® Jagar vilt / katt / får etc..

Publicerad 2011-05-12 23:30:01 « Frågor & Svar,

Då jag själv har en hund som gärna sätter fart mot springande katter, harar, rådjur - vad som helst som rör sig förutom människor och andra hundar - när hon är lös.

Så tänkte jag se vad ni tror om att prova lite av Fredrik Steens idéer?
http://www.fredriksteen.se/component/content/article/14-startsidan/126-jagar-din-hund-efter-vilt-bli-en-baettre-jaktledareJag citerar:

"En av övningarna kan vi kalla - Jag visar, du jagar!
Den går ut på att du har två bollar hunden vill springa efter. sätt ner hunden på lydnad eller håll den i halsringen. Kasta iväg bollarna åt varsin håll. Hunden vill då springa efter någon utav bollarna. Den boll hunden vill springa efter får inte hunden jaga. däremot den andra bollen som du visar eller pekar på, den får hunden jaga. När hunden gör det så berömmer du och leker mycket med hunden.

Den andra övningen är - Spår!
Om du har lärt din hund spåra, lägg då ut ett spår där du vet att det gått vilt. Påvisa hunden det spår du lagt ut och uppmuntra hunden att spåra det. När och om hunden växlar spår till ett viltspår så stannar du bara och står still samtidigt som du håller i spårlinan. Du kan också med lugnt men tydligt kroppsspråk visa att du inte är imponerad. När hunden efter en stund fortsätter att spår det spår du lagt ut så berömmer du rikligt igen. Använd gärna en stor belöning i slutet av spåret.

Den tredje övningen kan vi kalla - Såg du inte den?
Du går i skogen och allt är lugnt. Plötsligt stannar du upp och fokuserar blicken på något långt in i skogen. Du står stilla och bara stirrar. Hunden kommer då att uppmärksamma dig men förstår inte vad du tittar på. Plötsligt släpper du kopplet och bara springer mot ett påhittat vilt (som inte finns). Efter ett tjugotal meter stannar du och går tillbaka utan att säga något till hunden. Hunden kommer då att uppfatta att du jagade efter vilt som inte ens "jag" såg. och med det bli imponerad av dig."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Välkommen


Undersköterska, med inriktning på psykiatri. Levt med social + agora fobi i ca 10 år. Sambo. ADHD. Paniksyndrom. Har hundar, katter & Kanin. Boogeyman under sängen. Vill men gör inget. Mamma. Ångest+Depression syndrom.

Follow on Bloglovin

bloggar

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela