan bussen går. Jo tjena, efter ca 1½ timme så har jag BARA ätit frukost och duschat. Och då duschade jag inte länge!
Så inom 45 min så ska jag hinna göra mig i ordning, rasta hunden och få med mig alla böcker + mellanmål.

Och se på fan!
Det snöar ute, nej det regnar, snöar, regnar, snöar, regnar..
Hur ska dem ha det??


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Paus = Plugga

Publicerad 2012-04-15 21:43:35 « Vardagen,

Nu har jag suttit ett par timmar med blogg designen och det har blivit en rejäl förändring, från blått till rött. Rött är inte riktigt min färg, men den känns varm och den passade headern bäst.

Nu när hjärtat har åkt ska jag skutta härifrån och öppna skolbäckerna,
bussen går 10.30 imorrn så det är dags att lägga sig för att plugga
och sen sova. Skulle behöva besöka duschen också, det kanske jag
hinner med innan jag öppnar böckerna?

Och innan vi lägger oss för natten så ska vi se om Zheeba kommer ihåg
det vi tränade på idag, då vet jag om det har fastnat eller inte.

Godnatt på er allihopa :)

Moster saknar er
Mina hjärtegull! <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Renovering Pågår!

Publicerad 2012-04-15 16:25:29 « Vardagen,

Som ni ser just nu så håller jag på och ändrar lite färger, en ny header och det händer rätt så mycket på en och samma gång. Men jag räknar med att allt ska vara klart tills ikväll, då ser ni slut resultatet :)
Ha tålamod och läs bland gamla inlägg så länge..

/ Ciao!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Myggen är en plåga om sommaren

Publicerad 2012-04-15 12:42:53 « Vardagen,

Dagen började med en rejäl cykeltur med Zheeba och det gick hur bra som helst, konditionen är det inga fel på (inte på henne iaf.) Nu har vi vilat lite, eller ja jag har iaf. Zheeba har lekt med däcket en stund medans jag pluggade och systrarna Bus fick vara i rasthagen :)

Systrarna Bus fick börja lite med hoppträning idag.
Och dem var riktigt duktiga, inkallningen sitter inte
riktigt som jag hade velat - men vänta ett par veckor
till så sitter den nog :) Jag satte upp en pinne i mitten av
hagen och dem på ena sidan, jag på andra. Och kallade
på dem - och dem hoppade faktiskt, sen tyckte dem nog
att det var så roligt för dem hoppade en extra gång :)
Så det blir det fler gånger utav.

Sen började jag lite lätt med ytterliga ett trix igår, med Zheeba.
Och hon är ju så snabb och kör hela registret men förstår inte
riktigt när man ska göra något nytt.
Så vi ska ut och köra ett ryck utomhus, se om det blir någon
annan energi utomhus :) Där kan hon fokusera på ett annat
sätt, så vi ska prova iaf. Hon förstod ju vad jag ville få fram,
till slut och det är huvudsaken.

Nu ska jag sätta mig och plugga lite extra så proven imorrn blir lätt som en plätt ;) För på tisdag har vi nästa genomgång av nästa prov (två kapitel) och då vill jag gärna ha det här klart. Så jag bara behöver fokusera på ett prov i taget, dock blir det snurrigt på torsdag då vi först ska gå igenom för ett nytt pro och sen ska jag sätta mig och skriva provet vi gick igenom på tisdagen. *puh* men det kommer nog bra - det gäller att vara positiv!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Trix Träning!

Publicerad 2012-04-14 19:37:45 « Zheeba,

Sådär ja, då har vi legat lite på latsidan. Men ikväll blir det trix träning!
Inlärning av nytt trix, vad det är får ni vänta på och se :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Förändring!

Publicerad 2012-04-14 17:41:26 « Mänskligt,

Som ni märker så är det lite förändringar på gång här på bloggen.
Det kommer ske lite små förändringar.
  • Ny header
  • Nya färger
  • Länksystemet ska förbättras
  • Ny design helt enkelt :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Lördag !

Publicerad 2012-04-14 16:56:08 « Vardagen,

Då var det lördag igen, och jag har inte gjort speciellt mycket idag.
Var ute med Zheeba på morgonen och nu har vi varit ute och tränat. Fotgåendet baklänges går åt rätt håll iaf. :)

Innan det är natten här så har jag tänkt ringa både mormor och farmor,
även faster BrittMarie och prata lite. Det var ett tag sen man pratade med dem..

Idag har det varit vårkänslor i luften, solen värmer på.
Men i Stockholms området har det varit snö, tydligen ;)
Kika http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14677668.ab


Så kvällen bjuder på en liten blå eller ett par glas vin på balkongen :)

Sen ska jag och Zheeba ut med systemkameran igen och ta lite mer bilder, innan det blir mörkt :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Fredag Kväll !

Publicerad 2012-04-13 22:13:38 « Vardagen,

Det är inte varje fredag man hör fulla människors gap och skrik, och tänker "jag saknar inte det där, snacka om bakfylla imorrn".. Och det är sant, det kan vara kul att dra till en röjarfest, men så som det lät från lägenheter under kvällen så vette fan om det är så himla roligt. Det var mest högljudda diskussioner, vad jag förstod det som.

Så har jag försökt skicka sms sen kl 4 till min älskade själsfrände, men icke! Det går inte. Och det är fortfarande strul, men till andra kan jag skicka.. Märkligt?! JA!

Så då har man varit iväg och jobbat i 5timmar och det känns skönt :)

Nu blir det nog sängen på en gång, skulle jag tro. Har haft dampiga djur här hemma ett tag så nu är det lugnt på den fronten. Tack Och Godnatt!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Torsdag = Skola!

Publicerad 2012-04-12 19:02:19 « Vardagen,

Svängde runt med dammsugaren och moppkvasten igår.
Känns riktigt skönt, men det spelar ju ingen roll vad man gör - det blir ju dammigt och hårigt på en gång! >_<

Var iväg till skolan idag och det kändes skit bra imorse, trots att jag var trött.
Vet inte vad det var med mig imorse, eller ens igår kväll :/
Skitsamma!

Jag kollade hur det gick för mig med proven jag gjorde under praktiktiden.
G och IG - bestämde mig jävligt fort för att göra om provet på eftermiddagen.
Och självklart sabbade jag det... igen! Förklarade för läraren och hon tyckte att jag skulle läsa i helgen och göra om det på måndag. Så nu har jag två prov liggandes över huvudet på mig.

Så imorrn ska jag skutta in och jobba kväll, sen är det plugga hela helgen!
Jag ska tamigfan ha GODKÄNT! Jävla hjärna och messa med mig! Plugga för båda proven, DET SKA GÅ!

Har umgåtts med Elin en stund och suttit och snackat, hoppat in i duschen och ska snart börja med maten :) Imorrn är det sovmorgon + plugga + långpromenad + jobba! ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Onsdag

Publicerad 2012-04-11 11:09:37 « Vardagen,

Då har vi snurrat runt halva Örebro Län känns det som. Men nu är det gjort, passkort är tagna och kuvertet är igen slickat och ska skickas med karln när han åker in till storstaden för möte i eftermiddag :)

Dåså, vad ska man göra mer idag?
Dammsuga och moppa, det låter som en bra plan :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Från Omvårdnadspersonal till lagerarbetare

Publicerad 2012-04-10 18:32:28 « Vardagen,

Jahopp! Då var man hemma igen, efter en dag på jobbet :) Underbara arbetskamrater - fortfarande! *tummen upp*

Då har jag gått över till lagerarbetare igen, och
har inte kommit längre med min fläskiga arsle.

Men ska väl se till att det blir något att stoppa i magen
idag också, innan hjärtat åker och jobbar.

Imorgon blir det en förmiddag tillsammans med mamma :) <3
Det känns som att det var länge sen, så det känns lagom med
en stund för oss själva :)

Och på torsdag börjar skolan! Återse folk man inte sett på länge :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Gillart !

Publicerad 2012-04-09 20:14:51 « Mänskligt,

Jag gillar verkligen att folk skryter om sina fotografier. Hur ljuset är och vinkel osv. Vad det nu kan vara. Men i själva verket så har dem tagit en massa bilder (vinkel kan man väl styra över) och startar upp Photoshop. Så tro inte på alla bilder du ser, titta noga så märker du direkt skillnad!

Redigerar du dina bilder innan du publicerar dem?
Enda jag gör är ändrar storleken!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Älskart!

Publicerad 2012-04-09 18:13:02 « Vardagen,

Man sitter och tänker att man är överviktig, att man skulle sluta äta godis och allt annat dumt. Man ångrar att man ens åt mat, man vill ut och motionera och gå ner alla kg på en natt.. Man känner sig stor och fluffig.


Man dränker sorgerna med Cola och godis!
Ungefär så fungerar jag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Funderingar så här runt Påsk!

Publicerad 2012-04-09 15:51:11 « Vardagen,

Det finns dagar då jag tvivlar på min existens, det finns dagar då jag tvivlar på mig själv - på vad jag kan åstadkomma. Jag vet ju att jag klarar det, det är inte frågan om det. Frågan är om jag orkar, psykiskt. När jag gick i skolan så var det roligt, vissa dagar, andra dagar gick jag upp och åkte iväg - men var bara på dem roliga lektionerna. Så kan man inte göra när man jobbar, då har jag en press på mig - en press som jag inte gillar, därför försöker jag hela tiden tänka att det är kul, för pengarna behöver jag ju inte än så länge. Jag får ju studielånet.

Skulle någon berättat för mig, för några/något år sen, att jag skulle jobba 2012 så hade jag skrattat åt det, backat bakåt och gömt mig i min lilla bubbla. Jag hade total vägrat! Varför? Rädsla! Rädsla för att bryta mina vanor, min vardag som egentligen inte var någon vardag. 
Sån har jag alltid varit, det är tufft att komma iväg. Man vill bara ha det gjort, men när man väl kommer fram så är det inte så farligt som man trodde. Man ändrar inställning rätt så fort.
Nog för att mitt jobb är byggt på stress så har jag hittills lyckats sköta det riktigt bra, jag har talat om för personalen om det blivit för jobbigt och det har fungerat ändå.. Det här är bara positivt :)

Sen har jag andra bitar i mitt liv som jag funderar på.
Nu har jag praktiserat i 4 veckor, varit ledig i en vecka (blandat med jobb), och ska återgå till skolbänken på torsdag. Rädslan finns kvar, kommer jag orka både jobb och skola? Kommer jag bryta ihop? Min hjärna säger nej, min kropp säger ja. Jag försöker hålla styrkan uppe, för det här ska gå! Jag kommer klara det, om jag så måste tacka nej till jobb emellanåt.

[Du som läser måste ha överseende med att det blir lite snurrigt, för jag skriver bara det som kommer i skallen]

Jag fungerar ju även på det sättet, att har jag skrivit det här nu och någon frågar mig om det, så kan jag ha glömt bort hälften. För det här är bara tankar just nu. Tiden jag sitter här.

Idag fick jag även sån ångest för vad som komma skall. 
Jag vet att jag kan göra så mycket mer, men samtidigt så känner jag inte riktigt för att göra något. Jag vill bara smyga undan, gömma mig i buskarna och inte komma fram, men det går ju inte längre - det är bättre att bita i det sura äpplet direkt. Men det är inte alltid så enkelt, som folk får det att låta.

Får väl se när socialpedagogen hör av sig om det här med medicin, inte för att jag kommer gå på tabletter länge eller jämt, utan mest för att ha hemma. Ungefär som alvedon, bra att ha hemma ifall det skulle behövas.

Inom ett par månader ska jag registrera Zheeba på Blandis, och jag ska även ställa ut henne i år - mest för skojs skull. Komma ut och se lite utav Sverige :) Ska även ta henne till en veterinär för undersökning och prata lite med försäkringsbolaget - så det är klart :)

[Nu blev det väldigt snurrigt och lite blandat, men det är skitsamma]

Nu är det dags att kolla vad vi ska äta exakt, hur jag ska göra osv :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Fakta - Social Fobi

Publicerad 2012-04-09 15:26:57 « Fakta,

Egna ord:
Jag har fått frågor om social fobi, vad det egentligen betyder?
Och eftersom att jag är så dålig på att förklara så hänvisar jag er till den här artikeln, där finner du alla svar du söker. Sen ska du alltid, när det handlar om diagnoser, att alla människor är olika och att samma diagnos kan se olika ut hos olika människor :)

Passa även på att läsa den här!
Glöm inte att kolla upp Samuels blogg och läsa hans
artikel om Social Fobi och många fler: http://tourettebloggen.se/vad-ar-egentligen-social-fobi/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Röd dag - Måndag?

Publicerad 2012-04-09 14:50:30 « Vardagen,

Måndag idag, jobb imorrn, fixa kort på onsdag, skola på torsdag :) Nästa vecka ställer mamma på moppen! *tummen upp*

Ska väl kanske installera PS igen och göra en ny header? ;)
Det känns som att det är på tiden.. Den har ju suttit där längre än
dem brukar få sitta :)

Sen blir det lugn dag + kväll, hjärtat åker iväg och jobbar ikväll :/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Godnatt allihopa!

Publicerad 2012-04-08 22:32:29 « Vardagen,

Så. Nu är dags att röra sig till sängen, nu borde det vara svalt och skönt. :) Systarna Bus sida är uppdaterad, och Zheebas sida håller jag på att uppdatera innan det är dags för sängen :)
Natti nuffsan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Fotograf?! Jajemän!

Publicerad 2012-04-08 21:12:42 « Vardagen,

Då har man lekt fotogfraf hela dagen nästan, bäst att passa på ;)
Har fått in en hel del bra bilder som senare ska ut som tavlor, men det dröjer lite till :)
Är nöjd med dagen iaf. Fanny har åkt hem och återkommer om några veckor igen.
Nu ska jag vila. Imorrn blir det in och titta på dressyr tävling :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Skillnad på ADHD och ADD?

Publicerad 2012-04-08 14:56:51 « Mänskligt,

Det är många som frågar mig vad skillnaden är mellan ADHD och ADD.
Och för att göra det enkelt för er så ska jag dra ett par korta exempel.
Men för att förstå både ADHD och ADD så läs på om ADHD först och främst :)

* ADHD människor är oftast aktiva utåt, dvs sitter inte still, gör väldigt mycket,
försöker hinna med allt. ADD människor är likadana fast i tankarna.

Stressiga situationer är klart förgörande för dessa personer. Det slutar
oftast med förvirring och att ingenting alls blir gjort.

* Planera det man skall göra i förväg är mycket viktigt. Plötsligt ändrade
planer kan skapa fullständigt kaos för den drabbade.

De lever enbart i nuet och är kortsiktiga och har sällan någon vidare
målinriktning. De tar dagen bokstavligen som den kommer.

Personer med ADHD har ofta mycket svåra problem med att uppfatta
långa instruktioner. De uppfattas ofta som slarviga, lata och ointresserade.
Detta beror på att de har svårt att organisera sig, att slutföra påbörjade projekt.
De har också svårt att återberätta saker, då de ofta fastnar i detaljer och tappar tråden


Dem flesta punkterna är kopierade ifrån en artikel.
Du kan läsa vidare på den här sidan!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Lördag - Påskafton

Publicerad 2012-04-07 16:33:28 « Vardagen,

Hade en fin sovmorgon, upp och ta det lilla lugna. Sen kom Fanny och vi var ute på promenad och så har vi tagit lite kort på Systrarna Bus, sen dog kameran så jag har fått låna en systemkamera av grannen Monica :D Så har jag precis duschat, ska snart göra ordning foto studion sen blir det kort :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Okoncentrerad?!

Publicerad 2012-04-06 21:02:44 « Vardagen,

Var iväg och arbetade idag och det gick, som vanligt, bra :) 
Lite konstigt känns det ju att arbeta bredvid min gamla handledare, men det känns ändå skönt då jag gått bredvid henne i 4 veckor - så hon vet ju vad jag går för :) Sen är det alltid lika roligt på det här jobbet, för att det händer alltid något nytt, någon personal är alltid lite extra knäpp! Och sånt gillas, då blir det en bra arbetsmiljö.

Imorgon kommer Fanny och vi hoppas att snön ligger kvar, för då blir det ytterligare en snö galen hund här hemma - då blir det en rejäl promenad i detta underbara väder ;) Zheeba var ju helt koko idag, synd att jag inte filmade henne. Men jag vart utskälld och hon stängde av öronen och bara sprang runt. Ninisarna däremot, dem fick stanna inne - dem ska få komma ut en liten stund i soffan och skutta, precis som igår kväll :)

Jag och hjärtat tittade på "Jack & Jill" igår - se den! ;)
*tummen upp*

Jag har även kommit på min problematik för tillfället, och det är koncentrationen. Jag sitter och ska göra datakunskapen, sitter på fb, msn, skriver här emellanåt, lyssnar på musik, kollar på na.se och lite till. Det som faller mig in, och det är inte riktigt vad dem tänkt sig när man pluggar hemifrån. Jag har jätte svårt att sitta och stirra på samma sak hela tiden, tankarna fladdrar ju iväg på annat. Men jag kommer ju alltid tillbaka till det jag sitter här för - datakunskapen! Och det är väl det viktigaste? Jag har iaf bara en kurs kvar, Powerpoint, och det är bara testet kvar. Och det pillar jag med nu! Men sitta och försöka komma ihåg allt, försöka omvandla det i min skalle (från praktik till text) är lite för svårt känner jag, men jag har ju lyckats med dem andra kurserna :)

Ska även skicka iväg ett mail till min datalärare och se vad han säger, när han kommer tillbaka från påsklovet - om det jag har gjort stämmer eller inte. Och så. Så får vi väl se...

Jag älskar dig mamma! <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Hemma och vilar upp mig?

Publicerad 2012-04-05 18:50:56 « Vardagen,

Man skulle kunna tro att man är hemma och vilar sig innan man ska jobba imorrn igen, men icke! Full rulle hela vägen. Och jag kom och tänka på det där, när man har ett jobb - då får man mer saker gjort hemma (man ser till att ha mer ruljans på städningen osv) men är man ständigt hemma så låter man hemmet falla ihop som ett korthus. Varför är det så, tror du?

Ja, jag skulle ha jobbat till 14.30 men fick jobba två timmar extra, det gör mig absolut ingenting. Imorrn är det 7-14.30 och sen är det hem och fixa ordning någon mat och umgås med hjärtat, medans båda är hemma. På lördag - söndag så kommer Fanny och håller oss sällskap :)

Sen är det jobb, igen, på tisdag - det tackar jag inte nej till, sen börjar skolan på torsdag!

Ska jag vara ärlig så känns det som att jag har fått ett helt nytt liv efter praktiken, jag har blivit en trevligare person, jag har mycket roligare och saker blir gjorda. Jag känner mig mer tillfredsställd än vad jag gjorde innan. Jag får något att göra på dagarna, jag är uppskattad - jag gör nytta! Och bara det, bara det lilla, gör mig riktigt glad :) Jag har fått in en fot i arbetslivet och det känns underbart - och med underbara arbetskamrater! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Dags att uttrycka sig!

Publicerad 2012-04-04 15:40:14 « Hundliv,

Då matte tydligen har skaffat sig ett liv, som jag absolut inte får deltaga i, så får jag snällt ligga och sova tills dess att dem där tvåbenta bestämmer sig för att det ska hända något. Men när mamma väl kommer hem så blir det liv i luckan, dock önskar jag ju självklart att det hade varit bättre med full fart (Zheeba fart) hela dagen istället, men kan ju tyvärr inte få allt här i livet - har mamma sagt iaf.

Så idag tänkte jag försöka dra med mamma på en liten cykeltur, jag vet att hon har sagt det tidigare men nu är det jag som bestämmer - framförallt om hon tänkt jobba två dagar i sträck. Sen hörde jag ryktesvägar att Fanny skulle komma i helgen, då vet jag absolut att det blir full rulle med mycket aktivitet och ett par långa promenader. Sånt gillar vi skarpt!
Och så hörde jag ryktesvägar att det blir en bil tur idag, och det låter underbart :)


Ut i naturen!
// Zheeba!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Sådär ja!

Publicerad 2012-04-04 14:32:50 « Vardagen,

Så. Nu har jag slängt i mattorna i tvätten, tagit ut dem och även kläder i maskinerna, som ska hängas och torkas sen. Har även varit ute en stund med Philip o Lucaz och tagit kort på Systrarna Bus, dem växer ju så fort.

Och nu står det fisk i ugnen, och ugnen stinker fortfarande snus - så ska bl intressant att smaka av det där sen, om det smakar pecka eller inte. Då säger jag upp mig som kock tills ugnen är ren från lukt!


Jahopp.. Sen får vi se vad dagen bjuder på, ska jobba torsdag + fredag! Känns skönt att komma tillbaka igen efter 3 dagars vilopaus ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Flitigt!

Publicerad 2012-04-04 10:31:18 « Vardagen,

Puh! Färgen vart rätt så okej, och jag bokade tvättstugan igår ju. Bra att jag kommer ihåg exakta tider -.- Jag bokade ju både grov och vanliga för att kunna tvätta vissa mattor, så jag får väl skutta förbi där snart och dubbelkolla ;)

Sen har jag fått förfrågan om jobb, torsdag+fredag, så nu inväntar jag svar.
Jag kan ju inte jobba lördag/söndag då Fanny kommer hit och myser med oss :D

Ska även försöka ta mig ut på andra sidan Örebro och hämta moppen, så att den står här, kan vara skönt när jag vill jobba helg och det enda som strular är skjuts. Då är moppen perfekt, sen skulle jag vilja ha den här innan skolan börjar så jag kan ta den dit. Blir lite billigare. :)
Sen ska ninisarna få komma ut idag, meningen är att jag tänkt försöka få någon bra bild på dem :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Nu ska vi se..

Publicerad 2012-04-03 21:42:03 « Vardagen,

Då ska vi se vad jag har gjort utav dem sakerna på listan jag gjorde tidigare..

* Dammsuga
* Moppa
* Plocka ordning i förrådet under trappen.
* Få upp grejer ur förrådet, frigöra plats.
* Få ut grejer ut i förrådet + under trappen.
* Sätta upp vägghylla i sovrummet. (det dröjer nog innan det händer)
* Sätta upp Elvis klockan i köket.
* Färga håret. (håller på med just nu)
* Äta något.
* Plocka i ordning i köket.
* Vädra
* Göra i ordning i förrådet utomhus.
* Byta gardiner och gardinstänger.


Sen har jag även hunnit med:
* boka tvättstugan (för att tvätta lite gardiner, dukar etc) imorrn.
* Rensa ur garderoben på kläder

Det som är kvar är väl att plocka ur diskmaskinen men det var så blött så det får torka över natten, tar jag resten imorrn. Nu ska jag fixa ut lite kläder på Tradera för att sen vänta på håret, sen blir det duschen och sitta en stund till medans det torkar lite - vill inte ha röda kuddar nu när jag bytt sängkläder ;P

Ciao!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Sisodärja

Publicerad 2012-04-03 16:12:05 « Vardagen,

Då tar jag en jätte liten paus medans jag funderar på vart ett
par tavlor ska hänga. Hittills har jag:

* Kommit en bit in i förrådet under trappen.
* Satt upp två vägg lampor i trappen.
* Satt upp en vägg lampa i kontoret.
* Satt upp två tavlor ovanför sängen.
* Satt upp kryddhyllan i köket.
* Satt upp vinstället i köket.

Det som är kvar att göra innan jag tar natten är:

* Dammsuga
* Moppa
* Plocka ordning i förrådet under trappen.
* Få upp grejer ur förrådet, frigöra plats.
* Få ut grejer ut i förrådet + under trappen.
* Sätta upp vägghylla i sovrummet. (det dröjer nog innan det händer)
* Sätta upp Elvis klockan i köket.
* Färga håret.
* Äta något.
* Plocka i ordning i köket.
* Vädra
* Göra i ordning i förrådet utomhus.
* Byta gardiner och gardinstänger.

Som ni märker så har jag stora planer, så får vi se vad som blir av ikväll :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Tisdag !

Publicerad 2012-04-03 09:14:40 « Vardagen,

Det är redan tisdag, och dem ringde från jobbet och fråga om jag kunde hoppa in och jobba fram till fyra. Men eftersom att jag har annat för mig så tackade jag snällt nej. Man måste få vila lite också :)

Så idag fortskrider storstädningen och den ska även påbörjas i förrådet där ute, när det blir lite varmare under dagen så dem fyrbenta kan få vara ute :) Nu blir det iaf lite frukost och sen en promenad med Zheeba, för att komma i rätt form, och sen är det bara att köra på :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Det blev inte som jag tänkt mig!

Publicerad 2012-04-02 22:17:13 « Vardagen,

Det blev ingen cykeltur med Zheeba, inte heller någon långpromenad. Det blev en rejäl städdag idag. Har röjt undan lite, lite överallt. Ställt ordning på saker och ting. Inventerat lite och hållt på. Så nu är det bara att slänga upp grejer för försäljning och sen hoppas på det bästa. :) Bara jag blir av med det, det står ju liksom lite i vägen.

Imorgon blir det dammsuga och moppa.
Det behövs, tror jag :)  Sen ska jag sätta upp lite tavlor och hyllor imorrn. Är det tänkt.

Sen möblera om i alla skåp för att få plats med grejer som står i kartonger, då frigör man ännu mer plats. Ta upp ACn till sovrummet, så den är på plats till värmen kommer. Den står ju i förrådet och tar plats. :)

Nej, dags att skutta ifrån datorn..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Sovmorgon!

Publicerad 2012-04-02 11:20:14 « Vardagen,

Det var jävligt skönt med sovmorgon nu, den var efterlängtad. Vaknade första gången vid 7 snåret och la mig sen igen, och steg upp vid 9.40 snåret. Jag har hunnit med rätt så mycket faktiskt, Ska ta en rejäl städdag idag också - sen när hjärtat har vaknat. Han börjar ju 7 så då har jag lite tid efter det att plocka och städa och musik! Wonderbar!

Idag lutar det åt en cykeltur med Zheeba framåt eftermiddagen, annars blir det en rejäl promenad. Sen ska jag färga håret, städa ur ugnen och gör lite annan nytta :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

® Lite ledigt nu då?

Publicerad 2012-04-01 19:37:38 « Vardagen,

Jahopp! Dagen har fortskridit helt okej, har kunnat ventilera och kunnat skoja lite. Har även fått oturen att få min tå krossad utav en lift som följde med sängen uppåt och sen beslöt sig för att landa på min stortå - inte okej!

Kom hem och började genast pilla med annat.
Så nu har jag slängt upp lite annonser på saker som
ska säljas, så får vi se om man blir av med det.
Det står ju bara och tar plats.

Så jag gick från omvårdnadspersonal till lagerarbetare!

Nu blir det snart mat, sen sticker hjärtat iväg och arbetar. Jag ska pilla vidare med det här och sen sova. Äntligen, imorrn har jag sovmorgon!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Välkommen!


Undersköterska, med inriktning på psykiatri. Levt med social + agora fobi i ca 10 år. Sambo. ADHD. Paniksyndrom. Har hundar, katter & Kanin. Boogeyman under sängen. Vill men gör inget. Mamma. Ångest+Depression syndrom.

Follow on Bloglovin

bloggar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela